Μείον 46 βαθμοί σε 3 χρόνια!

Μείον 46 βαθμοί σε 3 χρόνια!

Το10.gr με αφορμή το -3 της ΑΕΚ καταγράφει το εντυπωσιακό όπως θα δείτε και εσείς ρεκόρ αφαίρεσης βαθμών στις ομάδες της Λίγκας λόγω τιμωριών.

Η ΑΕΚ μετά τα πολύ σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ στο ημίχρονο του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό τιμωρήθηκε με αφαίρεση 3 βαθμών. Η «καμπάνα» που έριξε ο αθλητικός δικαστής στην ΑΕΚ ανέβασε τις συνολικές αφαιρέσεις βαθμών από τις ομάδες της Λίγκας, από το 2015 και έπειτα, στους 46 βαθμούς! Τα τελευταία χρόνια οι πειθαρχικές επιτροπές πραγματικά κάνουν… υπερωρίες, αφού έχουν τιμωρήσει ουκ ολίγες φορές τις ομάδες με αφαιρέσεις βαθμών. Το 10.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει τις περιπτώσεις στις οποίες επιβλήθηκαν ανάλογες ποινές στις ομάδες της Σούπερ Λίγκας.

ΠΑΟΚ

«Πρωταθλητής» στη σχετική κατηγορία είναι ο Δικέφαλος του Βορρά, ο οποίος από τη σεζόν 2015-16 μέχρι σήμερα έχει δεχτεί συνολικά ποινές αφαίρεσης 17 (!) βαθμών.

Η αρχή έγινε στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στην Τούμπα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (2/3/2016). Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με γκολ του Μακ, οι Ερυθρόλευκοι «απάντησαν» με τους Φουστέρ και Καμπιάσο και έφεραν «τούμπα» το παιχνίδι. Η αναμέτρηση των δύο ομάδων δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς διεκόπη στο 89′, μετά από ρίψη φωτοβολίδας και εισβολή οπαδών του Δικεφάλου στον αγωνιστικό χώρο. Λίγες ώρες αργότερα βγήκε το φύλλο αγώνα, το οποίο ήταν καταδικαστικό για τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη άνευ αγώνος (3-0) και οι Θεσσαλονικείς δέχθηκαν ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών από το πρωτάθλημα.

Στον επαναληπτικό αγώνα του Γεώργιος Καραϊσκάκης ο Δικέφαλος δεν κατέβηκε ποτέ, με την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ να κατοχυρώνει το παιχνίδι στους Ερυθρόλευκους με σκορ 3-0 και τον ΠΑΟΚ να χάνει 3 βαθμούς από το πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Ο τελικός Κυπέλλου το 2017 ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς τα θλιβερά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου επισκίασαν την αναμέτρηση. Η συμμετοχή των «ασπρόμαυρων» οπαδών στις συμπλοκές ήταν καταδικαστική για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δέχθηκε ποινή 6 βαθμών από το μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Η σεζόν 2017-18 επιφύλασσε ξανά μπελάδες για τον Δικέφαλο του Βορρά. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα (25/2/2018), για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος, δεν ξεκίνησε ποτέ, καθώς λίγα λεπτά πριν τη σέντρα ο τεχνικός των Πειραιωτών, Οσκαρ Γκαρθία δέχθηκε αντικείμενο στο πρόσωπο. Κάποιος ανεγκέφαλος από την κερκίδα πέταξε ρολό ταμειακής μηχανής, με αποτέλεσμα ο Ισπανός προπονητής να σωριαστεί στο έδαφος. Οι γηπεδούχοι αν και αρχικά δέχθηκαν ποινή 3 βαθμών, στη συνέχεια άσκησαν έφεση την οποία και μάλιστα εν μέρει κέρδισαν. Η ποινή μεν σβήστηκε, αλλά η αναμέτρηση κατοχυρώθηκε με 3-0 στους φιλοξενούμενους.

Δύο εβδομάδες αργότερα (11/3/2018) σε ένα ακόμα καθοριστικό ντέρμπι για τον τίτλο, ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την ΑΕΚ με στόχο την πρωτιά. Στο 89ο λεπτό του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι θα ανοίξουν το σκορ με τον Βαρέλα, ωστόσο, μετά από σύσκεψη του διαιτητικού τιμ το τέρμα ακυρώνεται. Η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με πιστόλι σε ορατό σημείο γίνεται πρώτο θέμα στην ποδοσφαιρική Ευρώπη. Ο «πέλεκυς» της ΕΠΟ πέφτει βαρύς με τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ να δέχεται αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους για 3 χρόνια, ενώ ο ΠΑΟΚ θα δει να του αφαιρούνται 3 βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα και άλλοι 2 από αυτό της επόμενης σεζόν.

Παναθηναϊκός

Άλλη μια ομάδα γνωστή στον Αθλητικό Δικαστή. Οι «πράσινοι» συνολικά έχουν δει να τους αφαιρούνται 14 βαθμοί, 6 εκ των οποίων για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Το «ντέρμπι αιωνίων» στο «Απόστολος Νικολαΐδης» το Νοέμβριο του 2015 δεν θα ξεκινήσει ποτέ. Μετά από συνεχόμενη ρίψη φωτοβολίδων, αλλά και επεισόδια πριν την έναρξη της αναμέτρησης, αποφασίστηκε ύστερα από σύσκεψη μιας ώρας η οριστική αναβολή του παιχνιδιού. Λίγες μέρες μετά η Πειθαρχική Επιτροπή κατοχυρώνει το παιχνίδι άνευ αγώνος με 3-0 στον Ολυμπιακό, ενώ επιβάλλει ποινή 3 βαθμών στο Τριφύλλι.

Επεισοδιακά ήταν και τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκας το 2017, όταν η εντός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ διεκόπη στο 54ο λεπτό ενώ το σκορ ήταν στο 1-0 υπέρ των Πράσινων. Ένα αντικείμενο από την εξέδρα θα χτυπήσει στο κεφάλι τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς, με τον Σέρβο να πέφτει στον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι θα κερδίσει στα χαρτιά ο ΠΑΟΚ με 3-0, ενώ ο Παναθηναϊκός θα χάσει 3 βαθμούς από το μίνι πρωτάθλημα που βρισκόταν σε εξέλιξη και άλλους 2 από το πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18.

Η πλέον ντροπιαστική αφαίρεση βαθμών του Παναθηναϊκού ήρθε τον Απρίλιο του 2018. Οι Πράσινοι ενώ βρίσκονται στην χειρότερη οικονομική κατάσταση της ιστορίας τους θα δεχθούν δύο ταπεινωτικά -3 για ληξιπρόθεσμες οφειλές στον πρώην ποδοσφαιριστή τους, Γενς Βέμερ.

Ο Γερμανός αμυντικός δεν έχει πληρωθεί τις δόσεις που είχαν συμφωνηθεί στον διακανονισμό του με το Τριφύλλι και προσφεύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Στις 11 Απριλίου έρχεται το πρώτο -3 στο πρωτάθλημα, ενώ ελάχιστες μέρες αργότερα έρχεται και η δεύτερη «καμπάνα» -3, με την ποινή του -6 να εφαρμόζεται στη φετινή σεζόν (2018-2019).

ΑΕΚ

Εκτός από τη φετινή τιμωρία της Ένωσης οι Κιτρινόμαυροι έχουν απασχολήσει ξανά την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Τον Φεβρουάριο του 2016 μετά την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο θα σημειωθούν σφοδρότατα επεισόδια των οπαδών των δύο ομάδων.  Ένας οπαδός των γηπεδούχων θα μαχαιρωθεί και οι δύο ομάδες θα δεχθούν ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών.

Θα περάσουν δύο περίπου χρόνια για να απασχολήσει ξανά τον Αθλητικό Δικαστή η Ενωση. Στις 24/9/2017 η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό. Με το σκορ στο 2-1 υπέρ των Ερυθρόλευκων θα υπάρξει δεκάλεπτη διακοπή στο 69′, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας μέσα στο γήπεδο. Νωρίτερα υπήρξαν συμπλοκές οπαδών της ΑΕΚ με την Αστυνομία, με τις Αρχές να κάνουν χρήση χημικών. Μετά από μερικά λεπτά η ατμόσφαιρα καθάρισε και ο αγώνας συνεχίστηκε, όμως, η Ένωση δέχθηκε τιμωρία αφαίρεσης 3 βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός

Αμέσως μετά τη λήξη του περσινού ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ (04/02/2018), το οποίο βρήκε νικητές τους Κιτρινόμαυρους με 2-1, οι οπαδοί των Ερυθρολεύκων εισέβαλαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις. Η ρίψη αντικειμένων, τα επεισόδια, αλλά και τα καπνογόνα οδήγησαν την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ να τιμωρήσει με αφαίρεση 3 βαθμών τους Πειραιώτες.

Ατρόμητος

Η μοναδική ομάδα εκτός των λεγόμενων «μεγάλων» που έχει δεχθεί ποινή βαθμών από το 2015 και μετά. Στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ τον Φεβρουάριο του 2016 σημειώθηκαν σοβαρότατα επεισόδια μετά την αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να δέχονται ποινή 3 βαθμών, αλλά και τσουχτερό πρόστιμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ