ΑΕΚ – Πανιώνιος 4-0

ΑΕΚ – Πανιώνιος 4-0

Η ΑΕΚ έκανε επίδειξη δύναμης στο ΟΑΚΑ, ισοπέδωσε με 4-0 τον Πανιώνιο, με τον.... ιπτάμενο Κλωναρίδη να σκοράρει δύο φορές και πηγαίνει με φόρα στην πρεμιέρα του Champions League με τον Αγιαξ, και στην Τούμπα σε μία εβδομάδα, για να δείξει στον Δικέφαλο του Βορρά ποιος είναι ο πρωταθλητής...

Μια ΑΕΚ να την πιεις στο ποτήρι, επικράτησε άνετα του Πανιωνίου με 4-0 στο ΟΑΚΑ, έκανε το «3Χ3» στο πρωτάθλημα και πηγαίνει με ψυχολογία στο Άμστερνταμ, για το παιχνίδι με τον Άγιαξ. Η Ένωση πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση απέναντι στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, σκοράροντας τρεις φορές, έχοντας δύο δοκάρια και ένα… τσουβάλι ευκαιρίες!

Οι Κιτρινόμαυροι δεν βρήκαν την παραμικρή αντίσταση από τον Πανιώνιο, που μετά το γκολ του Πόνσε στο φινάλε του ημιχρόνου κατέρρευσε. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να έρθουν άλλα δύο γκολ με τους Μπακασέτα, Κλωναρίδη (2) και γενικώς μια «γεμάτη» εμφάνιση από την πρωταθλήτρια Ελλάδας, που δείχνει σε εξαιρετικό φεγγάρι, έχοντας ξεκινήσει τη σεζόν με το πόδι στο γκάζι σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε ένα φουλ επιθετικό σχήμα, ξεκινώντας από την αρχή τους Λιβάγια, Πόνσε, Μπακασέτα και Μάνταλο. Μιας και ο Πανιώνιος αναμενόταν να παρουσιάσει μια πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή. Όπως και έγινε. Η Ένωση προσπάθησε από την αρχή να επιβάλει τον ρυθμό της και να φέρει την μπάλα στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Κάτι που δεν αποδείχθηκε απλή υπόθεση.

Η πρώτη φάση για την ΑΕΚ ήρθε στο 4’ με το δυνατό σουτ του Μπακασέτα να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μανοΐλοβιτς, ενώ στο 17’ ο τερματοφύλακας των Κυανέρυθρων είπε «όχι» στην προσπάθεια του Λόπες. Η ΑΕΚ είχε αποκτήσει ρυθμό σε εκείνο το σημείο και στο 22’ απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Μάνταλο. Με την κατάληξη ωστόσο να είναι η ίδια.

Κάπου εκεί ο Πανιώνιος ανέβηκε. Πήρε μέτρα στο γήπεδο και κράτησε περισσότερο την μπάλα στην κατοχή του. Η ΑΕΚ φαινόταν να δυσκολεύεται να ανοίξει την άμυνα των φιλοξενούμενων, καθώς παρότι έφτανε έξω από την περιοχή τους, αδυνατούσε να γίνει δημιουργική και να φτάσει σε τελικές προσπάθειες. Ωστόσο, με την συμπλήρωση 45 λεπτών στο ματς η Ένωση βρήκε το τέρμα που αναζητούσε, προκειμένου να πάει σα αποδυτήρια προηγούμενη.

Ο Μάνταλος έβγαλε μια «γλυκιά» σέντρα από δεξιά, ο Πόνσε πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα του Μανοΐλοβιτς, κάνοντας το 1-0! Με το γκολ αυτό να διαφοροποιεί εντελώς τα δεδομένα του ματς, στο οποίο πλέον η ΑΕΚ είχε αποκτήσει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο.

«Καθάρισε» νωρίς

Η ΑΕΚ με τον «αέρα» που της έδινε το γκολ του Πόνσε μπήκε πολύ ορεξάτα στο δεύτερο μέρος. Οι Κιτρινόμαυροι έδειχναν πιο κινητικοί και πίεσαν από την αρχή τον Πανιώνιο, προκειμένου να βρουν άλλο ένα τέρμα και να «καθαρίσουν» το ματς. Ο Λιβάγια στο 46’ είδε το σουτ του να σταματά στις γροθιές του Μανοΐλοβιτς, ενώ στο 57’ ο Μάνταλος άγγιξε το 2-0, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων αντέδρασε εξαιρετικά.

Ένα λεπτό μετά όμως το δεύτερο γκολ ήρθε για την ΑΕΚ, που πλέον κρατούσε για τα καλά στα χέρια της τη νίκη. Ο Μπακασέτας έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ελίχθηκε, βρήκε χώρο και με συρτό, αριστερό σουτ, ζευγάρωσε τα τέρματα της πρωταθλήτριας. Με τα πράγματα πλέον να απλοποιούνται αρκετά για την Ένωση.

Ο Ουζουνίδης πέρασε στο παιχνίδι και τον Γιάννη Γιαννιώτα, με τον Έλληνα εξτρέμ να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τα Κιτρινόμαυρα. Ο Γιαννιώτας που πήρε τη θέση του Πόνσε τοποθετήθηκε αριστερά, με τον Μάνταλο να έρχεται πλέον στον άξονα και την διάταξη να μετατρέπεται σε 4-2-3-1.

Στο 74’ η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα και από ένα τρίτο γκολ, όταν ο Μάνταλος απέφυγε εξαιρετικά τον αντίπαλό του, μπήκε στην περιοχή και σούταρε με το αριστερό. Όμως η μπάλα από την προσπάθεια του αρχηγού του Δικεφάλου σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Μανοΐλοβιτς, με τον Πανιώνιο να… γλιτώνει έτσι από ένα τρίτο τέρμα. Όχι, όμως, για πολύ.

Στο 84’ ο Βίκτωρ Κλωναρίδης που είχε περάσει στο γήπεδο λίγα λεπτά νωρίτερα, θα βρεθεί έξω από την περιοχή του Πανιωνίου και με ένα «ξερό» σουτ θα ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ, κάνοντας το 3-0! Ενώ στο 87’ λίγο έλειψε να βρει δίχτυα ξανά, όταν το δυνατό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι του Πανιωνίου. Ότι δεν πέτυχε τότε το πέτυχε όμως στις καθυστερήσεις ο άσος της ΑΕΚ, που με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-0, δίνοντας άλλες διαστάσεις στη νίκη της Ένωσης. Που έκανε με εντυπωσιακό τρόπο το «3Χ3» στο πρωτάθλημα, παραμένοντας πρώτη και μάλιστα, χωρίς ακόμα να έχει δεχθεί γκολ!

Το κλειδί: Το χρονικό σημείο που ήρθε το γκολ του Πόνσε. Αν οι δύο ομάδες πήγαιναν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, τότε η τροπή του ματς μπορεί να ήταν εντελώς διαφορετική.

Το 10άρι: Ο Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης φορ ήταν σε μεγάλα κέφια απέναντι στον Πανιώνιο, δημιουργώντας δύσκολες καταστάσεις για την εστία των φιλοξενούμενων σχεδόν σε κάθε επαφή του με την μπάλα.

Στον πάγκο: Ο Σπιριντόνοβιτς. Ο άσος του Πανιωνίου δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του, σε ένα παιχνίδι που περίμενε πολλά από εκείνον.

Γιατί κόουτς: Η απόφαση του Ανιγκό να ρισκάρει από το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους κάνοντας την ομάδα του πιο επιθετική έδωσε στην ΑΕΚ χώρους και την ευκαιρία να τελειώσει το ματς, σχετικά νωρίς.

AEK-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4-0

Γήπεδο: OAKA
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου
Βοηθοί: Φωτόπουλος, Καρσιώτης
Γκολ: Πόνσε 45+1’, Μπακασέτας 58’, Κλωναρίδης 84’
Δοκάρια: Μάνταλος 74’, Κλωναρίδης 87’, 90+1’
Κίτρινες: Ντομίνγκες
Κόκκινες:

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Μπακασέτας, Αλεφ, Σιμόες (77’ Τσόσιτς), Μάνταλος (81’ Κλωναρίδης), Λιβάγια, Πόνσε (68’ Γιαννιώτας)

Πανιώνιος (Ζ. Ανιγκό, 4-3-3): Μανοϊλοβιτς, Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κεϊτά (46’ Πίριζ), Κόρμπος, Μασούρας, Οικονομίδης (53’ Ντουρμισάϊ), Σπιριντόνοβιτς, Καμαρά (64’ Τσιλούλης)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ