Η ιστορία του «στρατιώτη» Αχμέντ Χασάν στο ελληνικό πεδίο «μάχης»

Η ιστορία του «στρατιώτη» Αχμέντ Χασάν στο ελληνικό πεδίο «μάχης»

Στρατιώτης Αχμέντ Χασάν; «Παρών!». Με δύο γκολ και τρία δοκάρια (!) σε έξι συμμετοχές. Η ιστορία ενός σέντερ φορ που «καθρεφτίζει» τον εκτός έδρας Ολυμπιακό, του πρωταθλήματος

Για τρεις εβδομάδες απουσίας έκαναν λόγο στην Αίγυπτο. Ο διεθνής φορ του Ολυμπιακού, Αχμέντ Χασάν, στις 16 Οκτωβρίου, στο 83ο λεπτό του αγώνα των Φαραώ κόντρα στην Σουαζιλάνδη για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα, αποχωρούσε τραυματίας από το γήπεδο. Για περίπου μία εβδομάδα έλεγε ότι θα επέστρεφε νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις. Εκτιμήσεις που έθετε εν αμφιβόλω ακόμα και την παρουσία του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Τελικά ο 25χρονος επιθετικός, σε αυτήν την άτυπη μάχη με το χρόνο, βγήκε νικητής. Το’ πε και το έκανε. Επέστρεψε νωρίτερα, τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του, χρησιμοποιήθηκε στο πολύ σημαντικό, εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας του με τον Άρη, σκόραρε. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που «χάρισε» στην ομάδα του ένα ατόφιο τρίποντο κόντρα σε έναν πολύ υπολογίσιμο αντίπαλο.

Σε μια σεζόν που ο Ολυμπιακός και η τύχη έχουν χαράξει πορείες παράλληλες, πορείες που δεν λένε να συναντηθούν και παρά το γεγονός ότι ο Αχμέντ Χασάν βρίσκεται στη λίστα των πιο… άτυχων, καθώς από τα έξι δοκάρια της ομάδας σε εννέα αναμετρήσεις, τα μισά έχουν προκύψει από δικές του εκτελέσεις, ο Αιγύπτιος είναι ο άνθρωπος των… εκτός έδρας αναμετρήσεων. Ο 25χρονος στράικερ τόσο στη Νέα Σμύρνη, όσο και στη Θεσσαλονίκη έκανε τη δουλειά του σέντερ φορ άψογα.

Δεν σκόραρε απλώς. Σκόραρε υπό πίεση. Σκόραρε τα γκολ της νίκης. Ο θηριώδης επιθετικός (βλέπει τον κόσμο από το 1,91) είναι στην πραγματικότητα μέχρι τώρα, ο «σωτήρας» των Ερυθρόλευκων στα εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος. Ο πρωταγωνιστής επτά βαθμών. Έξι από τις νίκες με Πανιώνιο και Άρη και έναν με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Μέρος της οποίας μπορούμε να του πιστώσουμε δεδομένης της υποδειγματικής του εκτέλεση στον Βασίλη Μπάρκα, που σταμάτησε στο δοκάρι, στο 44ο λεπτό του αγώνα ( με το σκορ στο 0-0). Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι κόντρα στους Κυανέρυθρους αγωνίστηκε μόνο 17 λεπτά! Έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δύο φορές, έχοντας στα πόδια του σύνολο 117 αγωνιστικά λεπτά σε αυτά τα παιχνίδια.

Ο υψηλόσωμος σέντερ φορ σημάδεψε το δοκάρι και στο εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, σε έναν αγώνα που το τελικό 0-1 είναι βγαλμένο από το πιο τρελό σενάριο του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Επιστημονική φαντασία. Ενώ δοκάρι είχε και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό στο Γ. Καραϊσκάκης, στο ντεμπούτο του. Συνολικά στη Superleague έχει αγωνιστεί έξι φορές. Έχει σκοράρει δύο γκολ και έχει και τρία δοκάρια!

Ο Αιγύπτιος επιθετικός που ήθελε και έχει στα «χέρια» του ο Πέδρο Μαρτίνς (οι δύο τους είχαν συνεργαστεί στη Ρίο Άβε) είναι ένας πολύ ικανός στράικερ. «Είναι ένας επιθετικός που βοηθάει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Είναι ένας παίκτης που θέλει κάθε προπονητής να έχει στη διάθεσή του. Δεν σκοράρει μόνο, αλλά πιέζει ακατάπαυστα τους αντίπαλους αμυντικούς. Τους κρατάει συνεχώς απασχολημένους. Είναι δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, κυνηγάει τις χαμένες μπαλιές και δημιουργεί χώρο για τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας του», έχει γράψει γι’ αυτόν το goal.com

Είναι ένας πολύ ικανός στράικερ που η τύχη επιμένει να του γυρίζει την πλάτη ως τώρα. Δεν είναι μόνο τα δοκάρια. Είναι και οι δύο μυϊκοί τραυματισμοί που πρέπει να μπουν στην εξίσωση της… ατυχίας.  Από τον δεύτερο μάλιστα, επέστρεψε μόλις πριν από λίγα 24ωρα για να δηλώσει «παρών» στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ