To «έγκλημα» του Μαρίνου με τον Άλεφ  και το κοντράστ που του βάζει… δύσκολα

To «έγκλημα» του Μαρίνου με τον Άλεφ και το κοντράστ που του βάζει… δύσκολα

Το λάθος του Ουζουνίδη και η απάντηση στην ερώτηση «αν υπάρχει θέμα» αντικατάστασης του.

Η αλήθεια είναι πως το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ σχηματίζει μια κατάσταση «μαγικής εικόνας». Διότι μπορεί ο Ατρόμητος να επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ και να την «βούλιαξε» στη μάχη του τίτλου, αλλά η διαδρομή του ματς δεν έδινε την αίσθηση ενός τέτοιου αποτελέσματος. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν αρκετά καλή στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, έσπασε τα δοκάρια και τέλος πάντων προσέγγισε αυτή την παρτίδα όπως έπρεπε για να πάρει τους βαθμούς της νίκης. Δεν την ήθελε η μπάλα όμως, και στο φινάλε αυτό το πλήρωσε τοις μετρητοίς.

Μαζί πλήρωσε και την επιλογή του Μαρίνου Ουζουνίδη (που ήταν μάλλον πολύ… άνετος μετά τη λήξη του ματς ίσως γιατί καταλαβαίνει πως πια είναι σε δύσκολη θέση) να αντικαταστήσει τον Άλεφ. Στο 77΄ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να πάρει ένα ρίσκο από εκείνα που δεν παραπέμπουν στο επίπεδο μιας ομάδας όπως η ΑΕΚ. Άφησε στη μεσαία γραμμή τον Σιμόες μοναδικό ανασταλτικό, και πέρασε στη θέση του Άλεφ τον Γιαννιώτα για να δώσει ώθηση στα άκρα του. Η ΑΕΚ όμως δεν έχανε. Ήταν στο 0-0. Το ματς παίζονταν σε μια λεπτή ισορροπία από εκείνες που δεν γίνεται να μην τις συνυπολογίζεις. Στην πραγματικότητα με την αλλαγή του Άλεφ έκοψε την ομάδα του στη μέση. Μια πεντάδα μπροστά (Πόνσε, Λιβάγια, Μάνταλος, Γιαννιώτας και Μπακασέτας) ,μια πεντάδα πίσω (Μπάρκας, Γκάλο, Τσόσιτς, Λαμπρόπουλος, Χουλτ). Και στη μέση ο… Σιμόες!

Κάπως έτσι λοιπόν η ΑΕΚ έχασε και «μπόι» (που το πλήρωσε στο 0-1 που ο Ρισβάνης έβαλε όλη την άμυνα της [πρωταθλήτριας στα δίχτυα) και βεβαίως στο αμυντικό τρανζίσιον που δεν υπήρξε ποτέ στη φάση του 0-2. Κάποιος να κάνει… ένα φάουλ πριν ο Κουλούρης βρεθεί σε θέση βολής για να γράψει τον επίλογο στο ΟΑΚΑ. Ήταν κουρασμένη η ΑΕΚ παραδέχθηκε ο Ουζουνίδης για την καθίζηση στο φινάλε. Κουρασμένη από το ταξίδι στο Μόναχο και την εμπειρία κόντρα στη Μπάγερν. Έχει απόλυτο δίκιο. Όταν όμως μια ομάδα είναι κουρασμένη φίλτατε δεν τη κόβεις στη μέση εκεί που ξεμένει από δυνάμεις. Διότι μπορεί και να το πληρώσεις παραδειγματικά. Η Ένωση έμεινε στους 17 βαθμούς, έχει μόλις μια νίκη στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές και ενδεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναιτωλικού σχηματίζει διαφορά 10 βαθμών από την κορυφή!

Αν υπάρχει θέμα με τον Μαρίνο; Προφανώς και υπάρχει. Καιρό τώρα. Και μάλιστα με διευθύνσεις και ονόματα. Με τον Λύμπε να ταξιδεύει πολύ το τελευταίο διάστημα για να ανοίξει τους… ορίζοντες του. Μετά το σημερινό λοιπόν είναι όλα πιθανά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ