Η κουβέντα στο Ρέντη για την επόμενη μέρα, η ατυχία και η αναζήτηση αποτελεσματικότητας

Η κουβέντα στο Ρέντη για την επόμενη μέρα, η ατυχία και η αναζήτηση αποτελεσματικότητας

Ο Μαρτίνς έδωσε ρεπό στην ομάδα, αλλά όχι στον εαυτό του. Πήγε στο Ρέντη με τους συνεργάτες του για να βρουν τον τρόπο να γίνει γκολ και βαθμοί η εμφανής υπεροχή του Ολυμπιακού έναντι των αντιπάλων του. Οι συζητήσεις με τα στελέχη της ομάδας και η λέξη-κλειδί.

Η επόμενη ημέρα ενός ντέρμπι που δεν έχεις κερδίσει ποτέ δεν είναι εύκολη ή απλή στη διαχείριση. Ειδικά για τον Ολυμπιακό, η μη νίκη σε παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στην έδρα του, είναι σαν ήττα. Και έτσι αντιμετωπίζεται από τους Ερυθρόλευκους. Καθώς είναι ξεκάθαρο ότι σε τέτοιου είδους ματς, οι βαθμοί είναι μόνο ένα από τα ζητούμενα. Καθώς το πρεστίζ, το γόητρο, η ψυχολογία (ομάδας και κόσμου), η έκρηξη συναισθημάτων, είναι μη μετρήσιμα μεγέθη, που όμως… μετράνε.

Η ημέρα μετά την ισοπαλία με τους Πράσινους, λοιπόν, δεν ήταν η ιδανική. Τουναντίον. Με τον Πέδρο Μαρτίνς και τους συνεργάτες του να μην κρύβουν τη στενοχώρια τους. Στενοχώρια που αφορά στον λόγο ή τους λόγους που ο Ολυμπιακός δεν είναι αποτελεσματικός. Γιατί δεν κάνει γκολ και βαθμούς την εμφανή του υπεροχή έναντι των αντιπάλων του. Γιατί ενώ τα κάνει σχεδόν όλα σωστά, την κρίσιμη στιγμή λαμβάνεται η λάθος απόφαση. Η ατυχία είναι ο βασικός παράγοντας. Αλλά, ο προπονητής δεν θέλει να μείνει μόνο σε αυτό.

Λόγω της διακοπής για τις εθνικές ομάδες ο Μαρτίνς έδωσε ρεπό στους ποδοσφαιριστές του τη Δευτέρα. Αλλά όχι στον εαυτό του και τους συνεργάτες του. Πήγε κανονικά στο Ρέντη. Με σκοπό να βρεθεί τι φταίει. Αλλά και να αναζητηθούν οι κατάλληλες λύσεις. Στα ενδότερα του ερυθρόλευκου προπονητηρίου, λοιπόν, έλαβαν χώρα αρκετές συζητήσεις. Ο Μαρτίνς είπε την άποψή του, εξήγησε το σκεπτικό και τις επιλογές του, αποδέχθηκε ότι ίσως έπρεπε να έχει κάνει κάποιες άλλες επιλογές για την αρχικής ενδεκάδας του ντέρμπι και κουβέντιασε με τους ανθρώπους της ομάδας την επόμενη ημέρα.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή, αλλά παράλληλα να παίζει την καλύτερη μπάλα από όλους τους ανταγωνιστές του και να κυριαρχεί και στα τρία ντέρμπι. Χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Με τη συγκεκριμένη λέξη να αποτελεί το «κλειδί» της επιτυχίας. Διότι η αναποτελεσματικότητα, η ατυχία στις περισσότερες περιπτώσεις, του Ολυμπιακού στο να τελειώσει φάσεις και παιχνίδια είναι παροιμιώδης. Και για αυτό οφείλει να κάνει κάτι το τεχνικό επιτελείο. Και αποφάσισε να σκληρύνει ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα, ειδικά σε τομείς που έχουν να κάνουν με τα τελειώματα και (κυρίως) τις αποφάσεις στην τελική προσπάθεια (πάσα ή σουτ). Που ολοένα και γίνονται χειρότερες, αντί να βελτιώνονται.

Από εκεί και πέρα, ο Μαρτίνς εμφανίστηκε αποφασισμένος να γίνει πιο σκληρός και απαιτητικός σε κάποιες περιπτώσεις. Αλλά και πιο αυστηρός σε θέματα που αφορούν στους ρόλους του καθενός μέσα στην ομάδα. Καθώς και στο ντέρμπι παρατηρήθηκαν κάποιες συμπεριφορές που δεν του άρεσαν. Και θα προσπαθήσει να τις εξαλείψει. Καθώς ακόμη και στην ένταση των αγώνων, η ομάδα έχει συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας, που πρέπει να τηρούνται από όλους. Όπως και οι οδηγίες του προπονητή.

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΩΠΗΛΟ ΦΙΝΑΛΕ

Ο Μαρτίνς πίστευε πάρα πολύ στη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Και το έλεγε στους ποδοσφαιριστές του σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του αγώνα. Αλλά παράλληλα έδειξε μεγάλο σεβασμό στην ομάδα του Γιώργου Δώνη. Κάτι που φάνηκε και από όσα είπε στην τελευταία ομιλία πριν την αναχώρηση από το Ρέντη για το ντέρμπι. «Πρέπει να μπούνε δυνατά στο παιχνίδι. Να πρεσάρουμε καλά και να μην τους δώσουμε τη δυνατότητα να πιστέψουν ότι μπορούν να μας κάνουν ζημιά», ανέφερε μεταξύ άλλων, αφού είχε δείξει το σχετικό βίντεο, ζητώντας μεγάλη προσοχή στο transition των Πράσινων, τις μπαλιές του Μπουζούκη και τις κινήσεις του Μακέντα.

Στο ημίχρονο του αγώνα ο προπονητής των Πειραιωτών ζήτησε μεγαλύτερη συμμετοχή από τους μπακ στο παιχνίδι, αλλά και πιο ορθολογική ανάπτυξη. Μάλιστα έκανε παρατηρήσεις στους Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη για το γεγονός ότι δεν βοηθούσαν σε αυτό το κομμάτι, ζητώντας παράλληλα περισσότερη αποφασιστικότητα και καλύτερες αποφάσεις στην τελική προσπάθεια. «Θα σκοράρουμε και θα νικήσουμε» ήταν το κεντρικό μήνυμα της τοποθέτησής του. Ένα μήνυμα που είχε πάει… περίπατο μετά το τελικό 1-1. Με τον 48χρονο τεχνικό να επιλέγει τη σιωπή προς τους παίκτες στο φινάλε του αγώνα. Για αυτό δεν είπε το παραμικρό. Επιλέγοντας να πει περισσότερα στην επιστροφή στις προπονήσεις, την Τρίτη.

ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

Κλείνοντας, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Μαρτίνς με τους συνεργάτες του, αλλά και όλοι άνθρωποι του Ολυμπιακού ήταν ακόμη και χθες εξοργισμένοι με τη διαιτησία του Ελβετού Ζακοτέ. Και κυρίως με τα πέναλτι που δεν έδωσε. Μάλιστα, ειδικά για τη φάση του Μακέντα, που έγινε αντιληπτή ακόμη και στους ανθρώπους του πάγκου του Ολυμπιακού, ειπώθηκαν πολύ σκληρά λόγια για τον 35χρονο ρέφερι. Με την άποψη ότι καθόρισε σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα να επικρατεί στους Ερυθρόλευκους. Και όχι άδικα, βεβαίως, καθώς υπάρχουν κραυγαλέες φάσεις όπου ο Ζακοτέ έκανε λάθη που διαμόρφωσαν το στάτους της αναμέτρησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ