Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Με γκολ του Φερνάντεθ στην εκπνοή, ο Αστέρας επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα (1-0) πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα και έφτασε τις τρεις σερί νίκες με τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο του.

Το πρώτο ημίχρονο έφερε την υπογραφή του ΠΑΣ, το δεύτερο, εκείνη του Αστέρα. Όμως τον τελευταίο λόγο τον είχε ο Φερνάντεθ που έδωσε σπουδαίο «τρίποντο» στους Αρκάδες που φαίνονται ανανεωμένοι μετά την έλευση του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο τους. Μετά τη Λάρισα και τον Λεβαδειακό, ήρθε και ο ΠΑΣ Γιάννινα (1-0) να προστεθεί στη λίστα με τα… «θύματά» τους.

Πιο αναλυτικά, στο πρώτο ημίχρονο, οι Γιαννιώτες προβλημάτισαν τους γηπεδούχους. Ο Αστέρας έδειχνε αποδιοργανωμένος κι έμεινε για 45 λεπτά σε παθητικό ρόλο (απείλησε μόνο με μακρινά σουτ) με τον ΠΑΣ Γιάννινα να είναι πολύ πιο δραστήριος και να απειλεί με πιο ορθολογικό τρόπο. Ο Μαρτίνεζ είχε μεγάλο πρόβλημα με τον πάντα επικίνδυνο Σάντι Κρίζμαν που έκανε ό,τι ήθελε από την δεξιά πλευρά. Ο Παπαδόπουλος φώναξε «παρών», όποτε χρειάστηκε κι έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το στείρο 0-0.

Στην επανάληψη, οι Αρκάδες ανέβασαν την απόδοσή τους. Κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, προσπάθησαν να κάνουν το παιχνίδι τους. Πήραν εκείνοι τον έλεγχο του ματς, είχαν εκείνοι τις ευκαιρίες όμως δεν έβρισκαν τρόπο να στείλουν την μπάλα στην εστία του Βελλίδη, παρά τις πολύ καλές ευκαιρίες που δημιουργούσαν. Με κορυφαίες αυτές του Μανιά στο 49′ που σούταρε άουτ από πλάγια θέση, και του Φερνάντεθ που βρήκε έξυπνα τον Κώτσιρα από δεξιά, με το σουτ του τελευταίου να είναι άστοχο στο 65′. Στο 76ο λεπτό, ο ΠΑΣ απείλησε μετά από ώρα, με τον Κρίζμαν να πατάει στην περιοχή από αριστερά, να ξεφεύγει από δύο αντιπάλους και τον Παπαδόπουλο στην δεξιά του γωνία να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Αυτός που είπε την τελευταία λέξη ήταν ο Μαρκ Φερνάντεθ. Ο Ισπανός που είχε «κλειδώσει» και τη νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό, είχε και το απόγευμα του Σαββάτου τη λύση. Στο 90ο λεπτό, μετά το γύρισμα του Καλτσά από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Βελλίδη για το 1-0 των γηπεδούχων.

Το «κλειδί»: Η είσοδος στον αγωνιστικό χώρου του «λυτρωτή» Φερνάντεθ που έδωσε και τη λύση στους γηπεδούχους.

10άρι: Ο Παπαδόπουλος ήταν φύλακας – άγγελος για τα γκολποστ των Αρκάδων. Αν δεν ήταν παρών σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας θα είχε βγει εκτός διεκδίκησης του ματς.

Στον πάγκο: Ο Μαρτίνεζ είχε πολύ μεγάλο θέμα στο μαρκάρισμα του Σάντι Κρίζμαν που ήταν στο πρώτο μισό μόνιμος κίνδυνος.

Γιατί κόουτς: Ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Μαρτίνεζ ως στόπερ κάτι που δεν λειτούργησε καθόλου.

Γκολ: 90′ Φερνάντεθ

Κίτρινες: 45′ Νικολιάς, 46′ Βλάχος, 71′ Πασαλίδης, 90+3′ Τζημόπουλος

Κόκκινες: –

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Βλάχος (85′ Δουβίκας), Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μαρτίνεζ, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος (60′ Φερνάντεςζ), Μουνάφο, Τόνσο, Καλτσάς, Μανιάς (90’+2′ Μπελόκ).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Νικολιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Γιάκος (63′ Παμλίδης), Μπουκουβάλας, Κριζμάν, Ξυδάς (88′ Μυστακίδης), Σιόντης (83′ Σκόνδρας), Αθανασιάδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ