Μαρτίνς: «Είναι το καλύτερο ρόστερ που είχα στην καριέρα μου»

Μαρτίνς: «Είναι το καλύτερο ρόστερ που είχα στην καριέρα μου»

Ο Πορτογάλος προπονητής αποθέωσε τους παίκτες του, μίλησε για τη μέχρι τώρα πορεία του Ολυμπιακού και έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος – Τι είπε για Τουρέ, Γκιγιέρμε και Ναουέλ.

Ο Ολυμπιακός φέτος έχει ένα από τα καλύτερα και πληρέστερα ρόστερ των τελευταίων ετών, με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει πληθώρα επιλογών και να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Ο Πορτογάλος προπονητής στις δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι υποκλίθηκε στους ποδοσφαιριστές του και τόνισε ότι το φετινό ρόστερ των Πειραιωτών είναι το καλύτερο σύνολο που είχε στην καριέρα του!

Παράλληλα, σχολίασε την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο χθεσινό παιχνίδι με την Μπέτις, τονίζοντας ότι οι Ισπανοί είχαν μεν την κατοχή, αλλά οι Ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν τις πιο κλασσικές ευκαιρίες στην αναμέτρηση. Ο Ιβηρας δήλωσε επίσης ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και έθεσε ως πρωταρχικό στόχο των Πειραιωτών την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Επίσης, αναφέρθηκε στους Τουρέ, Γκιγιέρμε και Ναουέλ, οι οποίοι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ανεβάζουν συνεχώς ρυθμούς και σύντομα θα είναι σε θέση να βοηθήσουν την ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Χθες αντιμετωπίσαμε έναν πάρα πολύ καλό αντίπαλο. Μία ομάδα που ήταν πολύ καλά οργανωμένη και παρόλα αυτά σταθήκαμε καλά και το είδαμε στο αποτέλεσμα. Περισσότερο από τα ατομικά λάθη, θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι. Παίξαμε απέναντι σε μία ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας, όμως εμείς είχαμε τις ξεκάθαρες ευκαιρίες. Εκείνοι δεν ήταν επικίνδυνοι εναντίον μας και αυτό οφείλεται στην πολύ καλή μας αμυντική λειτουργία. Απειληθήκαμε κυρίως από κάποια ατομικά λάθη και όχι ομαδικά. Είμαι ικανοποιημένος από τη συνολική εικόνα, όμως υπάρχει περιθώριο βελτίωσης κάποιων ποδοσφαιριστών στην ατομική εικόνα».

Τι σας έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση μέχρι τώρα από την ομάδα, τι είναι αυτό που κρατάτε από την ομάδα;

«Το γεγονός ότι έχουμε πάρει αυτά τα αποτέλεσμα δείχνει ότι η ομάδα είναι δυνατή εντός έδρας και έχουμε ξεκαθαρίσει στους αντιπάλους μας πώς όποιος έρχεται στην έδρα μας θα περνάει δύσκολα. Πρέπει να βελτιωθούμε γιατί φάνηκε ότι απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους έχουμε προβλήματα. Ο δικός μας όμιλος, με αυτές τις ομάδες, θεωρείται όμιλος Champions League. Είναι δύσκολος όμιλος και θα πρέπει να είμαστε σε υψηλό επίπεδο αν θέλουμε να τα πάμε καλά. Πρέπει να κερδίζουμε τα παιχνίδια και αν προσέξατε, κανείς δεν ήταν χαρούμενος και αυτό είναι καλό γιατί έχουμε φιλοδοξίες. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο παίξαμε με παίκτη λιγότερο και δεν μας απείλησε η Μπέτις. Τη Δευτέρα παίζουμε με τον Πανιώνιο και θα πρέπει να αλλάξουμε το τσιπ και να γυρίσουμε στην ελληνική πραγματικότητα. Πέρσι δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ σε αυτό το γήπεδο. Ο ξεκάθαρος και μεγάλος στόχος μας είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος. Ξέρουμε ότι κάποιοι από τους παίκτες μας μπορούν να αποδώσουν καλύτερα. Είμαστε ικανοποιημένοι από αυτά που έχουμε δει, αλλά θέλουμε κι άλλη βελτίωση».

Αισθανθήκατε τη βοήθεια που πρόσφερε ο κόσμος;

«Θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα. Καταλαβαίνω τι είναι ο κόσμος για την ομάδα. Τα δίνουμε όλα σε ολόκληρο το παιχνίδι. Έχουμε καλή νοοτροπία. Είναι η πρώτη φορά που έχω ένα τέτοιο καλό σύνολο. Είναι το καλύτερο σύνολο που είχα στην καριέρα μου. Είναι οι καλύτεροι επαγγελματίες, είναι τα καλύτερα παιδιά. Κάνουμε λάθη και θέλουμε να βελτιωθούμε. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είδαν ότι δεν ήμουν ικανοποιημένος. Όχι από την προσπάθεια… γιατί μπορούσαμε να δείξουμε κάτι καλύτερο. Πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε περισσότερο στη λεπτομέρεια».

Πότε υπολογίζετε ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ποδοσφαιριστές όπως οι Ναουέλ, Τουρέ και Γκιγιέρμε;

«Είναι τρεις διαφορετικές περιπτώσεις. Όλοι γνωρίζουμε την αξία του Τουρέ και τι θα προσφέρει στην ομάδα. Ξέρουμε ακριβώς πόσο χρόνο χρειάζεται. Είναι παίκτης που θα βοηθήσει με την ποιότητα του, την εμπειρία του και την προσωπικότητα του. Χρειάζεται χρόνο γιατί ήταν αρκετό καιρό εκτός προπονήσεων και δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε με τον παίκτη. Δουλεύει καλά, έχει βελτιωθεί πολύ και έχει χάσει βάρος. Θα έρθει η στιγμή που θα τον δείτε μέσα στην ομάδα.

Ο Γκιγιέρμε είναι παίκτης που τον ζήτησα από τη διοίκηση. Επίσης θα πρέπει να διεκδικήσει τη θέση και να περιμένει τη σειρά του. Είναι κάτι που θα γίνει. Είναι παίκτης που τον χρειαζόμαστε γι’ αυτό και τον ζήτησα από τη διοίκηση.

Ο Ναουέλ είναι ποδοσφαιριστές πολύ νέος. Θα μας βοηθήσει πολύ γιατί είναι γρήγορος. Χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα. Χρειάζεται δουλειά, προπόνηση και να κερδίσει τη θέση του. Είναι διαφορετικές περιπτώσεις. Οι δύο πρέπει να κερδίσουν τη θέση τους και ο άλλος πάει βάσει προγράμματος και θα έρθει η ώρα που θα τους δούμε. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι όσον αφορά αυτά που λέει ο κόσμος. Ξέρω γιατί τα λένε, γιατί αγαπάνε την ομάδα. Θέλω να αναφέρω δύο παραδείγματα από την περσινή χρονιά. Πέρσι ο Βούκοβιτς έμοιαζε πάρα πολύ με αυτή του Τουρέ.

Ο κόσμος βιαζόταν να τον δει. Μπήκε απροετοίμαστος στους αγώνες. Χρειαζόταν καλύτερη φυσική κατάσταση, παρόλα αυτά χρησιμοποιήθηκε πριν την κατάλληλη ώρα. Ένας παίκτης πρέπει να είναι καλά από φυσική κατάσταση, να είναι καλά σωματικά, να νιώθει αυτοπεποίθηση. Πέρσι δεν κατάφερε αυτά που περίμεναν στην ομάδα και βλέπετε όλοι ότι φέτος είναι από τους καλύτερους και πολυτιμότερους παίκτες μας. Η άλλη περίπτωση είναι ο Μιραλάς που περίμενε πολύ ο κόσμος να τον δει. Είχε έρθει απροπόνητος και απροετοίμαστος και μπήκε και έπαιξε νωρίτερα, ενώ χρειαζόταν περισσότερο χρόνο. Ο Μιραλάς ένας πολύ σημαντικός παίκτης δεν κατάφερε να προσφέρει στην ομάδα. Δεν πρόκειται να ρισκάρω τη συμμετοχή κανενός ποδοσφαιριστή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ