Οι 90 μολότοφ του ΟΑΚΑ και το -3 της ΑΕΚ (vids)

Οι 90 μολότοφ του ΟΑΚΑ και το -3 της ΑΕΚ (vids)

Η έκθεση της Αστυνομίας καθορίζει το ύψος της τιμωρίας της Ενωσης. Απίθανο να γλιτώσει την αφαίρεση βαθμών. Εκτός κι αν ο μισάωρος πόλεμος στο ΟΑΚΑ με 90 μολότοφ, αμέτρητες φωτοβολίδες, πέτρες, σίδερα και μάχες σώμα με σώμα οπαδών-αστυνομικών, δεν κατέστρεψε καμία περιουσία και δεν τραυμάτισε κανέναν...

Η ΑΕΚ μπορεί να μην έχασε το ντέρμπι, αλλά πιθανότατα θα χάσει 3 βαθμούς. Δεν το λέμε εμείς, το προβλέπει το κατηγορητήριο με το οποίο κλήθηκε σε απολογία, για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τι συνέβη; Πολλά και διάφορα, αλλά εκείνα που χρίζουν προσοχής και φέρνουν σε εξαιρετικά δυσχερή θέση την Ενωση, είναι τα έκτροπα που έλαβαν χώρα στο ημίχρονο του αγώνα και τα οποία διήρκεσαν αρκετή ώρα αφότου είχε ξεκινήσει και το δεύτερο ημίχρονο.

Τι συνέβη; Οπως ανέφεραν οι Αστυνομικοί, μερίδα οπαδών της ΑΕΚ βγήκε από το πέταλο των οργανωμένων και έκανε μαζική επίθεση στους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από το πέταλο του ΟΑΚΑ. Οι καπνοί και οι εκρήξεις δεν επέτρεπαν σε κανέναν να μην αντιληφθεί ότι η ένταση των συγκρούσεων ήταν τεράστια. Ενώ και τα δακρυγόνα έκαναν ασφυκτικά ανυπόφορη την ατμόσφαιρα.

Η έκταση των επεισοδίων, οι αμέτρητες μολότοφ, αλλά και η χρήση δακρυγόνων ανάγκασε τους αρμόδιους του αγώνα να προβούν σε μία πρωτοφανή (αλλά αναγκαία, λόγω της τρομερής έντασης των επεισοδίων) ενέργεια: Αδειασαν μία ολόκληρη εξέδρα! Ολοι οι οπαδοί της ΑΕΚ που βρίσκονταν στη θύρα δίπλα (δεξιά) από το πέταλο των οργανωμένων, ζήτησαν επιτακτικά να αλλάξουν θέση και έτσι μεταφέρθηκαν ΜΑΖΙΚΑ, μέσα από τον αγωνιστικό χώρο (!), στη θύρα δίπλα από τα επίσημα του ΟΑΚΑ.

Γιατί η μετακίνησή τους έγινε από τον αγωνιστικό χώρο; Διότι το ξύλο που έπεφτε έξω από τη θύρα, οι μολότοφ, οι φωτοβολίδες και τα κάθε λογής δακρυγόνα είχαν καταστήσει αδύνατη κάθε κίνηση έξω από τη θύρα! Ενώ την ίδια ώρα τα δακρυγόνα είχαν προκαλέσει σοβαρά ζητήματα, σε κόσμο που βρέθηκε σε εκείνο το σημείο, χωρίς να έχει σχέση με τα επεισόδια. Η σφοδρότητα των συγκρούσεων επέβαλλε τη μετακίνηση του… άμαχου πληθυσμού. Αλλά παράλληλα επιβεβαίωσε τον πόλεμο που έλαβε χώρα έξω από το γήπεδο!

Το εάν θα τιμωρηθεί η ΑΕΚ με αφαίρεση βαθμών θα εξαρτηθεί από την έκθεση της Αστυνομίας. Εκθεση που θα καθορίσει τι μέλλει γενέσθαι. Αν και όπως αναφέρουν πηγές, το θέμα είναι καθαρά… τυπικό. Ο λόγος; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις μάχες των οπαδών της ΑΕΚ με την Αστυνομία έπεσαν 90 βόμβες μολότοφ! Οι εικόνες από τα βίντεο με τις συμπλοκές και τις μολότοφ είναι αδιάψευστος μάρτυρας για το τι συνέβη. Εάν το νούμερο επιβεβαιωθεί, τότε θα μιλάμε για μια κανονική κατάσταση πολέμου, από την οποία είναι τουλάχιστον κωμικό να ισχυριστεί ο οποιοσδήποτε ότι δεν υπήρξε τραυματισμός και φθορά περιουσίας. Α, ξεχάσαμε, αυτό ισχυρίστηκε η ΑΕΚ με διαρροή της το απόγευμα της Τρίτης. Εκτός αν κάτι… ξέρουν.

Για να μην μακρηγορούμε. Είναι θέμα κοινής λογικής: Όταν σε έναν τέτοιο χώρο γίνονται τόσο μεγάλης έκτασης και έντασης επεισόδια, πέφτουν 80-90-100 βόμβες μολότοφ, αμέτρητες φωτοβολίδες, πέτρες, σίδερα και γίνονται μάχες σώμα με σώμα οπαδών-αστυνομικών για σχεδόν μισή ώρα, δεν μπορεί να έχει υπάρξει φθορά ξένης περιουσίας και δεν γίνεται να μην υπάρχει τραυματισμός. Οποιος ισχυριστεί το αντίθετο, τότε είναι ένας κοινός ψεύτης, βαλτός ή απλά ζει σε ένα δικό του παράλληλο σύμπαν.

Ασχέτως το τι θα αποφασίσει η αθλητική δικαιοσύνη, που ούτως ή άλλως μας έχει συνηθίσει σε… θαύματα, είναι ξεκάθαρό εάν από την έκθεση της αστυνομίας δεν προκύπτουν τραυματίες και φθορές, τότε θα μιλάμε για ένα ξεκάθαρο ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Χωρίς περιστροφές και χωρίς φιοριτούρες. Δεν μπορεί να γίνει αυτό, πώς να το κάνουμε. Δεν βγαίνει κανείς… άφθαρτος και… ανέγγιχτος μέσα από έναν τέτοιο πόλεμο. Δεν γίνεται. Τόσο απλά.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι, στο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», αρκετή ώρα μετά το τέλος του αγώνα υπήρξαν συμπλοκές οπαδών των Πειραιωτών με άνδρες των ΜΑΤ. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά. Ο Ολυμπιακός έχασε τρεις βαθμούς. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα. Εάν τώρα η Αστυνομία είχε εξασφαλίσει την παρουσία του Ρόμποκοπ στο ΟΑΚΑ, πάμε πάσο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η ΑΕΚ την έχει βαμμένη.

Και για να τελειώνουμε. Εν γένει χώρος γηπέδου, σύμφωνα με τον ΚΑΠ ορίζονται οι εξής χώροι: Το γήπεδο και ο περιβάλλων χώρος του, που χρησιμοποιείται από την ομάδα για την στάθμευση αυτοκινήτων και/ή για την εκμετάλλευση εμπορικών δικαιωμάτων. Τα επεισόδια δεν έγιναν καν στο πάρκινγκ, έγιναν έξω από τις θύρες. Με τις μολότοφ να πέφτουν βροχή. Υπομονή, λοιπόν. Η Αστυνομία θα δώσεις τις απαντήσεις για το εάν και πόσοι τραυματίστηκαν, αλλά και για το εάν υπήρξαν φθορές…

ΥΓ. Πέρυσι, στο ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, όταν πάλι οι οπαδοί της ΑΕΚ τα είχαν σπάσει και είχαν προκαλέσει μεγάλης έκτασης επεισόδια στον ίδιο χώρο, ο… πρώην υπάλληλος της Ενωσης και νυν εκλεκτό μέλος της Εξυγίανσης, είχε φροντίσει να «μαγειρέψει» τους κανονισμούς, να κάνει άνω κάτω όλο τον ΚΑΠ, για να γλιτώσει ο πρώην εργοδότης του την αφαίρεση. Φέτος, ακόμη και ο πρόθυμος αυλικός, δεν μπορέσει να βοηθήσει. Οι εικόνες και τα γεγονότα δεν αμφισβητούνται. Οσο κι αν προσπαθήσει να βρει «παραθυράκια»…

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

https://www.youtube.com/watch?v=K9049hP7dTM

https://www.youtube.com/watch?v=l35rWWXhPoA

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ