Ολυμπιακός : Το αίσθημα του ανικανοποίητου και ο στόχος της 12ης Νοεμβρίου

Ολυμπιακός : Το αίσθημα του ανικανοποίητου και ο στόχος της 12ης Νοεμβρίου

Ο Ερυθρόλευκος «απολογισμός» της δεύτερης ειδικής διαδρομής, και το ποδόσφαιρο που δεν έγινε… βαθμοί. Ποιο είναι πια το νέο ζητούμενο για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς

Στο μαξιλαράκι ασφαλείας της νέας διακοπής. Με μπόλικες… εθνικές απουσίες που αυτομάτως κάνουν την εβδομάδα «ιδιαίτερη» στον Ρέντη, αλλά κυρίως με εκείνο το αίσθημα του ανικανοποίητου που στρογγυλοκάθισε στη διάθεση όλων των εμπλεκομένων.

Διότι είναι μια πραγματικότητα πως ο Ολυμπιακός αυτό τη δεύτερη «ειδική διαδρομή», στα ματς που του προέκυψαν από τις 16 του Σεπτέμβρη μέχρι προχθές, μπορεί ποδοσφαιρικά σε μεγάλο βαθμό να την «ευχαριστήθηκε», δεν μπόρεσε όμως στο ανταλλακτήριο των βαθμών να βρει την ανάλογη ισοτιμία. Πήρε λιγότερα από όσο… έπαιξε και όπως είναι αναπόφευκτο αυτό δεν αρέσει σε κανέναν.

Οι νίκες με Αστέρα, Πανιώνιο, Λεβαδειακό (κύπελλο) και οι εξαιρετικές εμφανίσεις με Μπέτις, ΠΑΟΚ, Μίλαν ακόμη και η απολύτως εύστοχη τακτική προσέγγιση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ δεν μεταφράστηκε στους βαθμούς που θα έπρεπε. Και αυτό είναι κάτι που φυσικά οι Ερυθρόλευκοι θα το πάρουν μαζί τους στον «επόμενο γύρο» θέλοντας να… μαζέψουν τη χασούρα τους. Στην επόμενη διαδρομή που περιλαμβάνει (21/10-11/11)  τις αναμετρήσεις με ΟΦΗ (εκτός), Απόλλωνα (εντός), Άρη (εκτός) Παναθηναϊκό (εντός) για την Σούπερ Λιγκ. Τα ματς με τη Ντουντελάνζ για το Γιουρόπα, και την αναμέτρηση κυπέλλου με την Παναχαϊκή (εκτός).

Ο Ολυμπιακός έπειτα από 6 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα έχει 13 βαθμούς. Αν δει κανείς τα «ίδια» έξι περσινά ματς (Λεβαδειακός εντός, ΠΑΣ εντός, Αστέρας εντός, Πανιώνιος εκτός, ΠΑΟΚ εντός, ΑΕΚ εκτός) θα διαπιστώσει ότι η συγκομιδή του είναι ακριβώς η ίδια. Αυτή είναι και η μοναδική ομοιότητα που μπορεί να σκεφτεί κανείς. Διότι κατά τα άλλα καμία σχέση. Ούτε στο επίπεδο ποδοσφαίρου, ούτε στα πρόσωπα, ούτε στην προοπτική.

Αν πάλι δει την κατάσταση αυστηρά χρονικά τότε θα διαπιστώσει πως οι διαφορές είναι χαοτικές.

Πέρσι τέτοια εποχή οι Ερυθρόλευκοι έμπαιναν στα «πιτς» για τον Οκτώβρη εκτροχιασμένοι. Έχοντας επί της ουσίας βάλει τις βάσεις απώλειας του τίτλου. Οκτώ βαθμούς στο σακούλι σε μάξιμουμ 18, έγραφε το κοντέρ. Σοκαρισμένοι από την περιποίηση της Εξυγίανσης, αλλά και από τους μετασεισμούς που έφερε το διάστημα από τις 9 Σεπτέμβρη (Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1) ως την 1η Οκτώβρη (Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-1). Διάστημα όπου σε επτά επίσημα ματς σε όλες τις διοργανώσεις έκαναν μια νίκη και αυτή στο κύπελλο.

Ειδικά στην Σούπερ Λιγκ: Ήττες από ΑΕΚ (εκτός) και Ατρόμητο (εντός), ισοπαλίες με Ξάνθη (εκτός), Αστέρα (εντός) στο διάστημα 3η-6η αγωνιστική, αυτό ακριβώς δηλαδή που μόλις ολοκληρώθηκε. Καταστροφή.

Τι άλλο είχε συμβεί στο λιμάνι; Ο Χάσι είχε ήδη γίνει Λεμονής. Ο Καπίνο και ο Καρσελά είχαν ήδη κατέβει το τρένο, ο Οφόε που άπαντες τον περίμεναν ως την μεγάλη μεταγραφή της Σούπερ Λιγκ είχε αρχίσει να δείχνει πως ουσιαστικά είναι μια προβληματική περίπτωση που δύσκολα θα δικαιώσει τις προσδοκίες, ενώ ποδοσφαιριστές όπως ο Εμενίκε, ο Βούκοβιτς, ο Μίλιτς ήταν έξω από την εξίσωση.

Τι ισχύει φέτος: Ο Ολυμπιακός στις πρώτες έξι αγωνιστικές έχει 13 βαθμούς και έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα θα μπορούσε να έχει σαφώς περισσότερους. Από την αιχμαλωσία του ΠΑΟΚ στο Φάληρο, από το προχθεσινό όταν μέχρι το 90΄το σκορ ήταν στο 0-1. Έστω 13 όμως. Τρεις μακριά από την κορυφή.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν τον προπονητή που ξεκίνησε τη φετινή τους προσπάθεια πανίσχυρο όπως επιβεβαιώθηκε άλλωστε από το μήνυμα της διοίκησης μόλις την Παρασκευή. Έναν κανονικό προπονητή που δείχνει πραγματικά να εξελίσσει το σχέδιο του.

Έχουν ουσιαστικά μόλις ολοκληρώσει την «ένταξη» των τελευταίων μεταγραφών στο ρόστερ με την πρώτη παρουσία του Γιάγια Τουρέ στην Σούπερ Λιγκ. Έχουν καταθέσει διαπιστευτήρια μιας ομάδας που και θέλει και μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, με το ταβάνι της να είναι ψηλότερα από κάθε άλλου ανταγωνιστή.

Έχουν επίσης αρχίσει ήδη να καταλαβαίνουν την «ευστοχία» της σε μεταγραφικές υποθέσεις και μάλιστα σε ολόκληρη την βεντάλια των επιλογών. Από τον Ποντένσε που επιβεβαιώνει πως είναι «μια κατηγορία μόνος του» για το ελληνικό ποδόσφαιρο ως τα λαβράκια τύπου Καμαρά, Μεριά και Γκερέρο (που κάθε του παρουσία στο γήπεδο δίνει άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά στην επιθετική λειτουργία της ομάδας).

Αμέσως μετά την διακοπή ο Γιάγια Τουρέ θα είναι πλέον στο 100%. Αυτή η συνθήκη από μόνη της είναι ικανή να αλλάξει τα δεδομένα.

Ο στόχος είναι οι 12 βαθμοί στο πρωτάθλημα και οι δύο νίκες στο Γιουρόπα. Αν ο Ολυμπιακός στις 12 Νοέμβρη έχει 25 στον… Σούπερ Λιγκ λογαριασμό του και 7 σε εκείνον του Europa τότε το «επόμενο μαξιλαράκι» θα τον βρει σε θέση ισχυρού. Η χρονιά είναι μαραθώνιος και όχι κούρσα ταχύτητας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ