Χόρχε Κασάδο : Από τις ακαδημίες της Ρεάλ, βασικός στην Ξανθη!

Χόρχε Κασάδο : Από τις ακαδημίες της Ρεάλ, βασικός στην Ξανθη!

Ο Χόρχε Κασάδο ξεκίνησε από τις ακαδημίες τις Ρεάλ Μαδρίτης, αγωνίστηκε βασικός στη Ρεάλ Β’ για τέσσερα χρόνια, έφτασε μία ανάσα από την πρώτη ομάδα και από το περασμένο καλοκαίρι αγωνίζεται με την φανέλα της Ξάνθης.

Μπορεί η ακαδημία της Μπαρτσελόνα, «La Masia», να είναι ξακουστή για τα ταλέντα που παράγει συνεχώς, αλλά και οι ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης, «La Fabrica», δεν έχουν βγάλει λίγους παίκτες μέχρι τώρα.

Οι «μερένχες» φέτος δείχνουν να αλλάζουν προσέγγιση ως προς την διαχείριση των παιδιών που προέρχονται από τα «σπλάχνα» της και με τον Ζουλέν Λοπετέγκι δείχνει να στηρίζει τα δημιουργήματά της, αφήνοντας στην άκρη τις συνεχείς πανάκριβες μεταγραφές.

Με αφορμή την αλλαγή «ρότας» της Ρεάλ η Ισπανική «Marca» έκανε ένα αφιέρωμα στους 50 κορυφαίους παίκτες που έβγαλε η «La Fabrica» και μέσα σε αυτούς βρίσκεται και ένας… Έλληνας!
Ο Ντάνι Καρβαχάλ, ο Άλβαρο Μοράτα, ο Λούκας Βάσκεθ, ο Χέσε Ροντρίγκεθ είναι κάποια ονόματα που βρίσκονται στη λίστα και μαζί με αυτά ο αριστερός μπακ της Ξανθης, Χόρχε Κασάδο!

Ο Κασάδο γεννημένος στη Μαδρίτη το 1989, ξεκίνησε από τις ακαδημίες τις Μαδριλένικης Ράγιο Βαγεκάνο και γρήγορα η «μεγάλη» της πόλης Ρεάλ, τον απέκτησε δίνοντας του την ευκαιρία να διεκδικήσει θέση στην πρώτη ομάδα.

Οι «μερένχες» έστειλαν τον 21χρονο,τότε, αμυντικό στη Ρεάλ Β’ που αγωνιζόταν στην Segunda Division. Αν και δεύτερη κατηγορία το επίπεδο της δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση δευτεροκλασάτο. Υπάρχει μέτρο σύγκρισης και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις παικτών που πήραν μεταγραφή από την Segunda σε ομάδες πρώτης κατηγορίας του Ισπανικού ή κάποιου ξένου πρωταθλήματος και αγωνίστηκαν ως βασικοί. Πιο τρανό παράδειγμα από την μεταγραφή του Ντάνι Καρβαχάλ από τη Ρεάλ Β’ στη Λεβερκούζεν, για να τον αγοράσει πίσω ένα καλοκαίρι μετά η «Βασίλισσα» δίνοντας ένα «σκασμό» λεφτά.

Ο Χόρχε Κασάδο ήταν ο αρχηγός και το βασικό αριστερό μπακ σε εκείνη την Ρεάλ Β’, συμπαίκτης του Καρβαχάλ, του Λούκας Βάσκεθ και του Ντιέγκο Γιορέντε κάνοντας δύο εκπληκτικά πρωταθλήματα τις σεζόν 2012-13 και 2013-14 που τον έφεραν να χτυπάει την πόρτα της πρώτης ομάδας. Συνολικά στην Καστίγια αγωνίστηκε 67 φορές και σκόραρε 2 γκολ ενώ μοίρασε και 4 ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2015 οι «μερένχες» είχαν να πάρουν απόφαση αν θα κρατούσαν και θα έδιναν ευκαιρία στον Χόρχε Κασάδο ή θα τον άφηναν να αποχωρήσει. Ο νυν αμυντικός της Ξάνθης κατέληξε στην Ρεάλ Μπέτις, με τη «Βασίλισσα» να επενδύει σε έναν Βραζιλιάνο εν ονόματι Φελίπε Άμπνερ. Με τους Σεβιγιάνους αγωνίστηκε 15 φορές και πανηγύρισε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία, μάλιστα ως πρωταθλητής! Η ομάδα της Σεβίλλης μετά την άνοδο δεν επέλεξε να τον διατηρήσει στο ρόστερ της.

Οι δύο επόμενες χρονιές βρήκαν τον Κασάδο με την φανέλα της Πονφεραντίνα και εν συνεχεία της Σαραγόσα, με τις οποίες αγωνίστηκε και πάλι στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας.
Από το καλοκαίρι του 2017 ο Κασάδο κοσμεί με την παρουσία του τα Ελληνικά γήπεδα, δίχως κανένα ίχνος υπερβολής. Η Ξάνθη βρήκε στο πρόσωπο του Ισπανού έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να προσφέρει πολλά εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και εκτός αυτού με τις συμβουλές που μπορεί να παρέχει στους αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές που προωθεί η Ξάνθη συνεχώς.

Ο Κασάδο είναι ένας από τους κυριότερους λόγους για την πολύ καλή περσινή χρονιά των «ακριτών» που τερμάτισαν έκτοι χάνοντας στην ισοβαθμία από τον Αστέρα Τρίπολης την 5η θέση που οδηγούσε στην Ευρώπη.

Ο Χόρχε Κασάδο στα 29 του πλέον δείχνει ότι το «κόψιμο» από την Ρεάλ και οι «χυλόπιτες» των ομάδων της Λα Λίγκα δεν ήταν το τέλος στην καριέρα του. Με τις εμφανίσεις του στην Super League έχει αποδείξει και με το παραπάνω την αξία του όντας ένας «βράχος» στο αριστερό (και μερικές στο κέντρο) της άμυνας στη Ξάνθης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ