Μαλεζάς: «Να εκμεταλλευτούμε τα λάθη της ΑΕΚ»

Μαλεζάς: «Να εκμεταλλευτούμε τα λάθη της ΑΕΚ»

Ο σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι για την πρόσφατη αναμέτρηση με την Τσέλσι, αλλά για τη μεγάλη μάχη με την ΑΕΚ και τόνισε ότι παιχνίδια σαν το αποψινό είναι κάτι παραπάνω από τρεις πόντους.

Το σύνθημα της νίκης ενόψει του αποψινού ντέρμπι με την ΑΕΚ έδωσε ο Στέλιος Μαλεζάς. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής, μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι και τόνισε ότι οι Ασπρόμαυροι θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και θα πρέπει να εκμεταλλευτούν στο έπακρον τα λάθη που θα κάνουν οι παίκτες της Ενωσης.

Παράλληλα, ο έμπειρος άσος κάλεσε τον κόσμο του Δικεφάλου να σταθεί δίπλα στους παίκτες και τόνισε ότι παιχνίδια σαν το αποψινό είναι κάτι παραπάνω από τρεις πόντους. «Να πάρουμε εμείς τρεις βαθμούς, να χάσουνε τρεις βαθμούς και οι αντίπαλοι. Αλλά, νομίζω ότι θα βοηθήσει και στο ψυχολογικό κομμάτι γιατί θα δημιουργηθεί γκρίνια και στον αντίπαλο εφόσον κερδίσουμε εμείς», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πρόσφατο ματς με την Τσέλσι για το Europa League: «Παρακολουθώντας το παιχνίδι ένιωσα πολύ τυχερός που είδα μια τόσο πολύ καλή ομάδα από κοντά και νομίζω από αυτό μπορούμε να κερδίσουμε όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι οι συμπαίκτες μου ως ομάδα. Να δούμε τα καλά, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ομάδας αυτής, να βελτιωθούμε και -​όσο το δυνατόν- να “κλέψουμε” κάτι από αυτούς» .

Για το αν ο ΠΑΟΚ σεβάστηκε περισσότερα από όσο έπρεπε την Τσέλσι: «Βλέποντας το παιχνίδι από έξω δεν νομίζω ότι οι συμπαίκτες μου σεβαστήκανε τον αντίπαλο. Αυτό που έβλεπα ήταν ότι μια καλή ομάδα μπορούσε να ανταπεξέλθει στο πλάνο μας και καλό είναι να βλέπουμε το πώς μπορούμε να βελτιωθούμε από αυτό και πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες ομάδες στο μέλλον και όχι βρίσκοντας δικαιολογίες» .

Για την επιστροφή του ΠΑΟΚ εγχώριες υποχρεώσεις: «Έχουμε δείξει στο παρελθόν ότι μετά από κάποια ευρωπαϊκά παιχνίδια, κυρίως τα παιχνίδια που έχουμε φέρει θετικό αποτέλεσμα, ερχόμενοι στο ελληνικό Πρωτάθλημα -δυστυχώς- δεν ήμασταν έτσι όπως έπρεπε. Αλλά φέτος νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει γιατί η νοοτροπία της ομάδας έχει αλλάξει, η ποιότητα των παικτών έχει αλλάξει, ο στόχος έχει αλλάξει, οπότε νομίζω ότι είμαστε -και θα είμαστε- συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι γιατί ξέρουμε το πόσο σημαντικό είναι αυτό για εμάς» .

Για τον κόσμο του Δικεφάλου: «Δεν νομίζω ότι η αντίπαλη ομάδα λέει κάτι το οποίο δεν είναι αλήθεια, αποθεώνοντας το κοινό της ομάδας μου. Ο κόσμος έχει αποδείξει ότι δείχνοντας καλά στοιχεία η ομάδα, οι φίλαθλοι είναι συνέχεια μαζί μας. Το να τους έχουμε κοντά μας, ειδικά σε δύσκολα παιχνίδια, σε δύσκολες καταστάσεις είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να έχουμε φανταστεί και να έχουμε. Αν μη τι άλλο, στα δύσκολα παιχνίδια, χρειαζόμαστε το κοινό μας» .

Για τις διαφορές ΠΑΟΚ-ΑΕΚ σε σχέση με την περσινή σεζόν: «Έχω την εντύπωση ότι και οι  δύο ομάδες βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο που βρισκόμασταν και πέρσι. Εχουν γίνει κάποιες αλλαγές και στις δύο ομάδες αλλά από ό,τι έχω παρακολουθήσει και εμάς αλλά και απ’ έξω την ομάδα της ΑΕΚ, νομίζω ότι είναι ίδιες ομάδες που έχουν κοινούς στόχους και αυτό νομίζω ότι δείχνει και το πόσο καλές και μεγάλες ομάδες είναι» .

Για το τι παιχνίδι περιμένει: «Περιμένω ένα παιχνίδι όπως ήταν το παιχνίδι Πρωταθλήματος στην Τούμπα, ένα παιχνίδι κλειστό, με λίγες φάσεις αλλά αυτή τη φορά ελπίζω να έχουμε το θετικό αποτέλεσμα» .

Για τα σημεία που αναμένεται να κρίνουν το αποψινό παιχνίδι: «Κατά κύριο λόγο είναι τα λιγότερα λάθη που μπορεί να γίνουν από μια ομάδα αλλά και από την άλλη πλευρά, να εκμεταλλευτείς τα λάθη του αντιπάλου» .

Για το αν οι παίκτες έχουν επιπλέον κίνητρο στα ντέρμπι: «Το κίνητρό μας είναι οι τρεις πόντοι για να περάσουμε τον αντίπαλο και νομίζω ότι σε αυτό και μόνο πρέπει να επικεντρωθούμε» .

Για την ΑΕΚ: «Μέχρι στιγμής δείχνει μια ομάδα που είναι πολύ σοβαρή, πολύ σωστά τακτικά δομημένη που βγάζει και μια νοοτροπία που την έχει από την προηγούμενη σεζόν, ότι δύσκολα χάνει» .

Για το αν οι δύο ομάδες θα επηρεαστούν από τα μεσοβδόμαδα ματς που έδωσαν στην Ευρώπη: «Αν κάποια ομάδα θα επηρεαστεί νομίζω ότι θα είμαστε εμείς γιατί είχαμε λιγότερη ξεκούραση αλλά δεν νομίζω ότι θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό. Αυτό είναι μια δικαιολογία, δεν πρέπει να στεκόμαστε σε δικαιολογίες, ειδικά σε τόσο σημαντικά παιχνίδια» .

Για το αν το αποψινό παιχνίδι είναι απλά τρεις πόντοι: «Αυτά τα παιχνίδια όντως είναι παιχνίδια τριών βαθμών και παραπάνω. Να πάρουμε εμείς τρεις βαθμούς, να χάσουνε τρεις βαθμούς και οι αντίπαλοι. Αλλά, νομίζω ότι θα βοηθήσει και στο ψυχολογικό κομμάτι γιατί θα δημιουργηθεί γκρίνια και στον αντίπαλο εφόσον κερδίσουμε εμείς και θα δούμε και τα επόμενα παιχνίδια με καθαρότερο μυαλό» .

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ θα κληθεί το αμέσως επόμενο διάστημα να δώσει μια σειρά από δύσκολους και συνεχόμενους αγώνες: «Καλώς ή κακώς όλοι έχουμε στο μυαλό μας τα δύσκολα παιχνίδια που έχουμε στη συνέχεια. Στις επόμενες δύο εβδομάδες έχουμε αρκετά δύσκολα παιχνίδια, τα περισσότερα θεωρητικά είναι ντέρμπι. Εμείς οι ποδοσφαιριστές, σε αυτό που θα πρέπει να επικεντρωθούμε είναι στο αμέσως επόμενο παιχνίδι γιατί, αν μη τι άλλο, αν δεν επικεντρωθούμε στο αμέσως επόμενο παιχνίδι θα έχουμε χάσει πολύ περισσότερα πράγματα από τους τρεις βαθμούς» .

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο ενόψει του αποψινού ντέρμπι: «Δε νομίζω ότι θα πρέπει να περάσουμε κάποιο μήνυμα. Ο κόσμος της ομάδας είναι πολύ έμπειρος και καταλαβαίνει πολύ περισσότερα πράγματα από ό,τι αν πούμε εμείς κάτι . Αυτό που έχω ανάγκη να πω είναι να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς γιατί θα είμαστε σε καλύτερη θέση από τον αντίπαλο» .

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ