Χριστόπουλος: «Βγάζει ενέργεια ο Παναθηναϊκός, έχει μέταλλο η ΑΕΚ»

Χριστόπουλος: «Βγάζει ενέργεια ο Παναθηναϊκός, έχει μέταλλο η ΑΕΚ»

Ο Γιάννης Χριστόπουλος μίλησε για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, αλλά και για την πορεία του στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής με την Καλαμάτα.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Σπορ ΦΜ 94,6 αναφέρθηκε στο μεγάλο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ για την 9η αγωνιστική της Super League. Ο προπονητής της Καλαμάτας μίλησε για τα πλεονεκτήματα των πρασίνων και της Ένωσης, για τις εμπειρίες του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής αλλά και για τους στόχους της Μαύρης Θύελλας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις υποχρεώσεις της Καλαμάτας στη Γ’ Εθνική: «Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Κλείνουμε μια εξάδα αγώνων που, αν πάρουμε και την τελευταία νίκη, θα εξασφαλίσουμε ένα μικρό προβάδισμα για τη συνέχεια. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Για τις μέχρι τώρα εμπειρίες του από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: «Είναι πρωτόγνωρη εμπειρία. Είναι ερασιτεχνική κατηγορία, υπάρχουν πολλές ομάδες, είμαστε σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο. Η Καλαμάτα προσπαθεί να λειτουργεί όσο δυνατόν γίνεται σε επαγγελματικά επίπεδα. Προσπαθούμε να την οργανώσουμε με αυτόν τον τρόπο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη διοίκηση, από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και από τον κόσμο. Έχει αρχίσει να συσπειρώνεται γύρω από την ομάδα. Υπάρχει θετικό πρόσημο μέχρι τώρα, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα, πολλά πράγματα να βελτιώσουμε».

Για τις προσδοκίες που υπάρχουν: «Είναι μακρινό όνειρο να επιστρέψουμε στις επαγγελματικές κατηγορίες, όμως όλοι το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Είναι η πατρίδα μου εδώ, η οικογένειά μου. Επέλεξα την ομάδα και για συναισθηματικούς λόγους, αλλά και βάσει λογικής, αφού ήθελα να δουλέψω για μεγάλο διάστημα σε μια ομάδα, να χτίσω κάτι. Πέρα από την αγάπη που εέχω στην ομάδα, είναι και η πρώτη που έχω παίξει και έχω προπονήσει. Υπάρχουν προδιαγραφές, χωρίς μεγάλη υποστήριξη από ένα πρόσωπο, να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο».

Για τον κόσμο: «Όσο περνάει ο καιρός, ο κόσμος έρχεται περισσότερο στο γήπεδο μας ακολουθεί ακόμα και στα εκτός έδρας. Μας βοηθάει πάρα πολύ. Στη συνέχεια θα γίνει μεγαλύτερη η υποστήριξη, το σημαντικό είναι ότι δείχνει κόσμια αγάπη για την ομάδα, με πολιτισμένο τρόπο».

Για τον Παναθηναϊκό: «Είναι πολύ ευχάριστη έκπληξη, δίνει ευχάριστη νότα στο πρωτάθλημα για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους. Δεν είναι μόνο η ηλικία, αλλά και ο ενθουσιασμός, η ενέργεια που βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο και τα όμορφα γκολ που βάζουν. Από δω και πέρα θα αρχίσουμε να βγάζουμε συμπεράσματα για όλες τις ομάδες. Έχει τύχει κι εγώ να δουλέψω σε ακαδημίες σε υψηλό επίπεδο. Αυτά τα παιδιά μεγαλώνουν έχοντας παραστάσεις και η Σούπερ Λίγκα έχει καλό επίπεδο για αυτό. Αυτά τα παιδιά που έχει ο Παναθηναϊκός δεν είναι εύκολο να επηρεαστούν από μια ήττα. Ίσα, ίσα το μεγαλύτερό τους αβαντάζ είναι ο ενθουσιασμός και η όρεξη για διάκριση. Θα πρέπει να βρει σταθερότητα στην απόδοσή του. Αν καταφέρει αυτές οι εμφανίσεις να έχουν διάρκεια μέχρι το Δεκέμβρη, θα είναι αυτή η εικόνα που θα δείχνει μέχρι το φινάλε».

Για την ΑΕΚ: «Πρέπει να δούμε τη συνέχεια, για να αντιληφθούμε τι θα γίνει. Ο Παναθηναϊκός χτίστηκε το καλοκαίρι, με έναν εξαιρετικό προπονητή, χωρίς άγχος, πηγαίνοντας να πετύχει κάτι που θα ήταν έτσι κι αλλιώς θετικό. Η ΑΕΚ όμως είχε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Πέρασε μια καμπύλη υποχρεωτική και τώρα είναι καιρός να αρχίσει να βρίσκει τα πατήματά της. Ο Ουζουνίδης εμπιστεύεται παίκτες που βλέπει να τον δικαιώνουν. Έχει δείξει από πέρυσι πως είναι ομάδα με μέταλλο, που έχει φυσικά χαρακτηριστικά. Στα ίδια πρέπει να στηριχθεί και φέτος. Έχει βάθος και ποιότητα, πολύ αγωνιστικό προφίλ και πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Μου δίνει την αίσθηση ότι θα γίνεται ακόμα καλύτερη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ