Παπαστεριανός: «Ήμουν σίγουρος πως θα νικήσουμε τον Παναθηναϊκό»

Παπαστεριανός: «Ήμουν σίγουρος πως θα νικήσουμε τον Παναθηναϊκό»

Ο Μανώλης Παπαστεριανός μίλησε για τον φετινό ΟΦΗ, την πορεία που πραγματοποιεί στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και τη νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Ο Μανώλης Παπαστεριανός σε δηλώσεις του στον Athletic Radio 104,2 αναφέρθηκε στη φετινή πορεία του ΟΦΗ, για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και για τη «μάχη» που δίνουν οι Κρητικοί για την παραμονή τους στη Super League. Επίσης ο Έλληνας μέσος μίλησε για τον κόσμο των μελανόλευκων, ενώ τόνισε πως στο παιχνίδι με το τριφύλλι ήταν σίγουρος για τη νίκη προτού ξεκινήσει το ματς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το διάστημα που έμεινε εκτός δράσης: «Αισθανόμουν πολύ άσχημα και δεν σας κρύβω ότι υπήρχαν ακόμα και εντάσεις με τους γιατρούς της ομάδας επειδή ήθελα να μπω νωρίτερα. Τώρα που πέρασε ο καιρός, αναγνωρίζω ότι ήταν λάθος από την πλευρά μου επειδή μέσω της δικής μου επιθυμίας δημιουργήθηκαν εντάσεις αλλά τελικά είχαν δίκιο γιατί όλοι ήθελαν το δικό μου καλό. Μου ήταν δύσκολο να βλέπω την ομάδα να θέλει τα αποτελέσματα και εγώ να μην μπορώ να βοηθήσω».

Για το ότι ο ΟΦΗ είναι ομάδα συνόλου: «Πάντα μετά από τέτοιες μεγάλες νίκες, ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει. Όμως εγώ το λέω και το πιστεύω. Ήμασταν καλοί και με τον Άρη και με τα Γιάννενα και βέβαια με τον Παναθηναϊκό που πιστεύω ότι κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι. Καλώς ή κακώς, ο ΟΦΗ δεν έχει τον παίκτη που θα κάνει την διαφορά όμως είμαστε πραγματική ομάδα και λειτουργούμε ως ομάδα. Το σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε τη νοοτροπία και την διαχείριση των καταστάσεων ως ομάδα. Και με τον Άρη χάσαμε όμως ήμασταν καλοί».

Για το τι πήγε στραβά στα προηγούμενα παιχνίδια: «Το σημαντικό είναι ότι πρέπει να αφήσουμε ότι έγινε στο παρελθόν και να δούμε πως η χρονιά θα πάει καλά. Και θα το πετύχουμε με όλη την σημασία της ομάδας ώστε η επόμενη να δημιουργηθεί με ισχυρές βάσεις ώστε το καλοκαίρι όσοι μείνουμε ή φύγουμε, να γνωρίζουμε ότι έχουμε βάλει ένα λιθαράκι. Δεν μιλάμε για το βάρος της φανέλας ή για τον κόσμο, αυτά είναι δεδομένα για τον ΟΦΗ αλλά σκοπός όλων μας είναι να μεγαλώσει ο ΟΦΗ σε αγωνιστικό επίπεδο γιατί τα τελευταία χρόνια αυτό δεν έχει συμβεί».

Για το αν έστειλε μήνυμα με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού: «Ο ΟΦΗ έχει στείλει μήνυμα από την ημέρα που άλλαξε διοίκηση. Ήρθε ένας ισχυρός ιδιοκτήτης, μια δυνατή διοίκηση και η νοοτροπία που έφεραν με την θετική σκέψη έχουν αλλάξει ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αυτήν την αλλαγή δεν την έχουν δει μόνο οι οπαδοί του ΟΦΗ αλλά ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Ελλάδας. Έχει δει πως κάτι αλλάζει στον ΟΦΗ. Και μόνο που βλέπουμε τον Ηλία Πουρσανίδη να υποδέχεται όλους τους αντιπάλους του ΟΦΗ, είναι κάτι που δεν το βλέπουμε στην Ελλάδα».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου του ΟΦΗ: «Ο κόσμος του ΟΦΗ έχει περάσει πολύ δύσκολα όμως αυτό που θέλω να πω για τις αντιδράσεις του είναι ότι δεν έρχεται στο γήπεδο για να σε κριτικάρει, έρχεται για να σε βοηθήσει. Αν δεν είμαστε καλοί, θα σε κριτικάρει όμως εμείς πρέπει να τα αφήνουμε όλα εκτός και να κάνουμε την δουλειά μας ως επαγγελματίες».

Για το τι σκεφτόταν όταν ήρθε στον ΟΦΗ: «Όταν είχα έρθει στον ΟΦΗ, το είχα στο μυαλό μου να επιστρέψω μαζί του στην Σούπερ Λιγκ. Δεν θέλω να λέω ξανά τα περσινά αλλά μετά την αλλαγή της ιδιοκτησίας και όσα έγιναν – που δεν τα περίμενα ούτε εγώ ο ίδιος. Όλα πλέον στην ομάδα είναι πολύ καλά και όπως είπα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον».

Για την βαθμολογία, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί: «Ανάμεσα στις ομάδες δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά, αυτή φαίνεται μόνο στην βαθμολογία. Ο ΟΦΗ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και ειδικά μέσα στο Ηράκλειο γιατί η έδρα μας είναι το «δυνατό χαρτί». Μεγάλες διαφορές δεν υπάρχουν, εμείς πρέπει να κοιτάζουμε την δουλειά μας και την ομάδα μας».

Για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού: «Ήμουν σίγουρος ότι θα κερδίσουμε βλέποντας και τις προπονήσεις. Γνώριζα με ποιο σκεπτικό θα πηγαίναμε στο παιχνίδι. Έβλεπα να πέφτουν κορμιά στις προπονήσεις, από το πρώτο τάκλιν στις προπονήσεις κατάλαβα ότι όλα θα πάνε καλά. Ακόμα και όταν έγινε το 1-1, δεν φοβήθηκα ότι δεν θα κερδίσουμε το παιχνίδι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ