Τα τρία κομμάτια που λείπουν από το παζλ του Μαρτίνς

Τα τρία κομμάτια που λείπουν από το παζλ του Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει ότι έχει αποφασίσει τους 8 από τους 11 του αγώνα με τον ΟΦΗ. Ποιες θέσεις «παίζονται» και ο «αστερίσκος» για τον Τουρέ.

Η εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ είναι η επιτομή του «must win» αγώνα για τους Ερυθρόλευκους. Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν ότι μετά τις δύο βαθμολογικές απώλειες με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, πρέπει να επαναφέρουν την ομάδα τους στις νίκες. Με τον Πορτογάλο τεχνικό να καταστρώνει τα πλάνα του, χωρίς ωστόσο να έχει καταλήξει κάπου οριστικά. Καθώς υπάρχουν τρεις θέσεις που είναι ακόμη «ανοιχτές.

Επί της ουσίας ο Μαρτίνς δείχνει να έχει αποφασίσει τους 8 από τους 11 που θα ξεκινήσει στο Γεντί Κουλέ. Με τον προβληματισμό του να αφορά στο κέντρο, αλλά και στο αριστερό άκρο της άμυνας. Καθώς δεν έχει αποφασίσει ποιους παίκτες θα επιλέξει. Κάτι που φάνηκε και στη δοκιμή της Παρασκευής. Ας πάρουμε, όμως τα πράγματα από την αρχή.

Κάτω από τα δοκάρια θα πάρει θέση ο Ανδρέας Γιαννιώτης. Στο δεξιό άκρο αναμένεται να αγωνιστεί ο Βασίλης Τοροσίδης. Ο «Τόρο» ξεπέρασε τον τραυματισμό του και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Ομάρ Ελαμπντελαουί είναι πάρα πολύ καταπονημένος από τα παιχνίδια με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, αναμένεται να κάνει τη δεύτερη εμφάνισή του ως βασικός σε αγώνα πρωταθλήματος.

Στο κέντρο της άμυνας τίποτε δεν είναι σαφές. Και αυτό διότι ο Μαρτίνς άλλαζε διαρκώς πρόσωπα και συνδυασμούς. Μάλιστα, δεν είναι μυστικό ότι ο Πορτογάλος θέλει να δείξει στον Σισέ ότι επιβραβεύει την καλή του παρουσία και εικόνα σε αγώνες και προπονήσεις, ενώ παράλληλα επιθυμεί να ξεκουράσει τον καταπονημένο Μεριά, αλλά και να αποφασίσει ποιον θα «δέσει» με ποιον, με Βούκοβιτς και Μιράντα. Κάτι που αναμένεται να φανεί σήμερα.

Ούτε στο αριστερό άκρο της άμυνας υπάρχει απόφαση. Τσιμίκας και Κούτρης θα μοιραστούν τα παιχνίδια με ΟΦΗ, Ντουντελάνζ και Απόλλωνα, αλλά ακόμη δεν έχει καταστεί σαφές ποιος θα ξεκινήσει πού. Με τον Κούτρη, ωστόσο, να έχει ένα μικρό προβάδισμα για το Γεντί Κουλέ. Γήπεδο που γνωρίζει πολύ καλά.

Στη μεσαία γραμμή όλα δείχνουν ότι θα δούμε την τριάδα της αναμέτρησης με τη Μίλαν. Με τους Γκιγιέρμε, Νάτχο και Τουρέ να ξεκινούν. Μία απόφαση του Μαρτίνς που έχει να κάνει και με την επιθυμία του να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας η ομάδα του. Αλλά και μία… αναγκαστική εξέλιξη, λόγω της τιμωρίας του Φορτούνη, αλλά και της μεγάλης κούρασης του Καμαρά.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με την επίθεση τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα. Ο Ποντένσε θα ξεκινήσει στο αριστερό άκρο, ο Λάζαρος αναμένεται να είναι βασικός δεξιά, ενώ ελλείψει του Χασάν, η παρουσία του Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη. Με τον Δημήτρη Μάνο να μένει στον πάγκο στο γήπεδο και κόντρα στην ομάδα από την οποία κέρδισε τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, τελειώνοντας τη χρονιά με 27 γκολ και 10 ασίστ, αλλά θεωρείται σίγουρο ότι θα πάρει χρόνο συμμετοχής.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στη συγκεκριμένη τριάδα πρέπει να βάλουμε έναν μικρό αστερίσκο. Ο αστερίσκος αφορά στον Γιάγια Τουρέ ή καλύτερα στον παίκτη που θα κληθεί να παίξει τον ρόλο του 10αριού στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, από τη στιγμή που ο Φορτούνης είναι εκτός. Ο Ιβοριανός είναι το ακλόνητο φαβορί και κατά πάσα πιθανότητα , ωστόσο, ο Μαρτίνς κάνει και δεύτερες σκέψεις. Είτε με τον Γιάγια 8άρι και τον Νάτχο πιο μπροστά, είτε με μια πιο… εξτρίμ επιλογή, που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

* Ο Μαρτίνς δεν έχει μιλήσει ακόμη στους ποδοσφαιριστές του, δεν έχει δείξει βίντεο και γενικώς έχει αποφασίσει να τους κρατάει στην τσίτα. Ακόμη και στις ασκήσεις τακτικής που έκανε στην προπόνηση της Παρασκευής τα μπέρδεψε όλα, δουλεύοντας με όλους. Στο πρόγραμμα έλαβε μέρος και ο Δημήτρης Μάνος, ο οποίος γλίτωσε το κάταγμα στο χέρι από το πάτημα του Μιράντα και παρότι έχει έντονους πόνους, θα κάνει ένεση εάν χρειαστεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ