Το παράπονο του Λουτσέσκου και οι αγωνιστικές αδυναμίες που δεν κρύβονται

Το παράπονο του Λουτσέσκου και οι αγωνιστικές αδυναμίες που δεν κρύβονται

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου, περιμένει να «αδειάσει» ο ΠΑΟΚ από το βαρύ πρόγραμμα που έχει μέχρι το τέλος του μήνα, προκειμένου να μπορέσει να δουλέψει με όλους τους ποδοσφαιριστές του πάνω στις αδυναμίες που έχει η ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ, φέτος διαθέτει ένα ποιοτικό ρόστερ το οποίο κοστολογείται στα 59,3 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η ομάδα δουλεύει με τα περισσότερα κομμάτια της από τις 2 Ιουλίου προκειμένου να είναι έτοιμοι όχι στα τέλη Αυγούστου όπου θα ξεκινούσε το πρωτάθλημα, αλλά για τις 24 Ιουλίου όπου θα έδινε το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Βασιλεία. Συνέχισε να δουλεύει για τα επόμενα παιχνίδια που θα ακολουθούσαν με Σπαρτάκ Μόσχας και Μπενφίκα. Πριν τον επαναληπτικό στην Τούμπα μπήκε στη ζωή του το πρωτάθλημα, ακολούθησε το Europa League, το κύπελλο και φυσικά οι Εθνικές ομάδας.

Από το καλοκαίρι, μέχρι και σήμερα στο Δικέφαλο δεν έχουν καθίσει ποτέ να δουλέψουν όλοι μαζί πάνω στις αδυναμίες που έχει η ομάδα. Ακόμα και στη διακοπή που έχει το πρωτάθλημα η Τούμπα αδειάζει με αποτέλεσμα να έχει ο Λουτσέσκου δεμένα τα χέρια του. Οι περισσότεροι διεθνείς ποδοσφαιριστές επιστρέφουν στη βάση τους τρεις ημέρες πριν από κάθε αναμέτρηση. Αυτός θα είναι ο τελευταίος γεμάτος μήνας για τους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου και παιχνίδια και στις τρεις διοργανώσεις. Στη συνέχεια η κατάσταση ηρεμεί, από την άποψη πως αν περάσει στην επόμενη φάση του Europa League τα νοκ άουτ παιχνίδια για τη φάση των «32» θα γίνουν τον Φλεβάρη.

Ο Ρουμάνος τεχνικός θα έχει ένα γεμάτο δίμηνο που θα μπορεί να δουλέψει με όλους τους ποδοσφαιριστές και να τους προετοιμάσει κατάλληλα και χωρίς επιπλέον παιχνίδια στα πόδια τους για τα ματς που έρχονται. Μάλιστα τις σκέψεις του αυτές τις έχει εξωτερικεύσει τόσο στους συνεργάτες του, όσο και στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του. «Σε λίγες ημέρες θα έχουμε βγάλει ένα βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα που έχουμε. Το σημαντικό είναι να μην έχουμε βαθμολογικές απώλειες, έτσι ώστε μετά να βρούμε το χρόνο στη συνέχεια να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε στους τομείς που έχουμε ανάγκη».

Εκτός από την ανάγκη ξεκούρασης, ένα ακόμα στοιχείο που προβληματίζει τον Λουτσέσκου είναι οι αγωνιστικές αδυναμίες που έχει η ομάδα του. Βλέπει ότι δεν μπορεί η ομάδα να εισπράξει «παραγωγικό» παιχνίδι από κανέναν χαφ, βλέπει επίσης πως περσινά ατού βρίσκονται σε αγωνιστική πτώση. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι φέτος τα περισσότερα βραβεία του MVP έχουν πάει σε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην άμυνα και αναφερόμαστε στους Πασχαλάκη, Βαρέλα και Κρέσπο.

Το ντεφορμάρισμα των παραγωγικών παικτών είναι σημείο αναφοράς στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ. Οι Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί μπορεί να κρατούν μπάλα και να ηρεμούν το παιχνίδι, όμως αυτό θα γίνει σε ελάχιστα παιχνίδια που έχουν αγωνιστεί. Συνήθως «κρύβονται» μη μπορώντας να βοηθήσουν στον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Μαουρίσιο που είναι ή του ύψους ή του βάθους. Στο ματς με τη Λαμία, ο Βραζιλιάνος ήταν απών. Επίσης ο Μάτος διανύει κάκιστη αγωνιστική περίοδο και απέχει πολύ από τον καλό εαυτό του. Δεν είναι μόνο ότι χάνει πολλές φορές τον αντίπαλό του πίσω, είναι και ότι έχει ξεχάσει σχεδόν τις πλαγιοκοπήσεις του. Τις καλές σέντρες και φυσικά το σκοράρισμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ