ΑΕΚ ώρα μηδέν: Τα αίτια της κατάρρευσης και η επόμενη μέρα

ΑΕΚ ώρα μηδέν: Τα αίτια της κατάρρευσης και η επόμενη μέρα

Η νέα ήττα, από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ήταν και η χαριστική βολή για την ΑΕΚ του Μαρίνου Ουζουνίδη που μένει οριστικά εκτός υπεράσπισης του τίτλου από τον Νοέμβριο. Η κατάρρευση των «κιτρινόμαυρων» και οι δικαιολογίες που στέρεψαν.

«Θέλουμε να αντιδράσουμε και να βγάλουμε τον εγωισμό μας σε αυτό το ματς». Αυτά ήταν τα λόγια του Μαρίνου Ουζουνίδη στις δηλώσεις του πριν από το παιχνίδι της ΑΕΚ κόντρα στον Παναιτωλικό. Στον αγωνιστικό χώρο του Αγρινίου όμως, το μόνο που δεν φάνηκε από την ομάδα που παρουσιάστηκε με τις φανέλες της  ΑΕΚ, ήταν η αντίδραση και ο εγωισμός.

Μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που η εικόνα της πρωταθλήτριας ήταν κάκιστη, πολλοί πίστεψαν ότι δεν υπήρχε πιο κάτω, ότι δεν υπήρχε κάτι χειρότερο από όσα (δεν) έβγαλαν οι παίκτες της ΑΕΚ σε εκείνο το ματς. Κι όμως, στο χθεσινό παιχνίδι η Ένωση κατάφερε να παρουσιαστεί ακόμα χειρότερη. Διότι περί κατορθώματος πρόκειται.

Τελευταία νίκη σε ματς πρωταθλήματος για την ΑΕΚ, είναι αυτή κόντρα στον Άρη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου και έκτοτε σε τρία ματς με Παναθηναϊκό, Ατρόμητο και Παναιτωλικό μετράει μόλις έναν βαθμό που βάσει απόδοσης δεν τον δικαιούταν. Ενδιάμεσα υπάρχει και η ήττα στο Μόναχο από την Μπάγερν για την οποία βέβαια δεν μπορείς να ζητήσεις κάτι παραπάνω και η νίκη με τον Απόλλωνα Λάρισας για το Κύπελλο.

Δικαιολογίες τέλος

Το θέμα είναι ότι πλέον στερεύουν και οι δικαιολογίες με δοκάρια, τραυματισμούς κ.ο.κ μιας και για το αποτέλεσμα με τον Παναιτωλικό ούτε τα δοκάρια ευθύνονται για να αποδοθούν… ευθύνες στην Θεά Τύχη, όπως για παράδειγμα στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Ατρόμητο ούτε μεγάλα προβλήματα τραυματισμών υπήρχαν (όπως και με τον Ατρόμητο), πέραν του μακροχρόνια τραυματία Έλντερ Λόπες. Θεωρητικά ο Ουζουνίδης είχε να επιλέξει τους καλύτερους από το υπάρχον ρόστερ αλλά κάτι τέτοιο δεν φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Και γενικά προκαλεί εντύπωση η εικόνα της ΑΕΚ αυτά τα ματς που θεωρητικά δεν έχει απουσίες αν αναλογιστεί κανείς πως ανταποκρίθηκε δεδομένων των συνθηκών στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για παράδειγμα που απουσίαζε η μισή της βασική ενδεκάδα.

Η καταπόνηση και η εκκρεμότητα με τα συμβόλαια βασικότατων παικτών

Από την άλλη είναι εμφανές πλέον ότι οι παίκτες που έχουν τραβήξει από πέρσι το μεγαλύτερο κουπί και συνεχίζουν και φέτος να παίζουν αδιάκοπα ελλείψει εναλλακτικών επιλογών, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Σιμόες, έχουν παραδώσει πνεύμα. Η ΑΕΚ πληρώνει και με το παραπάνω το έγκλημα του καλοκαιριού (όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης) να μείνει γυμνή στα χαφ και να καταλήξει να δίνει ευκαιρίες στον Μοράν που μέχρι τον Αύγουστο δεν υπολογιζόταν.

Η εκκρεμότητα με το… μισό ρόστερ να είναι στον αέρα, με τα συμβόλαια βασικών παικτών (βλέπε Μπακασέτας, Γκάλο, Σιμόες, Μπακάκης) να λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι, επίσης δεν βοηθάει την κατάσταση καθώς όταν ο ποδοσφαιριστής μπορεί από τον Ιανουάριο να διαπραγματευτεί με άλλη ομάδα είναι λογικό να μην είναι συγκεντρωμένος και προσηλωμένος στα καθήκοντά του όσο πριν. Η ΑΕΚ θα πρέπει άμεσα να λύσει αυτό το θέμα και να κρατήσει αυτούς που θέλει να κρατήσει καθώς όσο περισσότερο αιωρείται αυτό το θέμα, η ομάδα είναι αυτή που θα ζημιώνεται.

Ο Ουζουνίδης που χάνει την ευκαιρία του και…ο Χιμένεθ

Ο Ουζουνίδης δουλεύει για πρώτη φορά σε ομάδα που δεν αντιμετωπίζει εξωαγωνιστικά προβλήματα και έχει να ασχοληθεί μόνο με το αγωνιστικό και σίγουρα ξέρει κι ο ίδιος ότι η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη του ευκαιρία για να εκτοξεύσει την καριέρα του. Έχει ευθύνες και μάλιστα μεγάλες αλλά σίγουρα δεν είναι ο βασικός υπαίτιος της υπάρχουσας κατάστασης αφού και ο ίδιος είχε καταδείξει την ανάγκη για ενίσχυση με δηλώσεις του ακόμη και τις τελευταίες ώρες της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Στο χέρι του είναι, εφόσον δεν τίθεται ακόμη θέμα αποχώρησής του να αντιστρέψει την κατάσταση.

Εδώ πάντως πρέπει να επισημανθεί και η προσφορά του Μανόλο Χιμένεθ που αποδομήθηκε σε μεγάλο βαθμό με την αποχωρήσή του, από φίλους της ΑΕΚ κατά βάση και αυτό είναι το περίεργο, για το ποδόσφαιρο που έπαιζε. Γιατί φέτος αποδεικνύεται ότι η αυταπάρνηση, ο εγωισμός και το πάθος που έβγαζαν πέρσι οι παίκτες της ΑΕΚ μέχρι και το τελευταίο λεπτό, κάτι που φέτος δεν συμβαίνει, ήταν έργο δικό του και μόνο.

Να αλλάξει την κατάσταση μέχρι τα Χριστούγεννα

Για την ΑΕΚ ακολουθεί τώρα το ματς με τον Άγιαξ που σε καμία περίπτωση δεν θέλει να χάσει και να βρεθεί μία ανάσα από το να τερματίσει χωρίς βαθμό στον όμιλο αλλά θεωρητικά έχει ακόμη και ελπίδες πρόκρισης στο Europa League. Όπως είχε τονίσει εξάλλου και ο Πέτρος Μάνταλος, στο ξεκίνημα αυτού του ταξιδιού «δεν πάμε για τουρισμό στο Champions League». Αυτό καλούνται να αποδείξουν οι ίδιοι οι παίκτες της ΑΕΚ στο ματς κόντρα στον Άγιαξ, πρώτα απ’ όλα στον ίδιο τους τον εαυτό.

Μέχρι το τέλος του χρόνου ακολουθούν τέσσερα βατά, θεωρητικά, παιχνίδια με Ξάνθη, Λαμία και Λεβαδειακό εντός έδρας και ενδιάμεσα ένα εκτός έδρας ματς στη Λάρισα ενώ θα ταξιδέψει και στη Λισαβόνα για το ματς με την Μπενφίκα. Σε αυτά τα παιχνίδια ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του, καλούνται να αντιστρέψουν την κατάσταση τόσο με την εικόνα τους όσο και με τα αποτελέσματα, διαφορετικά τα Χριστούγεννα αναμένεται να είναι πολύ δύσκολα για όλους στην ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ