Ο Δώνης δεν θέλει να χάσει ξανά τη μάχη με τον «καλύτερο»

Ο Δώνης δεν θέλει να χάσει ξανά τη μάχη με τον «καλύτερο»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Σάββα Παντελίδη. Γλίτωσε στο τσακ την ήττα στην πρώτη τους συνάντηση, τώρα πάλι εκτός έδρας σκοπεύει να φύγει με μία σπουδαία νίκη.

«Παίζαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Θεωρώ ότι ο Σάββας Παντελίδης είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής κι όπου πάει τα τελευταία χρόνια κάνει σπουδαία δουλειά».

Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Γιώργο Δώνη. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού αναφερόταν στον Σάββα Παντελίδη μετά την πρώτη τους φετινή συνάντηση στην Τρίπολη. Ο Παντελίδης βρισκόταν στον πάγκο του Αστέρα και η ομάδα του ήταν εμφανώς καλύτερη από το «τριφύλλι». Προηγήθηκε 1-0, αλλά οι «πράσινοι» φέτος έχουν δείξει ότι δεν τα παρατάνε και κατάφεραν να φύγουν έστω με τον βαθμό έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μακέντα. Ένα πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Χατζηγιοβάνης.

Ο Δώνης και ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, θα βρουν στον δρόμο τους φέτος για δεύτερη φορά τον «καλύτερο». Πάλι εκτός έδρας, πάλι με μία δυνατή ομάδα, όπως είναι ο Άρης και σε μία καυτή έδρα. Ο 49χρονος τεχνικός του Παναθηναϊκού γνωρίζει ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Όχι μόνο γιατί ο Αρης είναι μία καλή ομάδα, ειδικά μεσοεπιθετικά κι επειδή παίζει στην έδρα του, αλλά και διότι στον πάγκο βρίσκεται ο Παντελίδης.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» τρέφει μεγάλη εκτίμηση για τον Παντελίδη. Δεν είναι ότι γνωρίζονται χρόνια κι έχουν αναπτύξει φιλικές σχέσεις. Πιστεύει πολύ στη δουλειά του. Άποψη που ενισχύθηκε τη σεζόν 2016-17. Ο Δώνης καταρχάς όταν βρισκόταν στον Ατρόμητο και ετοιμαζόταν να μετακομίσει στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2012, φέρεται σε συζητήσεις με τον ιδιοκτήτη της ομάδας του Περιστερίου Γιώργο Σπανό, να είχε προτείνει ως αντικαταστάτη του τον Παντελίδη.

Αυτό δεν συνέβη, αλλά λίγα χρόνια αργότερα, τη σεζόν 2016-17 ο Παντελίδης συνεργάστηκε με ένα μέλος της οικογένειας Δώνη. Συγκεκριμένα, με τον Χρήστο. Τον πήρε στον Ηρακλή και ο 24χρονος πλέον μέσος, είχε κάνει πολύ καλές εμφανίσεις. Ο Παντελίδης τον πίστεψε, του έδωσε φανέλα βασικού και ο Χρήστος έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ώστε εντός γηπέδων να σωθεί ο Ηρακλής. Αυτή η πορεία στον γηραιό εν μέρει ήταν και το διαβατήριο για να επιστρέψει και να μείνει ο Δώνης στον Παναθηναϊκό, να γίνει βασικός και αρχηγός.

Ο έμπειρος προπονητής του Παναθηναϊκού, όμως, δεν σκοπεύει να χάσει τη μάχη για δεύτερη φορά. Ο έμπειρος προπονητής είδε μία φορά την ομάδα του Παντελίδη να είναι καλύτερη, δεν σκοπεύει να επαναληφθεί αυτό. Κόντρα στον Άρη, άλλωστε, δεν μπορεί οι «πράσινοι» να είναι κατώτεροι των περιστάσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ