Στο μυαλό του Ουζουνίδη, ένα χρόνο μετά…

Στο μυαλό του Ουζουνίδη, ένα χρόνο μετά…

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα επισκεφθεί το ΟΑΚΑ (03/11, 19:00) ως προπονητής της ΑΕΚ, γνωρίζοντας μεταξύ άλλων ότι μερικά από τα «δικά του» παιδιά, είναι πλέον τα «μωρά του Δώνη».

«Ό,τι έγινε, έγινε πέρυσι. Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Χαίρομαι που βλέπω τον Παναθηναϊκό να έχει περάσει το δύσκολο στάδιο, όμως η συγκέντρωσή μου είναι στο πως θα κερδίσουμε το παιχνίδι», δήλωσε στην κάμερα της NOVA ενόψει του Παναθηναϊκός – ΑΕΚ. Δήλωση «πασπαλισμένη» με επαγγελματισμό. Είναι προπονητής της Ένωσης πλέον. Όμως μέχρι πέρυσι εκείνος κρατούσε ζωντανό τον Παναθηναϊκό που παράπαιε. Το Σάββατο (03/11), θα κληθεί να τον αντιμετωπίσει. Το «χθες του» θα χτυπήσει την πόρτα και φυσικά οι συναισθηματισμοί ελάχιστο χώρο έχουν. Ο λόγος για τον Μαρίνο Ουζουνίδη…

Ο Έλληνας τεχνικός υπηρέτησε το Τριφύλλι σε μια χρονιά γενικής σήψης, με δεκάδες προβλήματα να τον καταδικάζουν σε μια συνεχή μάχη. Εκείνος μέσα στη γενικότερη παρακμή στάθηκε στο ύψος του. Ανέλαβε, σχεδόν χωρίς να το θέλει, παραπάνω από έναν ρόλους. Λειτούργησε ως πατέρας. Ως αρχηγός. Ως προπονητής. Δεν μπορούσε να είναι απλώς και μόνο «μαέστρος» της ομάδας, γιατί τα ζητήματα του Παναθηναϊκού δεν ήταν απλώς και μόνο το πως θα παρουσιαστεί στο γήπεδο για το επόμενο ματς.

Όλοι γνώριζαν ότι στο τέλος της σεζόν, θα βγάλει την πράσινη φόρμα και θα κινήσει… για άλλη γη, γι’ άλλα μέρη. Το γεγονός ότι παρέμεινε στη θέση του μεσούσης της χρονιάς, ήταν θέλημα κόσμου και δικό του φυσικά. Ήταν θέλημα υπεράνω συνθηκών σίγουρα. Κανείς δεν θα τον κατηγορούσε αν άφηνε το πλοίο. Βυθιζόταν εξάλλου. Ο Παναθηναϊκός του, έκλεισε τη σεζόν με ψηλά το κεφάλι. Δεν εντυπωσίασε, όμως πάλεψε αφήνοντας εκτός των τεσσάρων γραμμών τις συνθήκες που από μόνες τους δημιουργούσαν μεγάλο πρόβλημα.

Ο Μαρίνος αγαπήθηκε από τον κόσμο της ομάδας, έγινε ο «άρχοντας» της Λεωφόρου. Δημιούργησε βέβαια και πολλά ερωτηματικά, για το άλυτο πρόβλημα των εκτός έδρας αγώνων (Οι πράσινοι κατέγραψαν μόλις δύο νίκες μακριά από το «σπίτι» τους, την πρώτη την 22η αγωνιστική στη Λάρισα (0-1) και την δεύτερη στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο (0-3) δύο αγωνιστικές πριν το τέλος). Διαχειρίστηκε ωστόσο μια ομάδα που το «καθαρό» της μπάτζετ δεν ξεπερνούσε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Ένα ρόστερ που συνεχώς άλλαζε. Όταν επιτέλους η σεζόν ολοκληρώθηκε και το πράσινο μαρτύριο του… Σίσυφου τελείωσε, ο Μαρίνος έφυγε και όλοι τότε έκαναν λόγο για το τελευταίο προπύργιο που έπεσε κι αυτό. Εν τέλει η πραγματικότητα και η παρουσία του Γιώργου Δώνη ήρθε να τους διαψεύσει…

«Το πρωτάθλημα τελείωσε όπως άξιζε να μας τελειώσει, αδιάφορα. Κάποια στιγμή που πήγε να έχει ενδιαφέρον, κάποιοι μας είπαν ότι φτάνει, μην πιέζεστε. Κίνητρο για τα παιδιά δεν υπάρχει. Χάθηκε το κίνητρο να διεκδικήσουμε την πέμπτη θέση, μήπως σβήσουμε την τιμωρία από την Ευρώπη. Αγωνιστικά δεν χρειάζεται να συζητήσουμε. Τα παιδιά μπήκαν να παίξουν. Και εγώ δεν ενδιαφέρθηκα να παίξω για το αποτέλεσμα. Έπαιξαν σε άλλες θέσεις, μπήκαν νεαρά παιδιά. Αν θέλουν να τα προστατεύσουν, πρέπει να τα πλαισιώσουμε με έμπειρους παίκτες. Είναι νωρίς να σηκώσουν μόνα τους το βάρος της φανέλας. Αν φέτος υπήρχε η υπομονή, του χρόνου δεν θα είναι έτσι», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Ξάνθη, όταν και ανακοίνωσε πως δεν θα συνεχίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Όλα αυτά ανήκουν όμως στο παρελθόν για τον ίδιο, καθώς τώρα βρίσκεται στον πάγκο της ΑΕΚ. Σε ένα περιβάλλον πιο υγιές (διοικητικά), πιο σταθερό. Ένα ρόστερ πιο πλούσιο εντός κι εκτός εισαγωγικών. Είναι στον πάγκο της πρωταθλήτριας Ελλάδας και σε αυτούς τους πρώτους αγώνες παρουσιάζει ποδόσφαιρο, που ικανοποιεί τη μερίδα του λέοντος του κόσμου της. Πιθανότατα τίποτα από όλα αυτά δεν περνούσε από το μυαλό του, όσο προσπαθούσε να λειτουργήσει ως… αλεξικέραυνο στα προβλήματα του Τριφυλλιού. Δεν φανταζόταν ότι την επόμενη σεζόν θα κρατάει το τιμόνι της πρωταθλήτριας ΑΕΚ, ότι θα αγωνίζεται στα σαλόνια του Champions League, ότι μοιραία θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του.

Πέρυσι, 4 Νοεμβρίου του 2017, ο Παναθηναϊκός του, γνώριζε την ήττα με 1-0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη. Μετρούσε μέχρι εκείνη τη μέρα, τρεις ισοπαλίες, δύο ήττες και τέσσερις νίκες.  Φέτος, οι Πράσινοι υποδέχονται την ΑΕΚ μετρώντας έξι νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Δεν ναυάγησαν όπως πολλοί προέβλεπαν. Δεν χάθηκαν, όταν ο Μαρίνος αποχώρησε. Ο σωτήρας (και αναμορφωτής) έχει άλλο όνομα: Γιώργος Δώνης. Και ο Μαρίνος πια έχει άλλο βάρος να σηκώσει. Διαφορετικού είδους βάρος. Στα Κιτρινόμαυρα έχει έξι νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα στο πρωτάθλημα. Είναι στους ομίλους του Champions League.

Όλα αυτά θα μείνουν στο παρασκήνιο το Σάββατο, όταν θα δει στο γρασίδι τα δικά του παιδιά. Που πλέον είναι «τα μωρά του Δώνη». Τώρα καλείται να φράξει το δρόμο της ομάδας που μέχρι πέρυσι, της σχεδίαζε τον χάρτη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ