Τοπαλίδης: «Η ώρα του Άρη να κερδίσει ένα ντέρμπι»

Τοπαλίδης: «Η ώρα του Άρη να κερδίσει ένα ντέρμπι»

Για τον Αρη, το ματς με τον Παναθηναϊκό, τον Σάββα Παντελίδη, αλλά και την Εθνική ομάδα, μίλησε ο Γιάννης Τοπαλίδης σε ραδιοφωνικό σταθμό.

 

Ο πρώην βοηθός προπονητή και πρώην μέλος του τεχνικού τιμ του Άρη,  Γιάννης Τοπαλίδης, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ομάδα των κίτρινων με θετικά σχόλια, στο επικείμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τον Σάββα Παντελίδη, αλλά και την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Τοπαλίδης:

-Για τον Άρη: Ο Άρης θα πάρει ένα καλό αποτέλεσμα δεν θα χάσει. Είναι ευκαιρία για την ομάδα να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα σε ντέρμπι. Ξεκίνησε καλά και τη σεζόν με νίκες. Μετά βέβαια έπεσε στα ντέρμπι. Το ελληνικό Πρωτάθλημα είναι κακό και αποδεικνύεται αυτό και στην Ευρώπη και στην Εθνική όταν παίζει.

-Για το πως θα αλλάξει αυτό: Πρέπει να γίνει μεγάλη κουβέντα σε αυτό το θέμα. Το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπαίνει σε υψηλό επίπεδο. Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα. Και η Ολλανδία αποκλείστηκε αλλά τώρα δείχνει ένα καλό πρόσωπο και έχει ανακάμψει.

-Για το που θα κριθεί το ματς με Παναθηναϊκό: Πολύ καλά κάνει ο Παναθηναϊκός που έχτισε αυτή την ομάδα με νέα παιδιά. Το έκανε μέσα από ανάγκη βέβαια, αλλά προωθεί τα νέα παιδιά και εξελίσσεται και ο νέος ο παίκτης. Ο Άρης έχει πολύ καλή τεχνική ομάδα. Έχει δημιουργήσει καλές ευκαιρίες αλλά δεν έχει σκοράρει. Ο Γκάμα και Ο Γκαρσία είναι πολύ καλοί παίκτες και όταν περιοριστούν υπάρχει πρόβλημα. Τα στοιχεία είναι η τεχνική και η ταχύτητα. Αυτά είναι τα 2 πιο σημαντικά στοιχεία, τα οποία σε μεγάλο βαθμό τα έχει η ομάδα του Άρη.

-Για τον Παντελίδη: Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πως θα είναι η πορεία του κυρίου Παντελίδη, αλλά με τον Ερέρα ο Άρης είχε καλή εμφάνιση. Στην Ελλάδα και οι 2 ήττες μπορεί να είναι πρόβλημα. Ο Άρης έχει μια καλή ομάδα και αποδείχτηκε στα παιχνίδια. Είναι από τις πιο τεχνικές ομάδες του Πρωταθλήματος. Και ο προπονητής που ήρθε στον Άρη μεταξύ μας από ήττες ήρθε.  Δεν κέρδιζε η ομάδα. Όταν αλλάζει  ο προπονητής υπάρχει ιδιαίτερο κίνητρο στους παίκτες. Ο Ερέρα είχε να παίξει με Π.Α.Ο.Κ, Α.Ε.Κ και Ολυμπιακό.

-Για τις νίκες: Ήταν τονωτική ένεση. Έπαιξε με 2 ομάδες σχεδόν τελευταίες στο Πρωτάθλημα. Τον Έλληνα θα υποστηρίξω περισσότερο αλλά πρέπει να λέμε και την αλήθεια και αυτό που βλέπουμε. Δεν μιλάω για εσάς αλλά γενικά. Πρόκειται για μεγάλη ομάδα ο Άρης με δυνατό κόσμο και έδρα.

-Για την τροχιά της Ευρώπης:  Συμφωνώ ότι είναι δυνατά παιχνίδια με 2 δυνατούς αντιπάλους. Δεν μπορούμε να πούμε ότι μόνο αυτά τα παιχνίδια κρίνουν την πορεία.

-Για την Εθνική ομάδα: Θα γινόταν αλλαγή με τα αποτελέσματα. Χάσαμε παιχνίδια. Στον όμιλο μας θεωρούμαστε φαβορί. Το ποιον προπονητή θα επιλέξουν είναι θέμα αυτόν που θα επιλέξουν και το κρίνουν οι υπεύθυνοι. Χάσαμε από την Εσθονία και σε αυτό ευθύνεται και ο προπονητής. Στο Nations Cup τα παιχνίδια ήταν μεταξύ φιλικά και επίσημα. Μπορεί να μην είχαν τόσο κίνητρο. Στον Όμιλο όμως, θα κριθεί η ομάδα και αν η επιλογή του προπονητή είναι επιτυχημένη. Μπορούμε να πούμε και ποια δυναμική έχει η ομάδα. Πολλές φορές περνάει μια άποψη ότι αυτή η ομάδα έχει περισσότερο ταλέντο από το 2004 και δεν γίνεται να ακούγονται τέτοια πράγματα, τα οποία δεν ισχύουν. Το 2004 πήραμε το κύπελλο.

-Για τον τρόπο που πρέπει να παίξει η Εθνική: Πρέπει να βρούμε έναν κορμό βασικό που θα γίνονται κάποιες αλλαγές αλλά θα υπάρχουν κάποιοι βασικοί παίκτες. Η Ελλάδα πρέπει να βρει μια τακτική που θα παλεύει οποιονδήποτε αντίπαλο. Δεν είναι απαραίτητο να νικάει συνέχει αλλά να παλεύει τα παιχνίδια.

-Για Δεληζήση και  Σιώπη: Τον Δεληζήση τον έχω προσέξει περισσότερο από τον Σιώπη και είναι για ανώτερες αποστολές. Το αν θα κληθεί βέβαια, θα το αποφασίσουν αυτοί που πρέπει. Πρέπει να βρούμε 2 τρεχαντήρια στο κέντρο, τα οποία θα βγάζουν το παιχνίδι. Για να παίξεις πιο επιθετικά πρέπει να έχεις και το ανάλογο υλικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ