Ο Δώνης έχει ήδη… νικήσει τον Ουζούνίδη!

Ο Δώνης έχει ήδη… νικήσει τον Ουζούνίδη!

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κοντράρονται με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην πράσινο, νυν κιτρινόμαυρο τεχνικό. Ο οποίος έχει ήδη χάσει το ντέρμπι των εντυπώσεων από τον διάδοχό του. To10.gr εξηγεί τους λόγους...

Το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ είναι ένα ντέρμπι από εκείνα που δεν βλέπουμε συχνά. Το ντέρμπι στο οποίο αναμένεται να δούμε τους περισσότερους Ελληνες ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο, από κάθε άλλη φορά την τελευταία 20ετία. Ένα από τα πολύ σπάνια ντέρμπι, όπου οι δύο μονομάχοι έχουν στην άκρη του πάγκου τους Ελληνα προπονητή. Με τη «μάχη» του Μαρίνου Ουζουνίδη με τον Γιώργο Δώνη, ωστόσο, να έχει ήδη… κριθεί. Τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με την Παναθηναϊκή τους παρουσία, τη δουλειά που έκαναν, αλλά και την προοπτική που προσφέρουν στον σύλλογο.

Ο Ουζουνίδης, κατά πολλούς, είναι ο κορυφαίος Ελληνας προπονητής. Κατά άλλους, είναι ένας καλός τεχνικός, μεν, με μεγάλη ικανότητα στην επικοινωνία και στο να πλασάρει τον εαυτό του, δε. Ο,τι κι αν ισχύει, το σίγουρο είναι ότι αποτελεί τον απόλυτο σταρ, το πρόσωπο του μεγάλου ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Το πρόσωπο που συνέδεσε το σύνολο της ποδοσφαιρικής του καριέρας με τους Πράσινους και τώρα επιστρέφει ως αντίπαλος σε σπουδαίο ντέρμπι.

Λίγους μήνες νωρίτερα, ο Ουζουνίδης έχτιζε τον μύθο του στο Τριφύλλι. Οχι με αποτελέσματα, αλλά με την απόφασή του να μείνει στην ομάδα του παρά τα σοβαρά διοικητικά προβλήματα (σ.σ. το οποία ουσιαστικά και τυπικά δεν έχουν λυθεί ακόμη), με το «δέσιμο» που ανέπτυξε με τους οπαδούς των Πράσινων, αλλά και με την επιθετική ρητορική του προς τη διοίκηση του Παναθηναϊκού και προσωπικά τον Γιάννη Αλαφούζο. Αγωνιστικά, όμως, οι περίπου 18 μήνες της παρουσίας του στον πράσινο πάγκο δεν είχαν την ανάλογη επιτυχία. Από τον Δεκέμβριο του 2016, έως τον Ιούνιο του 2018, που αποχώρησε, ο Ουζουνίδης είχε καλές και κακές στιγμές. Σε σύνολο 74 αγώνων με τον Παναθηναϊκό, κατάφερε να πανηγυρίσει νίκες σε λιγότερο από το 50% των αναμετρήσεων (36), ενώ είχε 18 ισοπαλίες και 20 ήττες. Επιδόσεις που είχαν την «κάλυψη» της διοικητικής αστάθειας, αλλά που συνοδεύονταν με ένα πολύ ανώτερο ρόστερ από εκείνο που έχει φέτος στα χέρια του ο Γιώργος Δώνης.

Ο Δώνης και τα «πιτσιρίκια» του, πολλά εκ των οποίων πήραν το βάπτισμα του πυρός επί Ουζουνίδη (σ.σ. σε 18 μήνες χρησιμοποίησε 52 παίκτες και έκανε 30 μεταγραφές στον Παναθηναϊκό!), θέλουν να συνεχίσουν την «τρελή» πορεία τους στο πρωτάθλημα και να ξεχάσουν την ήττα στην Τούμπα, κερδίζοντας το πρώτο τους ντέρμπι. Κόντρα στη νυν ομάδα του πρώην προπονητή τους! Μία παραδοξότητα από εκείνες που συναντάς στο ποδόσφαιρο και που πάντα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον όταν σου παρουσιάζεται.

Από την πλευρά του, ο Ουζουνίδης θέλει να δείξει (με τη δουλειά του στην ΑΕΚ) ότι δεν υπολείπεται του αντικαταστάτη του, παρά τα όσα «λένε» τα νούμερα και παρότι ο σημερινός του αντίπαλος έχει να επιδείξει μια προπονητή καριέρα με τίτλους, παρουσία σε πάγκους του εξωτερικού και σημαντικές διακρίσεις. Ενώ επιθυμεί να πάρει «κεφάλι» και στα μεταξύ τους παιχνίδια. Οι δυο τους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι οκτώ φορές στους πάγκους των Ατρόμητου, ΑΕΛ, Ξάνθη, Πλατανιά, Ηρακλή. Ο καθένας έχει από τρεις νίκες, ενώ δύο ματς έληξαν ισόπαλα.

Στο δια ταύτα; Ο Ουζουνίδης έχει «ηττηθεί» από τον Δώνη στις εντυπώσεις, στην ουσία και στα αποτελέσματα της θητείας τους στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, θα χειροκροτηθεί από το κοινό του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και θα είναι η «δική του» ημέρα. Αλλά εάν δεν φύγει νικητής, η «ήττα» θα είναι μεγαλύτερη από τους τρεις βαθμούς που δεν θα κατακτήσει η Ενωση… Διότι θα έχει ηττηθεί από ένα μοντέλο που ο ίδιος προσπάθησε να ξεκινήσει, αλλά το άφησε στη μέση με την αποχώρησή του από τους Πράσινους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ