Το κατάξανθο βέλος και ο μάγος από τη Μυτιλήνη

Το κατάξανθο βέλος και ο μάγος από τη Μυτιλήνη

Ο Γιόχανσον με δύο γκολ, ο Χατζηγιοβάνης με ένα και τις μισές τελικές της ομάδας του και οι Μπουζούκης, Τζανδάρης, ήταν οι κορυφαίοι της επιβλητικής νίκης του Παναθηναϊκού στη Λάρισα. Αναλυτικά, η εικόνα των παιδιών του Γιώργου Δώνη.

O Παναθηναϊκός με μπροστάρη τον Ματίας Γιόχανσον «άλωσε» το AEL FC Arena και πρόσθεσε άλλους τρεις βαθμούς στο… σακούλι του. Ο Σκανδιναβός μπακ σκόραρε δύο γκολ απέναντι στην ΑΕΛ, με τον Χατζηγιοβάνη να σφραγίζει στο 89’ τη νίκη (3-1) του Τριφυλλιού.

Σωκράτης Διούδης: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν θεατής. Δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια επέμβαση σε σουτ, ενώ και στις εξόδους ήταν σταθερός. Στο δεύτερο ημίχρονο πιέστηκε περισσότερο και είχε τρεις αποκρούσεις, οι δύο καθοριστικές στο 1-2. Πολύ καλός για μία ακόμα φορά.

Ματίας Γιόχανσον: Σημείωσε το πρώτο γκολ με εκπληκτική κούρσα στον κενό χώρο. Το πλασέ του ήταν ιδανικό, αντάξιο φορ εγνωσμένης αξίας. Είχε επίσης μία ωραία μπαλιά στον Χατζηγιοβάνη. Αμυντικά δεν είχε πρόβλημα με τον Σαχίτι. Στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε ένα θαυμάσιο γκολ, πάλι με ψύχραιμο πλασέ κι αφού είχε ξεκίνησε πίσω από τη σέντρα κούρσα σχεδόν 50 μέτρων. Είχε επίσης 4 κλεψίματα τα περισσότερα από κάθε συμπαίκτη του.

Εμάνουελ Ινσούα: Πολύ καλός στο αμυντικό κομμάτι. Σταθερός, κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες κόντρα στον Ντέλετιτς στο πρώτο ημίχρονο, έναν από τους πιο επικίνδυνους παίκτες της ΑΕΛ. Επιθετικά, δεν είχε πολλές προωθήσεις, αλλά βοήθησε πολύ με το πρέσινγκ. Ήταν ο πρώτος πράσινος σε σωστές πάσες με 11.

Δημήτρης Κολοβέτσιος: Εξαιρετικός. Δεν άφησε τον Μόρσι να φανεί σε κανένα σημείο στο πρώτο ημίχρονο. Είχε σωστές αντιδράσεις τόσο στο ψηλό παιχνίδι όσο και χαμηλά. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε περισσότερη δουλειά με την είσοδο του Κούνιτς, αλλά και πάλι κυριάρχησε στην άμυνα.

Φάνης Μαυρομμάτης: Ευτυχώς για τον ίδιο, ο Παναθηναϊκός δεν πλήρωσε την απερισκεψία του. Ο νεαρός έκανε την ΑΕΛ να πιστέψει στην ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε. Πρώτος, μακράν του δεύτερου σε επεμβάσεις με 9! Για να γίνει αντιληπτό, δεύτερος με 4 επεμβάσεις ήταν ο Κολοβέτσιος.

Δημήτρης Κουρμπέλης: Ώριμη εμφάνιση από τον αρχηγό. Πίεσε πολύ στα χαφ, δεν άφησε τον Πίτι να φανεί ιδιαίτερα. Μόνο στα στημένα φάνηκε ο έμπειρος μέσος. Επιθετικά δεν έκανε πολλά πράγματα, ωστόσο, ανασταλτικά ήταν θετικότατος.

Έργκους Κάτσε: Πολυεργαλείο. Έπαιξε δεξιός εσωτερικός χαφ, κάτι σαν δεκάρι στο πρώτο ημίχρονο όταν η ομάδα έκανε επίθεση και δεξί χαφ σε φάση άμυνας στο δεύτερο μέρος. Πολύ καλή απόδοση στην πρώτη του εμφάνιση φέτος με τον Παναθηναϊκό. Του  έκανε καλό ότι έμεινε εκτός στα δύο πρώτα ματς για να ταρακουνηθεί.

Φάνης Τζανδάρης: Δέκα σωστές επιθετικές πάσες, 4 κερδισμένα φάουλ και 3 κλεψίματα. Εκπληκτική εμφάνιση από τον ταλαντούχο μέσο. Τόσο ανασταλτικά, όσο και επιθετικά ήταν άψογος. Τρομερή πίεση, μαχητικότητα και τρεξίματα σε όλο το γήπεδο.

Γιάννης Μπουζούκης: Ωριμάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι όλο και περισσότερο. Παίζει σαν να είναι 30 ετών. Έχει την ασίστ στο 0-1 κι από δική του πίεση ξεκίνησε και το 0-2. Κατέγραψε 10 σωστές επιθετικές πάσες (δεύτερος με τον Τζανδάρη, πίσω από τον Ινσούα), δύο κλεψίματα και 4 κερδισμένα φάουλ.

Αργύρης Καμπετσής: Άχαρος ο ρόλος του. Ήταν αποκομμένος στην επίθεση και δεν τροφοδοτήθηκε πολύ. Ίσως θέλει ένα στήριγμα δίπλα του για να αποδώσει καλύτερα. Τρεις σωστές πάσες, τέσσερα λάθη και δύο κλεψίματα η στατιστική του.

Τάσος Χατζηγιοβάνης: Μαγική εμφάνιση. Ο νεαρός εξτρέμ είναι με τον Μπουζούκη οι αποκαλύψεις του Παναθηναϊκού. Δεν εμφανίστηκε πρώτη φορά φυσικά, αλλά φέτος δείχνει πιο ώριμος από ποτέ. Από τις 12 τελικές του Παναθηναϊκού είχε τις μισές. Και φυσικά το εύστοχο χτύπημα πέναλτι, αφού πρώτα χάρισε την εικόνα της χρονιάς -έως τώρα- παρακαλώντας τον Δώνη να το εκτελέσει!

ΑΛΛΑΓΕΣ

Νίκος Βέργος: Μπήκε για να κρατήσει μπάλα και να πιέσει τους αντίπαλους αμυντικούς. Ορισμένες φορές τα κατάφερε, άλλες όχι τόσο.

Αχιλλέας Πούγγουρας: Στο διάστημα που αγωνίστηκε βοήθησε να γίνει πιο σκληρή η άμυνα του Παναθηναϊκού. Το πέτυχε χωρίς μεγάλη προσπάθεια, διότι άρχισε να καταλαγιάζει η πίεση των γηπεδούχων.

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης: Έπαιξε μόλις έξι λεπτά για να δώσει λίγη φρεσκάδα στα χαφ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ