Παίζει το… χαρτί του περιβάλλοντος ο ΠΑΟ

Παίζει το… χαρτί του περιβάλλοντος ο ΠΑΟ

Σε μεγάλα πρότζεκτ, όπως το «Athens Alive» πρέπει να μπει στην πρώτη γραμμή το περιβάλλον για ευνόητους λόγους.

Η εταιρία Redstone, η οποία ουσιαστικά κινεί τα νήματα στο πρότζεκτ «Athens Alive» ανακοίνωσε ξαφνικά, τη συνεργασία με την εταιρία «Poseidon».

Τη στιγμή που δεν διέρρεαν και πολλά πράγματα για το σχέδιο ανακοινώθηκε η συγκεκριμένη σύμπραξη. Και δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή. Δεν ανακοινώθηκε για παράδειγμα κάποια ακόμα πολυεθνική, μία εταιρία κολοσσός που να δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνολογίας, των κατασκευών, του αθλητισμού. Αλλά η «Poseidon» (www.poseidon.eco). Ενας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ενεργοποιείται στο περιβάλλον. Συγκεκριμένα, παρέχει συμβουλές για την προστασία του περιβάλλοντος. Η κλιματική αλλαγή είναι εμφανής και το μότο των εμπνευστών είναι «Το μέλλον μας δεν θα λειτουργήσει, αν δεν λειτουργήσει ο πλανήτης».

Είναι μία κίνηση με στόχο να προλάβει… τους κορμοράνους. Πάντα σε μεγάλα επενδυτικά πρότζεκτ ακούς για την προστασία του περιβάλλοντος. «Όχι, άλλο τσιμέντο, μόνο πράσινο», είναι η μόνιμη ατάκα όσων αντιδρούν σε μεγάλα σχέδια. Αυτή είναι η μία πραγματικότητα. Όλοι θέλουν πράσινο στην πόλη, στη ζωή τους. Δεν θα θέλει ο Παναθηναϊκός; Το θέμα σε όλα είναι να υπάρχει ισορροπία και σεβασμός. Από και προς κάθε πλευρά. Ούτε τώρα έχει πράσινο το ΟΑΚΑ. Αν όλα γίνουν όπως πρέπει, τότε και όλοι θα είναι ικανοποιημένοι.

Εννοείται ότι κανείς δεν προχωράει σε μία επένδυση για την πλάκα του. Θέλει να βγάλει κέρδος. Όσο περισσότερο γίνεται. Παρεμπιπτόντως, στην ανακοίνωση για τη συμμετοχή της «Poseidon» στο «Athens Alive», έγινε αναφορά για επένδυση ύψους 1,7 δις ευρώ, ενώ αρχικά είχε προσδιοριστεί στο 1,1 δις. Ίσως να είναι και αυτό μία ένδειξη ότι μπορεί να υλοποιηθεί και οι αρμόδιοι αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να αυξήσουν το ποσό.

Σε κάθε περίπτωση η κοινοπραξία παλεύει για την αύξηση του συντελεστή δόμησης από 0,4 σε 0,6. Γίνεται προσπάθεια από την κυβέρνηση και τις ομάδες εργασίας των δύο πλευρών να γίνει μία νομοθετική ρύθμιση, που δεν θα κολλήσει πουθενά. Οι όποιες αντιδράσεις θα έχουν ως πρώτο επιχείρημα το περιβάλλον. Κι επειδή στη συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί να είμαστε ένα βήμα πριν μπούμε στην τελική ευθεία (να διαπιστώσουμε δηλαδή ότι μπορεί να γίνει αυτή η επένδυση), είναι φανερό ότι έπεσε στο τραπέζι το χαρτί του περιβάλλοντος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ