«Η Θεσσαλονίκη αποκτά νέο όραμα με το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ»

«Η Θεσσαλονίκη αποκτά νέο όραμα με το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ»

Με αφορμή την εισαγωγή προς ψήφιση στην Ολομέλεια της τροπολογίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μίλησε για την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Σε λίγη ώρα θα ανοίξει στη Βουλή η συζήτηση για την ψήφιση της τροπολογίας για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Για την υπόθεση μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σημειώνοντας ότι η Νέα Τούμπα, συνδέεται με το νέο όραμα που αποκτά η Θεσσαλονίκη.

«Αυτή τη στιγμή πολλά θέματα λύνονται στη Θεσσαλονίκη, νομίζω και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου συνδέεται με αυτό το όραμα που αποκτά η Θεσσαλονίκη», τόνισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», με αφορμή την εισαγωγή προς ψήφιση στην Ολομέλεια της τροπολογίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟΚ. Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού.

Ακόμη ο κ. Φάμελλος είπε: «Σκοπός ήταν να υπάρχει ένα γήπεδο στη Θεσσαλονίκη που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις ασφαλείας, να εξυπηρετεί ανάγκες του συλλόγου αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες και να εξυπηρετεί και γειτονικό αστικό ιστό, καθώς και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και της πόλης.

Η ρύθμιση που αφορά την παραχώρηση χρήσης έκτασης στον ΠΑΟΚ για την ανέγερση νέων αθλητικών εγκαταστάσεων εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ και δημιουργεί το πλαίσιο και για τις υπόλοιπες ρυθμίσεις του έργου, ώστε να μην υπάρξει διοικητικό ή γραφειοκρατικό κώλυμα στην υλοποίησή του έργου. Για το λόγο αυτό, προηγήθηκε συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων, ώστε η ρύθμιση να είναι πλήρης και να δημιουργεί πλήρες πλαίσιο για το τελικό Προεδρικό Διάταγμα του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραχωρείται έκταση για 99 έτη κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση άνευ ανταλλάγματος, που αποτελείται από ακίνητα του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) και του Ελληνικού Δημοσίου, στο ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο ΠΑΟΚ, συνολικής έκτασης 29.284 τμ. Στην αρχική πρόταση -αίτηση του ΠΑΟΚ για έκταση 21.722 τμ του ΤΕΘΑ, προστέθηκε κατά την προετοιμασία της νομοθετικής ρύθμισης μία έκταση 344 τμ του ΤΕΘΑ και μία έκταση του Ελληνικού Δημοσίου 7.218 τμ νοτιο-νοτιοανατολικά του γηπέδου.

Με δεδομένο ότι η παραχωρούμενη έκταση περιλαμβάνει έκταση κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου, προβλέπεται η τήρηση της διαδικασίας της παροχής γνώμης εκ μέρους του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, η οποία εγκρίνεται με απόφαση του ΥΠΠΟΑ σχετικά με ειδικούς όρους δόμησης, τις χρήσεις γης και τις επιτρεπόμενες δραστηριότητες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ