ΑΕΚ: Άλλαξε ταυτότητα, «ομόρφυνε», αλλά το ταμείο είναι… μείον

ΑΕΚ: Άλλαξε ταυτότητα, «ομόρφυνε», αλλά το ταμείο είναι… μείον

Ο απολογισμός της Ένωσης στο 1/3 του πρωταθλήματος, τι άλλαξε σε σχέση με πέρυσι, τι έχασε και η… σούμα.

Η διακοπή του πρωταθλήματος έρχεται σε ένα χρονικό σημείο που οι ομάδες έχουν δώσει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των δυνατοτήτων τους, αφού το 1/3 της σεζόν έχει ολοκληρωθεί. Μετά από τα 10 πρώτα παιχνίδια ο χάρτης της Σούπερ Λιγκ έχει πάρει μια σταθερή μορφή και για την ΑΕΚ, η σούμα δεν μπορεί να είναι θετική.

Η Ένωση έχει μείνει ήδη 9 βαθμούς πίσω από την κορυφή και βλέπει το τρένο του τίτλου να απομακρύνεται επικίνδυνα. Οι Κιτρινόμαυροι μετά την ήττα και από τον Ατρόμητο μπήκαν σε μια κατάσταση κρίσης, που ακόμα δεν είναι σαφές ότι μπορεί να ξεπεραστεί. Μιας και αυτό μπορεί να έρθει μονάχα αγωνιστικά, με την ομάδα να επιστρέφει στις νίκες.

Η περίοδος της διακοπής δίνει στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να ανασυνταχθεί, να αναζητήσει λύσεις στα προβλήματά της και να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Η μέχρι τώρα πορεία της δεν μπορεί να κριθεί πετυχημένη. Οι μεγάλες αλλαγές που καταγράφηκαν στην Ένωση το καλοκαίρι προς το παρόν παρουσιάζουν την ομάδα ζημιωμένη.

Η μεγαλύτερη αλλαγή στις τάξεις της ΑΕΚ αφορούσε στο τιμόνι της ομάδας. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αντικατέστησε τον Μανόλο Χιμένεθ και ταυτόχρονα, επιχείρησε να αλλάξει εντελώς την αγωνιστική ταυτότητα της Ένωσης. Η ΑΕΚ μετατράπηκε από μια ομάδα κυνική, που κυνηγούσε το αποτέλεσμα θυσιάζοντας το θέαμα, σε ένα σύνολο που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας.

Το αποτέλεσμα ήταν εμφανές από την αρχή. Η ΑΕΚ αγωνιστικά είναι καλύτερη από πέρυσι. Δημιουργεί περισσότερο, σκοράρει περισσότερο, δείχνει πιο γεμάτη μεσοεπιθετικά. Ωστόσο, έχει απολέσει το μέταλλο που την χαρακτήριζε ως ομάδα. Ένα στοιχείο που φάνηκε ξεκάθαρα στα ντέρμπι.

Πέρυσι η Ένωση ολοκλήρωσε αήττητη τα ντέρμπι, με αυτό το στοιχείο να παίζει αναμφίβολα τον ρόλο του στην πορεία προς τον τίτλο. Φέτος, στα πρώτα τρία ντέρμπι της χρονιάς ο απολογισμός είναι απογοητευτικός. Δύο ισοπαλίες και μία ήττα κατέγραψε η ΑΕΚ κόντρα σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αποτυγχάνοντας να κερδίσει κάποιον από τους βασικούς διεκδικητές της στην μάχη του τίτλου.

Η αλλαγή που επιχείρησε να κάνει στην ταυτότητά της η ΑΕΚ έχει μέχρι στιγμής κόστος. Σίγουρα, ο παράγοντας τύχη έχει παίξει τον ρόλο του. Μιας και η Ένωση έχει ήδη καταγράψει 10 δοκάρια, με τα δύο εξ αυτών να είναι στο ντέρμπι της Τούμπας. Ενώ συν τοις άλλοις έχει να διαχειριστεί και το σοκ της τιμωρίας… έπος, με την αφαίρεση τριών βαθμών για τις συμπλοκές που έγιναν έξω από το ΟΑΚΑ στο ματς με τον Ολυμπιακό. Συμπλοκές που δεν επηρέασαν σε κανένα σημείο την εξέλιξη του ματς, αλλά κρίθηκαν αρκετές για την εξοντωτική ποινή του Δικεφάλου.

Το πλάνο που τέθηκε σε εφαρμογή το καλοκαίρι δείχνει πως μπορεί να αποδώσει. Ακόμα και αν ακόμα τα αποτελέσματα δεν έχουν έρθει. Η ΑΕΚ αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, έχει καταφέρει να βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείοντας την Σέλτικ, αλλά και την ομάδα που κέρδισε εντός-εκτός με χαρακτηριστική άνεση τον ΠΑΟΚ (Βίντι) και γενικώς δείχνει ποιοτικά καλύτερη από πέρυσι. Ο Ουζουνίδης δουλεύει πολύ και στη σωστή βάση και αυτός είναι και ο λόγος που έχει την απόλυτη στήριξη της διοίκησης του Δικεφάλου.

Ο απολογισμός για την ΑΕΚ, με κριτήριο τον βαθμολογικό πίνακα, είναι αρνητικός. Όμως το πλάνο δείχνει να πορεύεται προς τον σωστό δρόμο. Γι’ αυτό και ο δρόμος της στήριξης δείχνει αυτή τη στιγμή ο πιο ορθός. Βεβαίως στο ποδοσφαιρο, επειδή ισχύει το δοκάρι και μέσα Θεός, δοκάρι και έξω… διάολος, όλα θα κριθούν στο χορτάρι. Η ΑΕΚ και το πρότζεκτ του καλοκαιριού πάντως δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη.

Η Ένωση θα δώσει τα μεγάλα της τεστ με την επιστροφή στη δράση. Με νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό και με ένα σερί επιτυχιών, η διαμορφωθείσα κατάσταση μπορεί να αλλάξει στη στιγμή. Σε διαφορετική περίπτωση, οι κραδασμοί δεδομένα θα δυναμώσουν και ενδεχομένως να φέρουν και εξελίξεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ