Ο «φευγάτος» Μάρκοβιτς και ο Ολυμπιακός

Ο «φευγάτος» Μάρκοβιτς και ο Ολυμπιακός

Ο Λαζάρ Μάρκοβιτς φεύγει τον Ιανουάριο (πληρωμένος) από τη Λίβερπουλ, Φιορεντίνα, Τζένοα και (κυρίως) Αντερλεχτ ξεκίνησαν επαφές, αλλά ο ατζέντης του τον πρότεινε και στον Ολυμπιακό.

Οι ομάδες ποτέ δεν σταματούν τις μεταγραφές. Η ενίσχυση ή καλύτερα, η… προετοιμασία για την ενίσχυση είναι μια διαρκής και ασταμάτητη διαδικασία. Σκάουτινγκ, έλεγχος των προτάσεων, παρακολούθηση των… ευκαιριών και παικτών που μένουν ελεύθεροι, συναντήσεις, «κατασκοπία», αξιολόγηση του ρόστερ και ανάλυση των αναγκών. Πράγματα που γίνονται πίσω από τις κάμερες και αφορούν λίγους, έως ότου έρθει η περίοδος για να ξεκινήσει το… παιχνίδι των μεταγραφών. Μια διαδικασία που ακολουθείται από όλες τις σοβαρές ομάδες της Ευρώπης. Με τον Ολυμπιακό να μην αποτελεί εξαίρεση.

Τις τελευταίες ημέρες, λοιπόν, ένα μεταγραφικό θέμα που προέκυψε από την Αγγλία, «αγγίζει» αρκετές ομάδες. Μεταξύ των οποίων και τον Ολυμπιακό. Ο λόγος για την περίπτωση του Λαζάρ Μάρκοβιτς. Του Σέρβου εξτρέμ, που αποτέλεσε ένα από τα βασικά μεταγραφικά σίριαλ του καλοκαιριού για τους Ερυθρόλευκους και τον ΠΑΟΚ, έως και την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Ένα σίριαλ που έληξε άδοξα για τον ποδοσφαιριστή, καθώς ξέμεινε στο Λίβερπουλ, λόγω των υψηλών απαιτήσεων του ιδίου και των Reds, με τον Γιούργκεν Κλοπ να μην τον υπολογίζει, να τον στέλνει για προπονήσεις και παιχνίδια στη reserve team του συλλόγου και κάπως έτσι να υπογράφει το ουσιαστικό φινάλε του Σέρβου στην ομάδα του Μέρσισαϊντ.

Πώς εμπλέκεται ο Ολυμπιακός στην υπόθεση; Η αγγλική εφημερίδα «Mirror», όπως και Μέσα Ενημέρωσης από την Ιταλία ήδη αναφέρουν ότι ο Μάρκοβιτς αποφάσισε οριστικά να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ τον Ιανουάριο, καθώς αντιλαμβάνεται ότι όσο μένει στη «ναφθαλίνη», τόσο τα πράγματα δυσκολεύουν για τον ίδιο και την εξέλιξη της καριέρας του. Οι Reds ήδη ενημέρωσαν ότι εάν ο ίδιος συμφωνήσει με ομάδα την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο, όχι μόνο δεν θα εγείρουν οικονομικές αξιώσεις (άλλωστε το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι), αλλά θα πληρώσουν και μέρος του πολύ υψηλού συμβολαίου του, που φτάνει τα 2.000.000 τον χρόνο.

Οι Ιταλοί αποκάλυψαν ότι Φιορεντίνα και Τζένοα είχαν επικοινωνία με τον ατζέντη του 24χρονου εξτρέμ, για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, αλλά να μάθουν τις λεπτομέρειες. Όπως και Αντερλεχτ, η οποία έως την ύστατη ώρα του καλοκαιριού, προσπαθούσε να τον αποκτήσει. Με τον Ελβετό μάνατζερ του Σέρβου, Μίλος Μαλένοβιτς, να απευθύνεται εκ νέου σε όλες τις ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή. Μεταξύ των οποίων και τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, όπως προκύπτει, ο Μάρκοβιτς εμφανίζεται να έχει «ρίξει» τις οικονομικές του απαιτήσεις, οι οποίες το καλοκαίρι έφταναν το 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο, για 3ετές συμβόλαιο.

Προς το παρόν τίποτε ουσιαστικό δεν έχει γίνει. Αλλωστε είναι ακόμη αρκετά νωρίς. Εντούτοις, επειδή πρόκειται για μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη περίπτωση και παράλληλα επειδή ο Ολυμπιακός αναμένεται να κινηθεί για την απόκτηση ακραίου χαφ τον Ιανουάριο, είναι σαφές πως εάν τα δεδομένα είναι… νορμάλ, το όνομα του Μάρκοβιτς θα είναι ένα από εκείνα που θα απασχολήσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ