ΠΑΣ Γιάννενα- Ξάνθη 1-1

ΠΑΣ Γιάννενα- Ξάνθη 1-1

Ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στη νίκη, όμως ο Γέντρισεκ με γκολ στο 87΄διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και έδωσε βαθμό στην Ξάνθη.

Ο Κόντε σκόραρε και πάλι, ο Γέντρισεκ σκόραρε και πάλι, ΠΑΣ και Ξάνθη ισόπαλοι, ως συνήθως και πάλι. Για όγδοη φορά. 1-1, σε ένα ματς με μια ιστορία με μπαλκόνι, μπάλα και πυτζάμες. Για λεμόνι δεν ξέρουμε…

Είχε φτάσει τρεις και κάτι. Στον ύπνο το βαθύ, η μπάλα έσκασε στο μπαλκόνι. Σε μια γλάστρα, για την ακρίβεια. Ο άνθρωπος βγήκε με τις πυτζάμες και σου λέει, δεν ρίχνω και μια ματιά στο ματς. Ακριβώς τότε, το παιχνίδι άρχισε πια να έχει δράση…

Η Ξάνθη από εκείνη τη στιγμή και μέχρι το 30′, καλύτερη. Με τον Γέντρισεκ σε όλες τις φάσεις, στο 13′, ακριβώς την ώρα που ο άνθρωπος με τις πυτζάμες βρήκε μια μπάλα στο μπαλκόνι του, να αναγκάζει τον Βελλίδη να κάνει καταπληκτική επέμβαση για να κρατήσει το μηδέν. Στο 30′ επίσης να σταματάει τον επιθετικό της Ξάνθης.

Στο 30′, λοιπόν, ο Γιάννης Πετράκης αποχωρίστηκε το σχηματισμό με τρεις στην άμυνα. Πρέπει να ήταν μαχαιριά στην καρδιά του. Αλλά αυτή τη φορά δεν «κούμπωνε», ήταν φανερό. Από το 30′ και μετά ο Τζημόπουλος προωθήθηκε στα χαφ, το σχήμα του ΠΑΣ έγινε 4-2-3-1 και τα πάντα άλλαξαν. Στο 30′ γρήγορη αντεπίθεση, στο τσακ ο Κόντε δεν πρόλαβε στο γύρισμα του Λίλα. Στιο 38′ ο Κόντε σούταρε, ο Ζίβκοβιτς σταμάτησε. Στο 39′ σουτ του Μναθάτη άουτ. Στο 48′, ξεκίνημα πια του δευτέρου ημιχρόνου, ο Σολτάνι πλάσαρε λίγο άουτ.

Μια του κόντε, δυο του Κόντε, τρεις και γκολ. Στο 49′, μετά από εξαιρετική μπαλιά του Τζημόπουλου. Εκείνου που είχε αφήσει την άμυνα για να πάει στα χαφ. Για να ξέρουμε αν χρειάζεται προπονητής μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΣ σκόραρε, είχε πια το παιχνίδι στα χέρια του. Και σε εκείνα του Βελλίδη, ο οποίος στο 72′ σταμάτησε το σουτ του Κίκε Μπουλά.

Ο ΠΑΣ, που είχε τη δική στιγμή και πάλι με τον Κόντε στο 60 (απόκρουση του Ζίβκοβιτς), διαχειρίστηκε το αποτέλεσμα μέχρι το 86′. Τότε έγινε το ίδιο, από την αντίθετη. Μια του Γέντρισεκ, δυο του Γέντρισεκ, τρεις και γκολ. Με πολύ όμορφη προσπάθεια και με επίσης μια δικαίωση για τον προπονητή, τον Μίλαν Ράσταβατς, που από το 75′ με τον Κάστρο στο ματς έκανε το σχηματισμό 4-4-2 και επίσης δικαιώθηκε. Αντε τώρα να βρεις τον καλύτερο.

Το κλειδί: Ηταν τελικά η αλλαγή σχηματισμού από τον Μίλαν Ράσταβατς. Διότι εκείνος έφυγε από το γήπεδο με εκείνο που ήθελε. Το 4-4-2 γέμισε την περιοχή, ο Γέντρισεκ που έμοιαζε εξουδετρωμένος από το 30′ και μετά ανάμεσα σε δύο κεντρικούς αμυντικούς, μόλις βρήκε παρτενέρ, κατάφερε να βρει την τεική για το γκολ.

10άρι: Θα πρέπει να μοιραστούν τον τίτλο. Οι δύο σκόρερ, ο Κόντε και ο Γέντρισεκ. πρώτοι σκόρερ για τις ομάδες τους, από πέντε γκολ στο πρωτάθλημα, με σερί σκοραρίσματος σε αγωνιστικές, δείχνουν σε μια εποχή περίεργη για επιθετικούς, πόση μεγάλη σημασία έχει αυτοί να συμμετέχουν στο παιχνίίδι της ομάδας τους.

Στον πάγκο: Ο άνθρωπος με τις πυτζάμες. Μεσοτοιχία με το γήπεδο, μια ανάσα από αυτό και να μην βλέπει το ματς; Ούτε καν από το μπαλκόνι του; Και έχει και τα τυχερά του, με μπάλες να προσγειώνονται σε αυτό…

Γιατί κόουτς: Αν ο Μίλαν Ράσταβατς δικαιώθηκε για το αποτέλεσμα, ο Γιάννης Πετράκης δικαιώθηκε για τη μορφή που έδωσε στον αγώνα με την αλλαγή σχηματισμού στο 30′. Αυτό το 4-2-3-1 με τον Τζημόπουλο στα χαφ, έκανε πολύ καλύτερη την ομάδα του, εγκλώβισε την Ξάνθη και για λίγα λεπτά θα του έδινε και όλο το παιχνίδι.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΞΑΝΘΗ 1-1
Γήπεδο: Ζωσιμάδες
Διατητής: Δημήτρης Καραντώνης
Βοηθοί: ωάννης Καραγκιζόπουλος, Ιορδάνης Δημητριάδης
Τέταρτος: Ιωάννης Παπαδόπουλος
Γκολ: 49′ Κόντε / 87′ Γέντρισεκ
Κόκκινες: –
Κίτρινες: Σολτάνι, Γαρουφαλιάς

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Ναδάλες, Τζημόπουλος, Λίλα (62′ Γαρουφαλιάς), Μανθάτης, Σολτάνι (82′ Κοζορώνης), Γιάκος (67′ Χαλκιαδάκης), Κόντε.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μελιόπουλος, Λισγάρας, Σβάρνας (76′ Κάστρο), Κασάδο, Φλίσκας, Ντε Λούκας, Μεχία (66′ Ορφανίδης), Κίκε, Ρότσε (57′ Φασίδης), Γέντρισεκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ