Αφαίρεση 3 βαθμών στην ΑΕΚ και δύο ματς χωρίς κόσμο

Αφαίρεση 3 βαθμών στην ΑΕΚ και δύο ματς χωρίς κόσμο

Ο αθλητικός δικαστής της Super League δεν πείστηκε από τους απίθανους ισχυρισμούς του νομικού επιτελείου της ΑΕΚ και της επέβαλλε ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών, τη διεξαγωγή δύο αγώνων χωρίς κόσμο και χρηματική ποινή 73.250 €!

Από την πρώτη στιγμή που η ΠΑΕ ΑΕΚ κλήθηκε σε απολογία για τα σοβαρότατα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ήταν ξεκάθαρο ότι η πιθανότερη ποινή που θα της επιβαλλόταν ήταν η αφαίρεση τριών βαθμών. Καθώς η διάρκειας σχεδόν μισής ώρας επίθεση στις αστυνομικές αρχές και η βροχή από μολότοφ, ήταν προφανές ότι δεν άφηνε περιθώρια την αθλητική δικαιοσύνη. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και τυπικά.

Οπως αποφάσισε και ανακοίνωσε το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League, λοιπόν, η ΑΕΚ τιμωρείται με αφαίρεση 3 βαθμών για το προσεχές πρωτάθλημα, αλλά και τη διεξαγωγή δύο αγώνων χωρίς κόσμο, όπως και χρηματική ποινή ύψους 73.250 €!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποστηρικτική γραμμή της ΑΕΚ και τα όσα απίθανα ανέφερε ο νομικός της εκπρόσωπος, Μηνάς Λυσσάνδρου, στην εκδίκαση της υπόθεσης, είναι πιθανό να έκαναν ακόμη χειρότερα τα πράγματα για την Ενωση. Με τον ισχυρισμό πως «η ρίψη βόμβας μολότοφ δεν είναι βιαιοπραγία», να ξεπερνάει ακόμη και το… κάθισμα που είχε πάρει ο αέρας.

Κλείνοντας, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι η ΑΕΚ καταθέτει άμεσα, και θα προσπαθήσει να «ρίξει» την απόφαση της αφαίρεσης των βαθμών στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ.

Αναλυτικά η απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης για την ΑΕΚ, αλλά και για Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ:

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 6ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 7/10/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 7/10/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, καθώς και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 2247/18/2035272/9-10-2018 Έκθεση της Αστυνομίας»: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή ποσού εβδομήντα τριών χιλιάδων διακοσίων πενήντα (73.250,00) ευρώ. Επίσης επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ την ποινή της διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, καθώς και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου

Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 6/10/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 6/10/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα»: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δεκαοκτώ χιλιάδων διακοσίων (18.200,00) ευρώ

Γ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 7/10/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 7/10/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, καθώς και στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 3592/18/2029074 από 8/10/2018 Έκθεση της Αστυνομίας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή των τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ