Ο Γιάγια φεύγει σαν φίλος, ο Ολυμπιακός προχωρά στο πλάνο του

Ο Γιάγια φεύγει σαν φίλος, ο Ολυμπιακός προχωρά στο πλάνο του

Η κοινή τους δήλωση δεν σημαίνει αντίο, αλλά εις το επανιδείν. Ο Γιάγια Τουρέ θα ψάξει αλλού την επόμενη ποδοσφαιρική στέγη του, και οι Ερυθρόλευκοι τον σέντερ φορ που θα αλλάξει τον Γενάρη τους

Δεν είχαν… να χωρίσουν τίποτα. Αντίθετα η σχέση τους ήταν εξ αρχής βασισμένη στις καλύτερες προθέσεις.

Ο Ολυμπιακός ήθελε έναν ποδοσφαιριστή «ηγέτη» για να βγει μπροστά σε αυτό το δύσκολο νέο εγχείρημα, και δεν δίστασε να κάνει μια αληθινή υπέρβαση οικονομικά για να την πετύχει.

Ο Γιάγια Τουρέ ήθελε να γράψει τον επίλογο της καριέρας του στα Ερυθρόλευκα, έχοντας μπόλικα συναισθήματα φυλαγμένα χρόνια τώρα στην καρδιά του για την Ελλάδα, τον Ολυμπιακό και το κοινό του.

Η απόκτηση του Ιβοριανού σκόρπισε ενθουσιασμό, ο ίδιος έκανε μεγάλη προσπάθεια μες τον Σεπτέμβρη για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να προσεγγίσει τις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής τον περίμενε και όταν κατάλαβε ότι μπορεί να τον εμπιστευθεί ξεκίνησε μια προσπάθεια ένταξης του Τουρέ στην ομάδα.

Εκ του αποτελέσματος όμως, τίποτα δεν πήγε όπως περίμεναν οι εμπλεκόμενοι. Ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Μαρτίνς, ούτε ο Τουρέ. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν στο ρόστερ τους μια πλειάδα από κεντρικούς χαφ που αυτόν τον καιρό είναι σαφώς πιο «μάχιμοι» από τον 36άχρονο. Ο ίδιος δεν είναι στα χρόνια που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά ως κεντρικός αμυντικός ή σαν «6άρι»: τη θέση που με το πληθωρικό παιχνίδι του ουσιαστικά την άλλαξε όσο λίγοι την τελευταία δεκαετία. Και κάποια στιγμή το ένα, έφερε το άλλο και όλα μαζί ένα μικρό αδιέξοδο.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να δώσει στον Τουρέ τις ευκαιρίες που εκείνος ήθελε. Και ο Ιβοριανός δεν ήθελε να βρίσκεται σε μια ομάδα που δεν μπορεί να πλησιάσει ούτε την 18άδα της. Και μιας και το όνομα του «εμπορικά» είναι πολύ ψηλά, ειδικά για αγορές που λατρεύουν περιπτώσεις σαν τη δική του; Θέλησε να μείνει ελεύθερος μια ώρα αρχύτερα. Για να κάνει τον χρόνο σύμμαχο, στην αναζήτηση της επόμενης ποδοσφαιρικής στέγης του.

Παρατηρώντας κάθε λέξη της ανακοίνωσης των Ερυθρόλευκων για την λύση της συνεργασίας, είναι ξεκάθαρο ότι το κλίμα στον επίλογο δεν έχει διαφορά από εκείνο του Σεπτέμβρη. Οι σχέσεις παραμένουν πολύ καλές.

Τόσο ώστε, οι δύο πλευρές να ανακοινώνουν την από κοινού απόφαση τους μαζί, αλλά και να δεσμεύονται πως οι δρόμοι τους μπορεί τώρα να χωρίζουν αλλά στο μέλλον θα ξανασυναντηθούν: «Ο Γιάγια είναι και θα παραμείνει ένα σημαντικό μέλος της οικογένειας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και έχει σημαδέψει την ιστορία του Συλλόγου. Ο Ολυμπιακός τον ευχαριστεί για όλα όσα προσέφερε στην ομάδα. Ο Γιάγια θα παραμείνει αφοσιωμένος στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και εύχεται στην ομάδα να επιτύχει όλους τους στόχους της. Φεύγει ως φίλος και οι πόρτες του Συλλόγου θα είναι πάντα ανοιχτές γι’ αυτόν. Οι δρόμοι μας σίγουρα θα ξανασυναντηθούν».

Και όσο για τη συνέχεια; Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ήδη δρομολογήσει μια κατάσταση στον σχεδιασμό τους. Αναζητούν έναν «κάνω τη διαφορά» σέντερ φορ. Αυτή τη μεταγραφή έχουν θέσει ως υπαριθμόν 1 στις ανάγκες του Γενάρη. Το συμβόλαιο του Τουρέ αν χρειαστεί θα πάει κάπου αλλού. Σε εκείνον που θα έρθει φέρνοντας μαζί του… εγγυήσεις γκολ. Η σημερινή εξέλιξη είναι win…win. Και το μέλλον θα δείξει τα υπόλοιπα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ