Το «όχι» του Ολυμπιακού στη Σπόρτινγκ για τον Ποντένσε, τα 10.000.000 € και το κρυφό χαρτί

Το «όχι» του Ολυμπιακού στη Σπόρτινγκ για τον Ποντένσε, τα 10.000.000 € και το κρυφό χαρτί

Ο Ολυμπιακός απέρριψε την πρόταση της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας για συμβιβασμό στην υπόθεση του Ντάνιελ Ποντένσε, περιμένει FIFA και CAS και έχει σύμμαχό του όλους τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Οι προσπάθειες της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας να κερδίσει… οτιδήποτε από την περίπτωση του Ντάνιελ Ποντένσε, συνεχίζονται. Στον Ολυμπιακό, ωστόσο, όχι μόνο δεν ανησυχούν, αλλά έχουν «δέσει» με κάθε τρόπο την υπόθεση, με αποτέλεσμα να είναι βέβαιοι πως ό,τι κι αν κάνουν οι Πορτογάλοι, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να χάσουν, χρόνο και χρήμα.

Οπως ήδη σας έχει ενημερώσει to10.gr, η νέα διοίκηση της Σπόρτινγκ προσπαθεί να κλείσει όλες τις υποθέσεις των ποδοσφαιριστών που αποχώρησαν το καλοκαίρι με μονομερή καταγγελία των συμβολαίων τους. Ο Φρεντερίκο Βαράντας, στην προσπάθειά του να κερδίσει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί, άρχισε επαφές και με τον Ολυμπιακό, με σκοπό να προτείνει συμβιβασμό και εξωδικαστική λύση.

Η πρόταση του νέου ισχυρού άνδρα της Σπόρτινγκ, σύμφωνα με την «Α Bola», ανέφερε ότι η ομάδα του θα ήταν διατεθειμένη να αποσύρει τις προσφυγές της σε FIFA και CAS, εάν ο Ολυμπιακός τις δώσει ένα ποσό της τάξης των 10.000.000 € για τη μεταγραφή του Ποντένσε. Ποσό κατά 5/6 μικρότερο από αυτά που τα Λιοντάρια ζητούν να καρπωθούν μέσω της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας από τους Ερυθρόλευκους!

Οπως γίνεται αντιληπτό, βεβαίως, ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία διάθεση να πληρώσει το συγκεκριμένο ποσό. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο Ποντένσε έχει ήδη δικαιωθεί από τα αρμόφια δικαστικά όργανα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, ενώ έχει λάβει κανονικά -και δίχως κανέναν αστερίσκο- δικαίωμα μετακίνησης στον Ολυμπιακό και συμμετοχής και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πέραν αυτού, όμως, ο Ολυμπιακός διαθέτει ακόμη ένα πολύ ισχυρό όπλο στα χέρια του, το οποίο και έκανε γνωστό στους Πορτογάλους. Συγκεκριμένα, με βάσει τους κανονισμούς της FIFA (FIFA Regulations on the Status and Transfer of Players), στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που δεν έχουν κλείσει τα 28 τους χρόνια, υπάρχει μία «προστατευμένη περίοδος» 3 χρόνων, κατά την οποία οι ομάδες τους έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το μέλλον του κάθε παίκτη.

Η τελευταία ανανέωση που έκανε ο Ποντένσε με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας κατατέθηκε τον Μάιο του 2015. Παρότι ο 22χρονος εξτρέμ υπέγραψε συμφωνία έως το 2020, όταν κατήγγειλε το συμβόλαιό του, για την επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος και συμπαίκτες του από οργανωμένους οπαδούς της Σπόρτινγκ (σ.σ. ο πρώην πρόεδρος της ομάδας, κατηγορείται ότι οργάνωσε το λιντσάρισμα των παικτών του!) είχε περάσει κατά πολύ το χρονικό διάστημα της 3ετούς «προστασίας».

Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Οτι ο Ποντένσε (και κατά συνέπεια ο Ολυμπιακός) όχι μόνο δεν έκαναν οτιδήποτε παράτυπο στην υπόθεση, αλλά βάσει των κανονισμών της FIFA, λειτούργησαν απολύτως νομότυπα και δίχως να υπάρχει κανένα ψεγάδι στη διαδικασία της μεταγραφής. Μια διαδικασία που επιμελήθηκε το νομικό τμήμα των Πειραιωτών, αλλά και ο εκπρόσωπος του παίκτη, Ζόρζε Μέντες.

Για την ιστορία, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Σπόρτινγκ έχει προσφύγει στη FIFA και στο CAS, απαιτώντας από τους νέους συλλόγους των πρώην παικτών τους να τους αποδώσουν εξωφρενικά ποσά. Στην πρόσφατη γενική συνέλευση του συλλόγου επιβεβαιώθηκε ότι για τον Ποντένσε η Σπόρτινγκ ζητάει 60.460.845 €, πλέον των τόκων! Από εκεί και πέρα, για τον Ζέλσον Μαρτίνς ζητάει 105.110.637 € από την Ατλέτικο Μαδρίτης και για τον Ρούι Πατρίτσιο (Γουλβς) 54.702.588 €!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ