Φοράει στην Ξάνθη φανέλες της Μίλαν!

Φοράει στην Ξάνθη φανέλες της Μίλαν!

Η «γενική επιστράτευση» φανερώνει ότι ο Μαρτίνς δεν αφήνει περιθώρια για «δεύτερες σκέψεις» στους παίκτες του!

Δεν θυμόμαστε άλλη φορά να έχει γίνει κάτι τέτοιο σε ματς της Σούπερ Λίγκας πριν από ευρωπαϊκή αναμέτρηση. Τις περισσότερες (σχεδόν όλες) τις φορές ακόμη κι όταν οι προπονητές έλεγαν «έχουμε το μυαλό μας στο παιχνίδι του πρωταθλήματος», εντούτοις με τις επιλογές τους (τουτέστιν… rotation) έδειχναν ότι υπήρχε σε προτεραιότητα ο αγώνας της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Πάει … ανάποδα όμως ο Μαρτίνς, αφού στη συνέντευξή του στο συνδρομητικό κανάλι της nova βγήκε και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, τονίζοντας ότι «όποιοι παίκτες μας δεν θα είναι καλά με την Ξάνθη, τότε δεν θα είναι και με την Μίλαν», ενώ πήρε στην αποστολή τους Ποντένσε, Καμαρά και Λάζαρο αν και θα είχε (σοβαρούς) λόγους να τους αφήσει στον Πειραιά…

Προφανώς και από τη στιγμή που διάλεξε 21 παίκτες θα παίξει ρόλο και η «τελευταία δοκιμή» για το αν θα είναι διαθέσιμοι οι τρεις προαναφερθέντες, ωστόσο σε κάθε περίπτωση το γεγονός και μόνον ότι ταξίδεψαν στην Ξάνθη αποτελεί «σημάδι» για τις διαθέσεις του Πορτογάλου προπονητή.

Δεν μας προκύπτει συχνά κάτι τέτοιο και εδώ ο Μαρτίνς λειτουργεί υπέρ της ομάδας και δεν παίζει για τον εαυτό του. Αυτό τουλάχιστον εισπράττουμε εμείς, αφού όπως και να το κάνουμε άλλη αίγλη έχει η κόντρα με τον Γκατούζο και μετράει αλλιώς αν νικήσεις την Μίλαν στο δικό σου βιογραφικό, ενώ η επιτυχία στα Πηγάδια δεν βρίσκει χώρο ούτε ως… υποσημείωση.

Με απλά λόγια διαπιστώνουμε ότι ο Πορτογάλος δεν βάζει σε προτεραιότητα τη δική του καριέρα, αλλά για το συμφέρον της ομάδας του. Ξέρει ότι στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός θα παίξει μία σημαντική ζαριά για το πρωτάθλημα αφού από τη στιγμή που βρίσκεται έξι βαθμούς πίσω στη λίγκα των… θαυμάτων, τότε δεν έχει το παραμικρό περιθώριο για απώλειες και για αυτό δεν κρατάει στην «κάβα» κάποια από τα βασικά στελέχη της ομάδας του.

Και προφανώς αυτό που περιμένουμε πλέον είναι να δείξουν ανάλογη συμπεριφορά και οι παίκτες του Ολυμπιακού. Τώρα πια κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε ή δεν κατάλαβε. Ο ίδιος ο προπονητής τους, φοράει στην Ξάνθη τις φανέλες της Μίλαν, συνεπώς ο Ιγκουαίν και η παρέα του μπορούν να περιμένουν.

Έτσι κι αλλιώς πάντα το ματς του πρωταθλήματος, αν είναι νικηφόρο, σου δίνει άλλη ώθηση για τον αγώνα που ακολουθεί στην Ευρώπη. Κι αν οι ερυθρόλευκοι σπάσουν κι αυτό το «μπλόκο», όπως το έκαναν και στο Περιστέρι, τότε θα διεκδικήσουν με άλλη ψυχολογία τα «δικαιώματά» τους και στο ματς μπολ του ομίλου με την Μίλαν. Πρώτα όμως υπάρχει ο «μικρός τελικός» στα Πηγάδια και στη συνέχεια ο μεγάλος με τους Ιταλούς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ