Ολυμπιακός : Οι 3 αλλαγές και η αποκατάσταση της τάξης

Ολυμπιακός : Οι 3 αλλαγές και η αποκατάσταση της τάξης

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε... νικητής στην Τούμπα και πηγαίνει στη Νέα Σμύρνη για να επιστρέψει στην κορυφή. Η 11άδα με Νάτχο, Λάζαρο, Γκερέρο που «έδειξε» ο Μαρτίνς και το βίντεο-μάθημα.

Η αναμέτρηση της Τούμπας τελείωσε. Και ο… Ολυμπιακός νίκησε. Η επικράτηση του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ δίνει τη δυνατότητα (ή καλύτερη την ευκαιρία) στους Ερυθρόλευκους να αποκαταστήσουν την τάξη και να επιστρέψουν στη φυσική τους θέση: στην κορυφή του Πρωταθλήματος. Εκεί όπου θα βρεθούν μόνοι πρώτοι το απόγευμα της Δευτέρας, εάν κάνουν το χρέος τους απέναντι στον Πανιώνιο. Εκεί που αρμόζει σε αυτή την ομάδα να βρίσκεται. Εκεί που θέλει να βρίσκεται και στο τέλος της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός χτίστηκε αυτό το καλοκαίρι για να κατακτήσει την κορυφή για 45η φορά στην ιστορία του. Και αργά ή γρήγορα στη διάρκεια της χρονιάς θα έπαιρνε την αρμόζουσα θέση. Η νίκη του ΠΑΟΚ στην Τούμπα απλώς επίσπευσε το… αναμενόμενο. Καθώς με νίκη στη Νέα Σμύρνη ο Ολυμπιακός καβαλάει στη βαθμολογία, μπαίνει στην κούρσα ως πρώτο άλογο και αφήνει τους άλλους με το άγχος να τον κυνηγούν. Ενώ παράλληλα την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει την ευκαιρία να ανοίξει κι άλλο τη διαφορά, καθώς υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

Αυτό, όμως, είναι άλλο παιχνίδι, που αυτή τη στιγμή δεν έχει αξία. Αξία έχει μόνο η νίκη επί του Πανιωνίου και οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς δεν έχουν δικαιολογία. Σήμερα το απόγευμα η νίκη πρέπει να κατακτηθεί πάση θυσία. Ο Ολυμπιακός πρέπει να ανέβει στην κορυφή και να συνεχίσει ακάθεκτος την πορεία προς τον μεγάλο στόχο του. Καθώς, εκτός των άλλων, έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βάλει έξτρα πίεση στους αντιπάλους του. Δείχνοντάς τους ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τους κάνει δώρα. Ότι είναι αποφασισμένος και φτιαγμένος για να κάνει αυτό που πρέπει.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε προγραμματίσει την προπόνηση των Πειραιωτών πριν την έναρξη του ντέρμπι της Τούμπας, ώστε να δουν όλοι μαζί το παιχνίδι των Δικεφάλων, στο Ρέντη. Προτού ξεκινήσει το πρόγραμμα στο γήπεδο, ο Πορτογάλος έδειξε βίντεο στους παίκτες του, εξηγώντας τους τον τρόπο που αγωνίζεται ο Πανιώνιος, αλλά και τι πρέπει να προσέξουν οι Ερυθρόλευκοι στην αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης.

Εν συνεχεία, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, έδειξε ότι έχει ήδη αποφασίσει να προχωρήσει σε τρεις αλλαγές, σε σχέση με την 11άδα που ξεκίνησε στην αναμέτρηση με την Μπέτις. Συγκεκριμένα, στη θέση του Ανδρέα Μπουχαλάκη αναμένεται να ξεκινήσει ο Μπίμπαρς Νάτχο, ενώ οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο, θα αντικαταστήσουν στο αρχικό σχήμα τους Φετφατζίδη και Χασάν, αντίστοιχα. Με την 11άδα να αποτελείται από τους εξής παίκτες: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Νάτχο, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης, Ποντένσε και Γκερέρο.

Γιατί ο Μαρτίνς επέλεξε να μην προχωρήσει σε κάποια δραστική διαφοροποίηση προσώπων ενόψει του αγώνα στη Νέα Σμύρνη; Διότι μεσοβδόμαδα ο Ολυμπιακός έχει αγώνα Κυπέλλου, όπου δεν αναμένεται να αγωνιστεί κανείς από τους προαναφερθέντες. Κάτι που σημαίνει ότι και οι «βασικοί» θα έχουν μία σχεδόν γεμάτη εβδομάδα να ξεκουραστούν και να… ανασάνουν, ενώ παράλληλα θα πάρουν ευκαιρίες παίκτες όπως ο Γκιγιέρμε, ο Ναουέλ, ο Μασούρας, ο Κούτρης, ο Σισέ, ο Ζοσέ Σα. Με τον Πορτογάλο να κινείται βάσει πλάνου, αλλά και βάσει του τι βλέπει στο Ρέντη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ