Transfermarkt: Αύξηση-ρεκόρ 1233% της αξίας του Καμαρά, απογείωση Σισέ, Γαλανόπουλου, Ζαμπά, Μασούρα

Transfermarkt: Αύξηση-ρεκόρ 1233% της αξίας του Καμαρά, απογείωση Σισέ, Γαλανόπουλου, Ζαμπά, Μασούρα

Το Transfermarkt ανακοίνωσε τις νέες χρηματιστηριακές αξίες, με τον Μάντι Καμαρά να κάνει ρεκόρ αύξησης 1233% (από 300.000 € στα 4.000.000 €)! Ανοδος των Ζαμπά, Γαλανόπουλου, Σισέ, των «χρυσών παιδιών» του Παναθηναϊκού και του Μασούρα. «Πτώση» Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ, ακριβότερος όλων ο Φορτούνης!

Το περασμένο καλοκαίρι ο Μαντί Καμαρά έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και από και τη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας μετακόμισε στην Ελλάδα για χάρη του Ολυμπιακού. Ο 21χρονος χαφ έμαθε πολλά στη διετία που παρέμεινε στην Αζαξιό και ήρθε στη χώρα μας αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά και να κερδίσει μια θέση στο βασικό σχήμα των Πειραιωτών. Από τις πρώτες προπονήσεις στην «ερυθρόλευκη» προετοιμασία ο νεαρός άσος κέρδισε τις εντυπώσεις και έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της αρχικής ενδεκάδας του Ολυμπιακού.

Ο Καμαρά άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Πορτογάλος προπονητής, ο οποίος τον εμπιστεύτηκε και δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή του. Ο μέσος από την Γουινέα έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Ιβηρα τεχνικό και με τις εμφανίσεις του έχει εκτοξεύσει στα ύψη την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο που δημοσίευσε το «transfermarkt», στο οποίο η εν λόγω ιστοσελίδα παρουσιάζει τις μεταπτώσεις στις χρηματιστηριακές αξίες των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στη Σούπερ Λίγκα. Ο χαφ του Ολυμπιακού όταν έφυγε από την Αζαξιό για να έρθει στην Ελλάδα είχε αξία 300.000 ευρώ και πλέον κοστολογείται στα 4.000.000 €!

Μέσα σε λίγους μήνες οι μετοχές του εκτοξεύθηκαν στα ύψη και παρουσίασαν άνοδο 1233%! Ο Καμαρά ήρθε ως ένα ακατέργαστο διαμάντι και πλέον έχει εξελιχθεί σε έναν παίκτη-κλειδί τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και την Εθνική ομάδα της Γουινέας. Ο 21χρονος μέσα από τις εκπληκτικές του εμφανίσεις με την ερυθρόλευκη φανέλα κέρδισε την κλήση του στην εθνική του ομάδα, στην οποία πλέον μάλιστα λογίζεται ως βασικό στέλεχος.

Ο Αφρικανός μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί σε 20 ματς με τα χρώματα των Πειραιωτών, στα οποία έχει 2 ασίστ και 2 γκολ σε συνολικά 1.512 λεπτά συμμετοχής. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έκαναν… διάνα με τον Καμαρά, ο οποίος ζει το όνειρό του στο μεγάλο λιμάνι και δικαιολογημένα έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα μεγάλων ομάδων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Στο δρόμο του Καμαρά οι Ζαμπά, Γαλανόπουλος, Σισέ και Τσιμίκας

Ανοδικές τάσεις στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο παρουσίασαν και οι μετοχές των Παπέ Αμπού Σισέ, Λέο Ζαμπά και Κώστα Γαλανόπουλου. Tο καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε τον Ζαμπά από την Αχμάτ Γκρόζνι, όταν η αξία του ήταν 1.5 εκατ. ευρώ. Ο 20χρονος βελτιώθηκε πάρα πολύ στα χέρια του Ραζβάν Λουτσέσκου, ξεδίπλωσε στον αγωνιστικό χώρο το σπουδαίο ταλέντο του και ανέβασε κατακόρυφα την αξία του. Συγκεκριμένα, μετά από σχεδόν ένα τετράμηνο στο ρόστερ του ΠΑΟΚ κοστολογείται πλέον στα 4.000.000 €. Ο νεαρός άσος μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί σε 18 παιχνίδια με την ασπρόμαυρη φανέλα, έχοντας 3 γκολ και 4 ασίστ.

Εντυπωσιακή σεζόν πραγματοποιεί και ο Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος, με την ΑΕΚ να τον έχει βγάλει στη… βιτρίνα του Champions League και τον 20χρονο μέσο να διαπρέπει με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Τον περασμένο Μάϊο ο χαφ της Ενωσης, σύμφωνα με το transfermarkt, άξιζε 2.5 εκατ. ευρώ, ενώ πλέον κοστολογείται στα 3.5 εκατ. ευρώ. Η μετοχή του παρουσίασε αύξηση 1 εκατ. ευρώ και σε αυτό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο οι εμφανίσεις του στο Champions League απέναντι σε Μπάγερν, Αγιαξ και Μπενφίκα.

Οσον αφορά στον Σισέ, ο Σενεγαλέζος σέντερ μπακ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην αρχή της σεζόν, είχε μείνει για αρκετό καιρό πίσω στην ιεραρχία των «ερυθρόλευκων» στόπερ, αλλά δεν τα παράτησε, δούλεψε και απέδειξε στον Πέδρο Μαρτίνς ότι αξίζει να βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του. Ο Αφρικανός παρουσίασε άνοδο 40% και η μετοχή του από τα 2.5 εκατ. ευρώ έφτασε πλέον στα 3.5 εκατ. ευρώ.

Στη σχετική λίστα βρίσκεται και το όνομα του Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος μετά το… αγροτικό του στο εξωτερικό επέστρεψε στον Ολυμπιακό και δείχνει την πραγματική του αξία. Ο αριστερός μπακ των Πειραιωτών διαπρέπει και από τα 850.000 ευρώ έφτασε το 1.75 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 105,8%!

Εξελίσσονται και ανεβάζουν την αξία τους

Ανοδική πορεία έχουν πάρει και οι μετοχές των Λημνιού, Μεριά, Μπάρκα, Μπακάκη, Πασχαλάκη και Μπουχαλάκη. Συγκεκριμένα, ο Λημνιός κοστολογείται πλέον στα 2.5 εκατ. ευρώ (+66,7%), ο Τυνήσιος στόπερ στα 2 εκατ. ευρώ (+66,7%), ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ στα 1.75 εκατ. ευρώ (+75,0%), ο μπακ της Ενωσης στα 2 εκατ. ευρώ (+33,3%), ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ επίσης στα 2 εκατ. ευρώ (+33,3%) και ο μέσος του Ολυμπιακού στα 1,25 εκατ. ευρώ (+56,3%).

«Χρυσά» ταλέντα

Είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου και  φέτος διαπρέπουν στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας. Ο λόγος για τους Τάσο Χατζηγιοβάνη, Γιάννη Μπουζούκη και Γιώργο Μασούρα. Οι δύο νεαροί μεσοεπιθετικοί του Παναθηναϊκού πραγματοποιούν φανταστική σεζόν και έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές τους. Ο Χατζηγιοβάνης έχει παρουσιάσει άνοδο 66,7% και πλέον έχει αξία 1 εκατ. ευρώ, ο Μπουζούκης +200% και κοστολογείται στα 600.000 €, ενώ η μετοχή του Μασούρα από τις 700.000 ευρώ αγγίζει πλέον το 1.000.000 € (+33,3%). Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, ενώ πριν από λίγο καιρό πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του στην Εθνική ομάδα.

Η μετοχή του Μασούρα

Σε πτώση οι Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ και Νάτχο

Σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες, σε καθοδική πορεία είναι οι μετοχές των Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ και Νάτχο. Συγκεκριμένα, ο Σουηδός μέσος του ΠΑΟΚ πριν φύγει από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε αξία 6.5 εκατ. ευρώ και πλέον κοστολογείται στα 3.5 εκατ. ευρώ.

Πτώση παρουσιάζει και η αξία του αρχηγού του ΠΑΟΚ. η οποία από τα 3 εκατ. ευρώ βρίσκεται πλέον στα 2 εκατ. ευρώ. Ένα εκατομμύριο λιγότερο μέσα σε 7 μήνες (Μάιο-Δεκέμβριο). Οσον αφορά στον Νάτχο, ο Ισραηλινός μέσος του Ολυμπιακού από τα 4.8 εκατ. ευρώ κοστολογείται πλέον στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ ο συμπαίκτης του στους Πειραιώτες, Γιάννης Φετφατζίδης έπεσε από τα 2.2 εκατ. ευρώ στα 2.000.000 €.

Σταθερά στην κορυφή ο Φορτούνης

Είναι το αστέρι του Ολυμπιακού και ένας από τους καλύτερους Ελληνες ποδοσφαιριστές. Ο Κώστας Φορτούνης παραμένει ο ηγέτης των Πειραιωτών, αλλά και ο παίκτης με τη μεγαλύτερη αξία στη Σούπερ Λίγκα. Η μετοχή του διεθνούς μέσου βρίσκεται στα ύψη και αγγίζει τα 7.000.000 €! Φέτος ο 26χρονος μεσοεπιθετικός πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και δείχνει για μια ακόμα χρονιά το σπουδαίο του ταλέντο. Συγκεκριμένα, έχει αγωνιστεί σε 20 ματς με την ερυθρόλευκη φανέλα, έχοντας 6 γκολ και 7 ασίστ. Εχει βοηθήσει τα μέγιστα τον Ολυμπιακό να πετύχει σπουδαίες νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη, κερδίζοντας το σεβασμό και την καθολική αναγνώριση.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ