Άρης: Άξιζε να είναι ψηλότερα

Άρης: Άξιζε να είναι ψηλότερα

Μετά την συμπλήρωση του εν τρίτου του πρωταθλήματος ο Άρης βρίσκεται σε απόσταση δυο βαθμών από την πεντάδα και είναι έτοιμος να κάνει την αντεπίθεση του.

Το ένα τρίτο του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με νίκη για τον Άρη, που πέρασε με 2-1 από την Ριζούπολη. Μια νίκη που φάνταζε μονόδρομος πριν από την τέλεση του αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης και έφερε τον Άρη να συγκατοικεί με τον Παναθηναϊκό στην έκτη θέση της βαθμολογίας και σε απόσταση αναπνοής – δύο βαθμών – από την πρώτη πεντάδα και το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Άρης είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο. Επανήλθε στην φυσική του θέση, στη κατηγορία που ανήκει, κάνοντας ξεκάθαρο από το ξεκίνημα ότι ήρθε για πρωταγωνιστήσει και όχι να κάνει τον κομπάρσο στο πρωτάθλημα. Ένα σύνολο με πολλούς νέους παίκτες και νέο προπονητή, που ήταν ξεκάθαρο ότι χρειαζόταν χρόνο.

Παρόλα αυτά έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, με τέσσερις νίκες στα πρώτα πέντε παιχνίδια και με μια ήττα (απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα), με αυτογκόλ του Δεληζήση και χωρίς να είναι κατώτερος από τον αντίπαλο. Παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο αλλά κα εμφανίζοντας αδυναμίες, έφτασε στον άκρως ικανοποιητικό απολογισμό των δώδεκα βαθμών σε πέντε παιχνίδια.

Κάπου εκεί, τα πράγματα άλλαξαν και ήρθαν οι τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Αν εξαιρέσει κανείς το παιχνίδι (και συγκεκριμένα το δεύτερο ημίχρονο) με την ΑΕΚ, δύσκολα θα βρει άλλο που ο αντίπαλος να κέρδισε επειδή ήταν τόσο καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο. Απέναντι στον Πανιώνιο δεν του δόθηκε πεντακάθαρο πέναλτι, ενώ απέναντι σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, ηττήθηκε στις λεπτομέρειες.

Παρά τις ατομικές εξάρσεις αρκετών ποιοτικών παικτών του, ο Άρης εμφάνιζε μια ποδοσφαιρική αφέλεια στα περισσότερα παιχνίδια του, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην παίρνει από τις αναμετρήσεις αυτό που άξιζε στον αγωνιστικό χώρο. Με την αγωνιστική του φιλοσοφία να είναι ίδια και απαράλλακτη ανεξάρτητα με τον αντίπαλο και χωρίς προσπάθεια για να αλλάξει, ακόμα και όταν «φώναζε» ότι δεν είναι αποτελεσματική.

Ξεκάθαρα, με βάση την ποιότητα που διαθέτει και την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο, θα μπορούσε να ήταν ψηλότερα. Θα έπρεπε να είναι ψηλότερα. Οι τέσσερις συνεχόμενες ήττες έφεραν την διοίκηση της ΠΑΕ στο δίλημμα της παραμονής ή όχι του Πάκο Ερέρα στην τεχνική ηγεσία.

Σε μια κρίσιμη χρονική καμπή του πρωταθλήματος και λίγο πριν την διακοπή, εξαιτίας των υποχρεώσεων της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου. Τελικά επιλέχτηκε η απόφαση της λύσης της συνεργασίας με τον Ισπανό τεχνικό, που όπως είχε μεγάλο μερίδιο στη συσπείρωση του κόσμου και στο όραμα που δόθηκε στις πρώτες αγωνιστικές, έτσι και έφερε το δικό του μερίδιο ευθύνης για τις συνεχόμενες ήττες.

Αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο, είναι ότι η επιστροφή του Άρη στη φυσική του θέση, αποδείχθηκε σωτήρια για την εμπορικότητα της Super League. Mε τους οπαδούς του να γεμίζουν το Κλεάνθης Βικελίδης, αποδείχτηκε πόσο πολύ ανάγκη είχε το ελληνικό ποδόσφαιρο την επιστροφή του Άρη στη πρώτη εν τάξει επαγγελματική κατηγορία.

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του σε ό,τι αφορά την βαθμολογική του συγκομιδή, παρόλα, αυτά βρίσκεται μια ανάσα (δύο βαθμούς) από την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Η έξοδος στην Ευρώπη είναι μονόδρομος για την ομάδα, που είναι έτοιμη να ξεκινήσει την αντεπίθεση της. Η νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης επανέφερε την ψυχολογία στις τάξεις των παικτών και έδωσε στον Άρη χρόνο και ηρεμία, για το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος.

Επιτρέπει, επίσης, στον νέο προπονητή, τον Σάββα Παντελίδη, να ξεκινήσει υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και όχι υπό τη πίεση ενός ακόμα αρνητικού αποτελέσματος, την προσπάθεια του να οδηγήσει τον Άρη στην επίτευξη των στόχων του. Μια προσπάθεια που χρήζει της στήριξης όλου του οργανισμού Άρης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ