ΑΕΚ-Πανιώνιος: Η κριτική των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ

ΑΕΚ-Πανιώνιος: Η κριτική των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ

Το 10.gr αναλύει την εικόνα των «κιτρινόμαυρων» στο 2-0 επί του Πανιωνίου

Η ΑΕΚ επικράτησε με το εμφατικό 4-0 του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ, με δύο τέρματα του Βίκτωρα Κλωναρίδη και από ένα του Έκι Πόνσε και του Τάσου Μπακασέτα. Διαβάστε την κριτική των παικτών της Ένωσης.

Βασίλης Μπάρκας: Θεατής του αγώνα. Κυριολεκτικά. Δεν απειλήθηκε παρά μόνο σε δύο φάσεις, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και δεν χρειάστηκε να επέμβει καν. Ακίνδυνος ο Πανιώνιος στην ανασταλτική λειτουργία του Ουζουνίδη.

Μιχάλης Μπακάκης: Αμέτρητες κούρσες στο πρώτο ημίχρονο, ήταν συνεχώς κίνδυνος για τον Πανιώνιο που δεν μπορούσε να τον αναχαιτίσει. Στο δεύτερο ημίχρονο έριξε ρυθμούς, μιας και το ματς είχε… καθαρίσει ήδη. Κράτησε δυνάμεις ενόψει Αμστερνταμ.

Ελντερ Λόπες: Επαιξε βασικός μιας και θα λείπει την Τετάρτη, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία. Δεν ήταν ουσιαστικός και σε πολλές φάσεις ξεχνούσε να γυρίσει και άφηνε κενό. Πολύ μέτρια εικόνα από τον Πορτογάλο.

Βασίλης Λαμπρόπουλος: Αποτελεσματικός όποτε χρειάστηκε και όπου χρειάστηκε. Λίγες επεμβάσεις και ουσιαστικές απέναντι στον μικρόσωμο Σπιριντόνοβιτς. Δεν είχε πολλή δουλειά απέναντι στον ακίνδυνο Πανιώνιο.

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι: Πρώτο επίσημο ματς για φέτος για τον Ουκρανό. Εψαχνε τα πατήματα του, δεν έτρεχε πάνω στις φάσεις και τον βοήθησε ο Λαμπρόπουλος να προσαρμοστεί. Το 90λεπτο αυτό θα τον βοηθήσει πολύ.

Αντρέ Σιμόες: Επαιξε περίπου 75 λεπτά στο ματς και έγινε προληπτικά αλλαγή για να μην έχει… θέμα τραυματισμού ενόψει Αγιαξ. Ο Πορτογάλος χαφ πάντως δεν ανέβασε ρυθμούς (παρότι ήταν πιο επιθετικός σε σχέση με άλλα ματς) δεν έπιασε σπουδαία απόδοση και έκανε διαχείριση ενόψει Ολλανδίας.

Αλεφ: Ο Βραζιλιάνος χαφ είχε… χρυσή ευκαιρία για ένα 90λεπτο, όπου θα μπορούσε να δείξει την αξία του απέναντι σε ένα αντίπαλο που θα του επέτρεπε να είναι επιθετικός. Αντιθέτως, δεν τα κατάφερε όμως… Ο Αλεφ στο πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριος με πολλά άσκοπα λάθη. Ανέβηκε λίγο στο β’ ημίχρονο.

Τάσος Μπακασέτας: Εξαιρετικό ματς με πολλή δουλειά. Ηταν παντού, έτρεξε πολύ, κουβαλούσε μπάλες όταν δεν μπορούσαν τα χαφ να βοηθήσουν. Έψαξε το γκολ με πολλά σουτ, αλλά η δουλειά του ήταν πιο σημαντική και πολύτιμη για την ομάδα. Όταν βρήκε την ευκαιρία σκόραρε και τον τιμά η κίνηση του να μην πανηγυρίσει απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Πέτρος Μάνταλος: Ηταν ότι καλύτερο είχε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο.

Έφτιαξε πολλές φάσεις και το 1-0 για την σε ένα πολύ κομβικό σημείο του αγώνα. Ο Μάνταλος πάσαρε όπως έπρεπε και για το 2-0 και έδειξε ότι ήταν ουσιαστικός και καταλυτικός για το άνετο σκορ απόψε. Για αυτό και βγήκε δικαίως MVP.

Μάρκο Λιβάγια: Επαιξε κοντά στον Πόνσε, αλλά με την άμυνα… πούλμαν του Πανιωνίου αναγκαζόταν να τραβιέται συνεχώς μακριά από την περιοχή. Επιχείρησε με 2-3 ατομικές ενέργειες και σουτ να σκοράρει, αλλά δεν ήταν η… βραδιά του. Θετικό ότι έχει καλή «επικοινωνία» με τον Πόνσε.

Εζεκίελ Πόνσε: Ηθελε πολύ το γκολ, το έψαχνε και το… πέτυχε. Αγωνίστηκε για περίπου 70 λεπτά ο Πόνσε ως σέντερ φορ και πήρε ρυθμό ενόψει Αμστερνταμ. Είχε δίπλα του τον Λιβάγια κάτι που τον βοήθησε να κάνει συνεχώς κινήσεις μέσα στην περιοχή και να τον ψάχνουν οι μεσοεπιθετικοί. Στο 1-0 ήταν στο κατάλληλο σημείο και ξεκλείδωσε την άμυνα-μαζινό του Πανιωνίου.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Γιάννης Γιαννιώτας: Πέρασε στο 68’ στο ματς και έπαιξε αριστερό εξτρέμ, με τον Μάνταλο να πηγαίνει πίσω από τον Λιβάγια. Είχε πολύ όρεξη και διάθεση για να σκοράρει, επιχείρησε να μπουκάρει 2-3 φορές και έδειξε ότι όταν βρει ρυθμό και μάθει το παιχνίδι της ομάδας θα γίνει και ουσιαστικός.

Ούρος Τσόσιτς: Μπήκε στο 77’ όταν βγήκε ο Σιμόες και αγωνίστηκε στα χαφ. Πήρε ακόμη μία συμμετοχή που θα τον βοηθήσει να αποτελέσει σύντομα λύση για το Ουζουνίδη.

Βίκτωρ Κλωναρίδης: Μπήκε στο 81’ και μέχρι το 92’ είχε καταφέρει να βρει δύο γκολ. Σεληνιασμένος ο Βίκτωρας σε τρεις επιθετικές προσπάθειες είχε δύο γκολ και ένα δοκάρι! Υποψήφιος για βασικός την Τετάρτη ελέω φόρμας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ