Αστέρας Τρίπολης : Τρίτη και φαρμακερή

Αστέρας Τρίπολης : Τρίτη και φαρμακερή

Ο Σάββας Παντελίδης ανέλαβε τον Αστέρα με έναν βαθμό σε τρεις αγωνιστικές και δύο εντός έδρας ήττες. Από ΠΑΣ και Λαμία.

Ο Σάββας Παντελίδης έκανε ντεμπούτο στο ισόπαλο 1-1 με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, πήγε και πήρε βαθμό στην έδρα της Ξάνθης, νίκησε την ΑΕΚ στην Τρίπολη. Επιβεβαίωσε, έχοντας αναλάβει μια ομάδα με πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, αυτό που είναι. Ο άνθρωπος των δύσκολων αποστολών.

Η φετινή ιστορία του Αστέρα δεν σταματά εδώ. Για την ακρίβεια, μπορεί τώρα να αρχίζει. Ο Παντελίδης χρειάστηκε να αναλάβει ακόμη μια δύσκολη αποστολή, μέσα στην ίδια, τη δική του, διαδρομή. Τι; Τρεις σερί ήττες. Από Ατρόμητο εκτός, Πανιώνιο εντός, ΠΑΟΚ εκτός. Το λες και λογικό, απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους, αλλά τρεις ήττες είναι πάντα τρεις ήττες.

Πώς απάντησε; Με τρεις σερί νίκες. Επί του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη, επί του Πλατανιά εκτός, επί του Λεβαδειακού εντός. Από προτελευταίος, έβδομος και στο -2 από την 5άδα. Χωρίς να δεχτεί γκολ. Ως η δεύτερη ομάδα, μετά τον Ολυμπιακό, που βάζει δύο γκολ στην ομάδα της Βοιωτίας.

Υπάρχει κι άλλο, ας το πούμε, ρεκόρ. Αστέρας και Ολυμπιακός είναι οι δύο ομάδες που πλέον μετρούν τρεις σερί νίκες. Όχι τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές. Αλλά συνολικά στο πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να έχει καταφέρει να πετύχει τρεις διαδοχικές νίκες, εκτός από αυτές τις δύο.

Εχοντας μάλιστα πάρει σε αυτό το διάστημα, γκολ από όλες τις γραμμές του. Το λες και εντυπωσιακό. Και από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, Πασαλίδη και Τριανταφυλλόπουλο. Και από τα δύο αμυντικά χαφ, Ιγκλέσιας και Μουνάφο. Και από τους τρεις επιθετικούς περιοχής που έχει χρησιμοποιήσει, Γκοντό, Δουβίκας, Μανιάς. Η πολυφωνία στο σκοράρισμα είναι σπουδαία υπόθεση στο κυνήγι της νίκης.

Τρεις νίκες, λοιπόν και άλλες τρεις, λένε στον Αστέρα. Γιατί; Διότι ακολουθεί η Κέρκυρα εντός, ο Απόλλων Σμύρνης εκτός και ο Παναιτωλικός επίσης εντός, μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Για σκεφτείτε οι τρεις να γίνουν έξι. Οι στόχοι αλλάζουν και μέσα στη διάρκεια της σεζόν.

Πώς το έκανε αυτό ο Παντελίδης; Δεν άλλαξε πρόσωπα. Δεν άλλαξε κάτι σε σχηματισμούς και τακτικές. Δεν άλλαξε μέσα σε μια μέρα ολόκληρο τον Αστέρα. Έκανε αυτό που ο ίδιος είπε την πρώτη στιγμή: «Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν θα φοβάται και η ομάδα». Μάλλον το αντίθετο γίνεται σιγά – σιγά. Οι άλλοι αρχίζουν και (ξανά φοβούνται τον Αστέρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ