Παναθηναϊκός: Η τρύπα στα εκτός έδρας και η πρωτιά στα λάθη

Παναθηναϊκός: Η τρύπα στα εκτός έδρας και η πρωτιά στα λάθη

Ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη, έχει δεχθεί οκτώ γκολ στα τελευταία έξι παιχνίδια. Τριπλάσιες φορές παραβιάστηκε η εστία του εκτός έδρας σε σχέση με το ΟΑΚΑ. Πληρώνει και τα πολλά λάθη.

Ο Παναθηναϊκός εύκολα ή δύσκολα βρίσκει το γκολ στα παιχνίδια του. Από τα 13 ματς στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Δώνη βρήκε δίχτυα στα έντεκα. Καθόλου κακή επίδοση για ένα σύνολο που δεν είναι τοπ επιπέδου και με αρκετούς άπειρους μεσοεπιθετικούς.

Μόνο στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν βρήκε δίχτυα το «τριφύλλι». Στην αρχή της σεζόν, μάλιστα, με το βατό πρόγραμμα ο Παναθηναϊκός μετρούσε 12 γκολ υπέρ και μόλις 3 κατά στους πρώτες πέντε αγώνες, με μέσο όρο ανά αγώνα περισσότερα από δύο γκολ. Στη συνέχεια, στις υπόλοιπες οκτώ αγωνιστικές που διεξήχθησαν, το πρόγραμμα περιλάμβανε τα τρία ντέρμπι και δύσκολες εξόδους σε Τρίπολη, «Κλ. Βικελίδης», «Γεντί Κουλέ».

Στα επόμενα οκτώ ματς, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός σημείωσε 10 γκολ. Ισορροπία σχετικά έστω κι αν τα μισά τέρματα επιτεύχθηκαν στο εντός έδρας παιχνίδι με τον αδύναμο Απόλλωνα.  Οι παίκτες του «τριφυλλιού» σκόραραν και στην Τρίπολη και στο Φάληρο και στις δύο εξόδους με Άρη και ΟΦΗ.

Αρα, το πρόβλημα για τη μία μόνο νίκη (με Απόλλωνα) στους έξι τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος και επτά με το παιχνίδι κυπέλλου με την Ιεράπετρα, δεν είναι το σκοράρισμα, αλλά η αμυντική λειτουργία. Ο Παναθηναϊκός στους πρώτους επτά αγώνες –με βατούς βέβαια αντιπάλους- είχε δεχθεί τέσσερα γκολ. Το ένα απ’ αυτά με πέναλτι στη Λάρισα και το άλλο ήταν επιθετικό φάουλ στον Διούδη (στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα). Στα υπόλοιπα έξι ματς δέχθηκε οκτώ γκολ.

Για πρώτη φορά φέτος με τον ΟΦΗ παραβιάστηκε η εστία του τρεις φορές. Δέχθηκε, ωστόσο, δύο γκολ με τον ΠΑΟΚ κι από ένα με ΟΣΦΠ, Άρη (με λάθος διαιτητική απόφαση, αλλά συνολικά επέτρεψε στον αντίπαλο αρκετές φάσεις), Απόλλωνα. Έτσι, οι «πράσινοι» έφτασαν τα 12 γκολ παθητικό. Ναι μεν, έχουν μαζί με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ατρόμητο την καλύτερη επίθεση, αλλά πλέον διαθέτουν την έκτη καλύτερη άμυνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Λιγότερα γκολ έχουν δεχθεί ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Ξάνθη. Τα 9 από τα 12 γκολ επίσης που έχει δεχθεί ο Παναθηναϊκός, είναι εκτός έδρας κι αυτό σημαίνει πολλά…

Το «τριφύλλι» επίσης έχει μία αρνητική πρωτιά. Κατέχει την πρώτη θέση σε λάθη. Έχει φτάσει τα 592 (πρώτος ο Χατζηγιοβάνης με 78), ενώ δεύτερη με 569 είναι η Ξάνθη. Αυτό συνεπάγεται 45,5 λάθη ανά παιχνίδι. Πολλά για μεγάλη ομάδα, αλλά έχει εξήγηση. Η απειρία ορισμένων παικτών και η κόπωση, αφού κάποιοι πρώτη φορά δίνουν σερί αγώνες, παίζουν σημαντικό ρόλο. Στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ, απλώς να επισημάνουμε ότι οι γηπεδούχοι είχαν 31 λάθη και ο Παναθηναϊκός 48…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ