Τελειώνει το «σίριαλ» Ποντένσε, συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Σπόρτινγκ Λισαβόνας!

Τελειώνει το «σίριαλ» Ποντένσε, συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Σπόρτινγκ Λισαβόνας!

Ο Μπρούνο ντε Καρβάλιο κατηγορείται για τον σχεδιασμό της επίθεσης των οργανωμένων οπαδών της Σπόρτινγκ στους ποδοσφαιριστές του συλλόγου, που προκάλεσε τον τραυματισμό αρκετών εξ αυτών και τη μονομερή καταγγελία του συμβολαίου του Ποντένσε. To10.gr εξηγεί τα δεδομένα...

Η είδηση έγινε γνωστή το βράδυ της Κυριακής. Ο πρώην πρόεδρος της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μπρούνο ντε Καρβάλιο κρατείται από τις αρχές της Πορτογαλίας μετά από εντολή του Γενικού Εισαγγελέα της Λισαβόνας και και ένταλμα σύλληψης που ζήτησε το Τμήμα Ποινικής Έρευνας και Δράσης της Λισαβόνας (DIAP). Ο Πορτογάλος παράγοντας συνελήφθη με τη σοβαρή κατηγορία ότι είχε άμεση σχέση με τα σοβαρά επεισόδια που είχαν λάβει χώρα στο προπονητικό κέντρο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας τον Μάιο, όπου οργανωμένοι οπαδοί είχαν επιτεθεί στους ποδοσφαιριστές των «Λιονταριών» και τους είχαν τραυματίσει.

Η υπόθεση δεν είναι απλή για τον Ντε Καρβάλιο, αλλά ούτε για τη Σπόρτινγκ. Η εισαγγελία φέρεται να ετοίμασε έναν πλήρη φάκελο, πριν προχωρήσει στη σύλληψη του πρώην ισχυρού άνδρα της ομάδας της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Μάλιστα, για αυτόν τον λόγο η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε με απόλυτη μυστικότητα και παρότι ο ίδιος ο Ντε Καρβάλιο είχε εμφανιστεί προσωπικά στην Εισαγγελία πριν από λίγες εβδομάδες, θέλοντας να μάθει εάν ίσχυαν τα σενάρια περί και δικής του εμπλοκής στην υπόθεση. Ο Γενικός Εισαγγελέας δεν τον δέχθηκε και το Σάββατο τον συνέλαβαν.

Η ακρόαση του Ντε Καρβάλια στο Δικαστηριο έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Τρίτης, με την κατηγορία της… οργάνωσης της επίθεσης στους παίκτες της Σπόρτινγκ, να μπορεί να του επιφέρει έως και 15 χρόνια φυλάκισης! Αν και σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό και τον Ντάνιελ Ποντένσε και μόνο το γεγονός της σύλληψης και κράτησης, αρκεί. Διότι με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά τελειώνει κάθε συζήτηση για το ορθόν της μονομερούς λύσης συμβολαίου από την πλευρά των εξτρέμ των Πειραιωτών.

Ειδικά, δε, εάν ο Καρβάλιο τιμωρηθεί και του επιβληθούν περιοριστικοί όροι, η Σπόρτινγκ θα πάθει οικονομική καταστροφή. Καθώς αυτομάτως θα υπάρξει απόφαση δικαστηρίου που θα συνδέει την τέως διοίκηση με τον τραυματισμό των παικτών, στα επεισόδια του προπονητικού κέντρου Αλκοσέτε. Ετσι, όχι μόνο δεν θα πάρει τα 273 εκατ. ευρώ που ζητάει ως αποζημίωση από Ολυμπιακό (Ντάνιελ Ποντένσε), Ατλέτικο Μαδρίτης (Ζέλσον Μαρτίνς), Αλ-Αΐν (Ρούμπεν Ριμπέιρο) και Λιλ (Ραφαέλ Λεάο), αλλά παράλληλα θα κληθεί να πληρώσει και ένα ποσό που φτάνει τα 6,8 εκατ. ευρώ. Χρήματα που αφορούν τις προσφυγές των παραπάνω παικτών εναντίον της διοίκησης των Λιονταριών, για δεδουλευμένα, αλλά και αποζημιώσεις για όσα συνέβησαν τον περασμένο Μάιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σπόρτινγκ ανακοίνωσε μόλις την Παρασκευή τα αποτελέσματα της γενικής συνέλευσης της 30ής Σεπτεμβρίου, μέσα από τα οποία γίνεται αναλυτική παρουσίαση των παραπάνω υποθέσεων, των απαιτήσεων του συλλόγου από τις ομάδες, των απαιτήσεων των ποδοσφαιριστών, αλλά και όσων αναφέρουν οι προσφυγές σε FIFA και TAD (Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας). Μάλιστα, τα 273 εκατ. ευρώ έχουν μπει στον προϋπολογισμό της Σπόρτινγκ, ως πιθανά «μελλοντικά έσοδα»! Με τη σύλληψη του Ντε Καρβάλιο, ωστόσο, να ανατρέπει τα πάντα. Και να δικαιώνει επί της ουσίας τους ποδοσφαιριστές.

Μάλιστα, το χειρότερο από όλα είναι ότι η Σπόρτινγκ δεν θα έχει τη δυνατότητα πλέον να διεκδικήσει το παραμικρό από τις ομάδες. Και θα χάσει ακόμη και όποια ποσά είχαν προσφερθεί να τις δώσουν, χρήματα τα οποία τα Λιοντάρια είχαν αρνηθεί!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ