Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-1

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-1

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε όρθιος στην... καταπράσινη Τρίπολη και πήρε την ισοπαλία (1-1) στο 90+1' με πέναλτι που κέρδισε ο Χατζηγιοβάνης και εκτέλεσε εύστοχα ο Μακέντα, ισοφαρίζοντας το γκολ του Μανιά στο 47', για την 6η αγωνιστική της Superleague.

Αυτός ο Παναθηναϊκός αρνείται να χάσει. Αυτός ο Παναθηναϊκός χτίζεται σε πολύ γερές βάσεις και μένει όρθιος ακόμα κι εκεί που όλοι τον έχουν ξεγραμμένο. Με πέναλτι που κέρδισε ο Χατζηγιοβάννης και μετουσίωσε σε γκολ ο Μακέντα στο 91′, ο Παναθηναϊκός έμεινε όρθιος και στην Τρίπολη φεύγοντας με το 1-1 απέναντι στον Αστέρα, σ’ ένα ματς που δεν ήταν καλός και που όλα έδειχναν πως θα υποστεί την πρώτη του ήττα. Κι όμως, τα παιδιά του Γιώργου Δώνη, ο οποίος δούλεψε πάρα πολύ το ματς και το διαχειρίστικα εξαιρετικά, κατάφεραν έστω και στο φινάλε να φύγει με τον βαθμό από μια πολύ δύσκολη έδρα. Μια έδρα, ωστόσο, η οποία ήταν… καταπράσινη, αφού περισσότεροι από 3.000 οπαδοί του τριφυλλιού έκαναν την Τρίπολη… Λεωφόρο. Άτυχος ο Αστέρας, που προηγήθηκε με τον Μανιά στο 47′, είχε ευκαιρίες να καθαρίσει το παιχνίδι, αλλά δέχτηκε γκολ – μαχαιριά στο φινάλε, με το… παιδί – θαύμα, Τάσο Χατζηγιοβάννη να χώνεται στην περιοχή και να κερδίζει το πέναλτι.

Μπήκε φουριόζος ο Αστέρας

Ο Αστέρας μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και θέλησε να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό, κάνοντας δύο ευκαιρίες στα πρώτα δύο λεπτά, με τον Διούδη να κρατάει όρθιο τον Παναθηναϊκό. Στα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, ένα γέμισμα προς την άμυνα του Παναθηναϊκού έπιασε ανέτοιμο τον Μαυρομμάτη, που έκανε μεγάλο λάθος, ο Καλτσάς βρέθηκε απέναντι στον Διούδη, χωρίς να μπορεί να τον κερδίσει και στην επαναφορά η κεφαλιά του Τόνσο έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μανιάς με καλό σουτ έξω από την περιοχή βρήκε και πάλι σε ετοιμότητα τον Διούδη, που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην αριστερή του γωνία.

Ο Αστέρας είχε τον έλεγχο στο πρώτο εικοσάλεπτο, ασκώντας πίεση στον Παναθηναϊκό, που αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα και φαινόταν ευάλωτος στα μετόπισθεν. Ωστόσο οι Αρκάδες δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε προβάδισμα, με τον Παναθηναϊκό να ισορροπεί το παιχνίδι από το 24′ και μετά, όταν μπήκε στο γήπεδο ο Μπουζούκης.

Ισορροπία

Ο τραυματισμός του Στάικου έφερε αναγκαστική αλλαγή για τον Δώνη, ο οποίος πέρασε τον Μπουζούκη στο γήπεδο, γύρισε το σχήμα σε 3-4-3 από 3-5-2, βάζοντας τον Μπουζούκη δεξί εξτρέμ και τον Χατζηγιοβάννη αριστερά, με τους δύο νεαρούς να κινούνται πολύ κοντά στον Μακέντα. Ο Μπουζούκης πήρε πολλές προσπάθειες, ζήτησε μπάλα και από τα δικά του πόδια δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος, όταν στο 26′ με κάθετη πάσα βρήκε τον Δώνη μέσα στην περιοχή, αυτός σούταρε, αλλά ο Αθανασιάδης ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε.

Στο τελευταίο 15λεπτο του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία, με τον Αστέρα να παίζει στα όρια του αντιαθλητικού πολλές φορές, τον Κυριακόπουλο να γλιτώνει τη δεύτερη κίτρνη κάρτα και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Ξανά φουριόζος και 1-0 για τον Αστέρα

Το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν… καρμπόν με το πρώτο. Με τον Αστέρα να πατάει αμέσως στην περιοχή, να δημιουργεί ευκαιρίες με το «καλημέρα», αλλά αυτή τη φορά να πετυχαίνει και το γκολ. Μόλις στο 47′ ο Διούδης έβγαλε εξαιρετικά ένα σουτ του Τόνσο, αλλά στη συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μανιά που σε κενή εστία άνοιξε το σκορ.

Ένα γκολ που έδωσε αυτοπεποίθηση στον Αστέρα, ο οποίος έγινε ακόμα πιο πιεστικός, με τον Δώνη να προσπαθεί από τον πάγκο να ηρεμήσει την ομάδα του και να της δώσει περισσότερο ισορροπία στο γήπεδο, αλλάζοντας το σχήμα σε 4-3-3. Ο Αστέρας είχε μεγάλη στιγμή στο 63′ με τον Μανιά να τελειώσει το ματς, αλλά το πλασέ σε κενή εστία έφυγε έξω.

Ο Παναθηναϊκός όσο περνούσε η ώρα ανέβαινε πιο ψηλά, με κίνδυνο να δεχτεί δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση, αλλά ο Αστέρας τα χαλούσε όλα στην τελική προσπάθεια. Και κυρίως, στην τελική πάσα. Στο τελευταίο 15λεπτο, πλέον, ο Δώνης τα έπαιξε όλα για όλα. Έξω ο Χρήστος Δώνης, μέσα ο Αργύρης Καμπετσής και 4-4-2. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την τελική του αντεπίθεση, στο 85′ έπειτα από γύρισα του Χατζηγιοβάννης ο Καμπετσής έπιασε αέρα απ’ τη μικρή περιοχή και τέσσερα λεπτά αργότερα, κεφαλιά του ίδιου παίκτη σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός δεν το παράτησε, κυνήγησε με λύσσα το γκολ στα τελευταία λεπτά και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Μια μπαλιά του Μαυρομμάτη στο 90′ ο Μακέντα πήδηξε μαζί με τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, η μπάλα πέρασε, ο Χατζηγιοβάννης που ακολουθούσε μπήκε σφήνα, με τον Κυριακόπουλο να τον ανατρέπει μιας και έφευγε σε θέση τετ α τετ. Κόκκινη κάρτα και πέναλτι, με τον Φεντερίκο Μακέντα να αναλαμβάνει μια εκτέλεση που… έκαιγε και να σημειώνει το 1-1 με το τρίτο του σερί γκολ! Ο Παναθηναϊκός έμεινε όρθιος σε ακόμα ένα ματς, με τον κόσμο του στο φινάλε να δίνει αίσθηση… Λεωφόρου, αποθεώνοντας τους παίκτες και τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος… υποκλίθηκε προς τους φιλάθλους.

Το «κλειδί»: Ο Σωκράτης Διούδης. Κράτησε όρθιος τον Παναθηναϊκό σε μεγάλες ευκαιρίες του Αστέρα. Σε τετ α τετ του Τόνσο για το 2-0 έπεσε στα πόδια του, σταματώντας τον πριν το 2-0, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έπαιζε μόνος του την επίθεση του Αστέρα.

Το10άρι: Ο υπέροχος Τάσος Χατζηγιοβάννης. Όταν οι άλλοι έπεφταν, εκείνος… πατούσε γκάζι. Όταν οι υπόλοιποι έβλεπαν πως το ματς χάθηκε, εκείνος είδε το κενό, πήρε την μπάλα και κέρδισε το πέναλτι. Ένα ατόφιο ταλέντο, έτοιμο να γράψει ιστορία.

Στον πάγκο: Ο Τόνσο. Ο Αργεντινός ήταν καλός οργανωτικά, αλλά δεν κατάφερε να τελειώνει τις φάσεις. Με κυριότερη το τετ α τετ του 63′. Αν ήταν πιο απλός, θα είχε καθαρίσει το ματς για την ομάδα του.

Γιατί κόουτς: Ρεσιτάλ τακτικής από τον Δώνη. Δούλεψε πολύ το ματς, άλλαξε… τέσσερα συστήματα, τα έπαιξε όλα για όλα στο φινάλε και δικαιώθηκε. Δεν το φοβήθηκε σε καμία στιγμή το παιχνίδι. Εξαιρετικό κοουτσάρισμα και από τον Σάββα Παντελίδη σε ένα μπρα ντε φερ δύο πολύ καλών Ελλήνων προπονητών.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-1

Σκόρερ: 47΄Μανιάς, 91΄Μακέντα (πεν)

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Βλάχος, Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Ιγκλέσιας (40′ Βαλιέντε), Μουνάφο, Τσιλιανίδης (86′ Ορτέγκα), Καλτσάς (77′ Μπελόκο), Τόνσο, Μανιάς

Παναθηναϊκός: Διούδης, Πούγγουρας (58′ Τζανδάρης), Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κουρμπέλης, Στάικος (24′ Μπουζούκης), Δώνης (77′ Καμπετσής), Χατζηγιοβάννης, Μακέντα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ