AEK: Από Δεκέμβρη ο νέος χαφ στα Σπάτα

AEK: Από Δεκέμβρη ο νέος χαφ στα Σπάτα

Το (μεγάλος) λάθος διαπιστώθηκε και η ΑΕΚ τρέχει να... νικήσει τον χρόνο στην μεταγραφή χαφ.

Ένα από τα πιο σημαντικά λάθη στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους στην ΑΕΚ επί των ημερών Δημήτρη Μελισσανίδη, ήταν αυτό του περασμένου Αυγούστου. Σημαντικό, κομβικό, μακάρι (λένε στα Σπάτα) να μην στοιχίσει μέχρι τις αρχές του 2019.

Διότι τότε θα μπορεί να υπολογίζεται ο χαφ που θα αποκτηθεί δεδομένα στην χειμερινή περίοδο, μαζί με τις ματιές που ρίχνουν για αριστερό μπακ που ξεκίνησαν ελέω του σοβαρού τραυματισμού του Λόπες και ης μοναξιάς του Χουλτ στην θέση του αριστερού μπακ πια.

Ο Σιμόες έμεινε ο μόνος κόφτης, δείχνει το ντεπόζιτο στο ξεκίνημα της σεζόν να είναι… άδειο, το συμβόλαιο τελειώνει το επόμενο καλοκαίρι και οι επαφές για επέκταση του έχουν αναδείξει οικονομική διαφορά. Μικρή ή μεγάλη θα φανεί σύντομα. Ο Γαλανόπουλος παίρνει συνεχόμενα ματς, προσπαθεί περισσότερο από τον καθένα να γίνει κάτι μεταξύ εξαριού και οκταριού και αυτό δείχνει να τον μπερδεύει περισσότερο. Λύση και μάλιστα σημαντική όμως στα τελευταία ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με τα λάθη του. Ο Άλεφ είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση. Εξαιρετική επαφή με την μπάλα, δίνει ύψος στον άξονα, βοηθά στην ανασταλτική λειτουργία, αλλά το ανασταλτικό και τακτικό κομμάτι τον «πληγώνει». Από εκεί και πέρα, η προσπάθεια που γίνεται συνεχώς για να μπει στην ομάδα ο Μοράν δείχνει… μάταια, ενώ ο Αϊντάρεβιτς είναι σταθερά εκτός ομάδας.

Τι σημαίνει αυτό; Ο χαφ που δεν ήρθε τον Αύγουστο (παρά τις επαφές για Ραντόγια, Αγκού και Κρίστισιτς) θα έρθει τον Δεκέμβριο. Προσοχή, τον Δεκέμβριο (και μάλιστα νωρίς) θέλουν να είναι στα Σπάτα ο νέος μέσος που θα αποκτηθεί. Και αυτό για να είναι έτοιμος αρχές Ιανουαρίου να μπει στην ομάδα και στο πλάνο του Μαρίνου Ουζουνίδη δίνοντας ουσιαστικές ανάσες σε Σιμόες και Γαλανόπουλο που τραβάνε όλο το κουπί μέχρι σήμερα.

Ο χαφ από ποια αγορά θα είναι; Δεδομένα από καλό πρωτάθλημα και μπαρουτοκαπνισμένος γιατί θα έρθει άμεσα για να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Ελεύθερος; Πολύ δύσκολα μιας και μόνο τα σκανδιναβικά πρωταθλήματα λήγουν τον χειμώνα. Οπότε η ΑΕΚ θα κινηθεί είτε με αγορά, είτε με deal δανεισμού με οψιόν αγοράς κάτι που «δουλεύει» αρκετά τα τελευταία χρόνια ως μεταγραφική επιλογή.

Δεδομένα έρχεται χαφ. Και αυτό δεν θα είναι… fake news μετά το φιάσκο του καλοκαιριού. Διότι η ΑΕΚ πιάστηκε απροετοίμαστη όταν δεν έκατσαν οι 2-3 καλές επιλογές που είχε προκρίνει και έμεινε με τους υπάρχοντες χαφ. Αποτέλεσμα ο Ουζουνίδης στον άξονα να έχει λίγες λύσεις και να κάνει τον… σταυρό του να μην προκύπτουν απουσίες. Ειδικά στο δίδυμο Σιμόες-Γαλανόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ