Ουζουνίδης: «Υπήρξαν και θετικά από την πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ»

Ουζουνίδης: «Υπήρξαν και θετικά από την πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ»

Ο προπονητής της ΑΕΚ έκανε τον απολογισμό για την πορεία της ομάδας στην Ευρώπη και μίλησε και για τα μεταγραφικά.

Με δηλώσεις του στη nova ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε πως η ΑΕΚ είχε και κέρδη από την πορεία της στο Τσάμπιονς Λιγκ, παρότι τερμάτισε χωρίς βαθμό στον όμιλο, αναφέρθηκε στα μεταγραφικά και στο σημείο που βρίσκεται το πλάνο ενίσχυσης, καθώς και στο επερχόμενο παιχνίδι με τη Λάρισα

Αναλυτικά ο Ουζουνίδης μίλησε για:

-τον απολογισμό της πορείας στο Champions League: «Θα μπορούσαμε όπως πήγε το ματς να πάρουμε έναν βαθμό στην Πορτογαλία. Ήταν πολύ σπουδαίο που μπήκαμε στους ομίλους, αλλά στην πορεία οι δυσκολίες πολλαπλασιάστηκαν με τα προβλήματα και τις τιμωρίες μας. Ήταν μια επιτυχία η πρόκριση που θα βοηθήσει πολύ το σύλλογο στο μέλλον. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτά τα μαθήματα και τις εμπειρίες. Να αναλύσουμε την κατάσταση αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, να δούμε τι λάθη κάναμε για να γίνουμε όλοι και ο σύλλογος μαζί καλύτεροι».

-το λόγο που η ΑΕΚ τελείωσε χωρίς βαθμό: «Υπήρχαν κάποιες ομάδες που ήταν πέρα από τις δικές μας δυνατότητες. Πιστεύω πως στα δύο ματς με την Μπενφίκα θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι. Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία για μια νίκη εδώ. Από τη στιγμή που δεν τα καταφέραμε τότε, μετά τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Η σειρά των αγώνων δεν ήταν η καλύτερη για μας επίσης. Δεν θα μείνω στη βαθμολογική συγκομιδή. Ήταν τεράστια η εμπειρία για όλους μας. Αν θέλαμε, θα μπορούσαμε να παίζαμε στο Europa League και να κάναμε καμιά νίκη. Όμως ζήσαμε μια μεγάλη εμπειρία και ο σύλλογος βοηθήθηκε πολύ οικονομικά. Να μην κοιτάμε μόνο τα αρνητικά, θεωρώ πως τα θετικά ήταν πολύ περισσότερα. Μην ξεχνάμε πως κάναμε ρεκόρ αήττητου στα προκριματικά. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Όλοι έχετε μείνει στο μηδέν. Υπάρχουν κι άλλα μηδενικά που δεν τα υπολογίζετε. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Κάναμε μεγάλη υπέρβαση μπαίνοντας στους ομίλους, δεν πέρασαν πολλές ομάδες από τα προκριματικά στους ομίλους κι εμείς τα καταφέραμε. Ίσως να μην ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε σε τόσο υψηλό επίπεδο, αλλά τα καταφέραμε. Δεν παίξαμε κανένα παιχνίδι σε τόσο υψηλό επίπεδο με την ομάδα που θα θέλαμε και με όλους τους παίκτες διαθέσιμους.

-τα παράπονά του για τη διαιτησία: «Όταν παίζεις με τόσο μεγάλες ομάδες, παρόλο που δεν μου αρέσει να μιλώ για τη διαιτησία, μας φέρθηκαν σαν μικρή ομάδα. Αποκορύφωμα ήταν το τελευταίο ματς, που ήταν και αδιάφορο. Όταν έχεις τη στενοχώρια που δεν μπορείς να παρουσιαστείς όπως θέλεις, ήρθε και η δική μου η έκρηξη στο τέλος και μετανιώνω γι’ αυτό. Εμείς μέσα στην ομάδα ξέραμε τις δυσκολίες που είχαμε και περιμέναμε καλύτερη αντιμετώπιση».

-το αν η πορεία αφήνει πληγές για τη συνέχεια: «Δεν νομίζω πως θα μας επηρεάσει. Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά δεν έχει καμία σχέση η μία διοργάνωση με την άλλη. Ίσως μας επηρέασε μόνο το ματς με την Μπενφίκα στην έδρα μας».

-το αν μετανιώνει που στο ματς με την Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ έπαιξε φουλ επίθεση μετά το 2-2: «Όχι, δεν μετανιώνω, ο αντίπαλος πέρασε μια φορά το κέντρο και έκανε το 2-3, ενώ εμείς χάσαμε ευκαιρία για το 3-2».

-το ματς με την ΑΕΛ: «Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η ΑΕΛ έχει καλούς ποδοσφαιριστές κι έχει αλλάξει κάποια πράγματα τακτικά. Το γήπεδο αδικεί όλες τις ομάδες που θέλουν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, αλλά θα πρέπει επειδή δεν θα μπορέσει να γίνει πολύ ποιοτικό ματς να αντεπεξέλθουμε στη δύναμη που θα βάλει ο αντίπαλος. Όλες οι ομάδες όταν παίζουν με την ΑΕΚ έχουν έξτρα κίνητρο, οπότε δεν θα φτάσει η ποιότητά μας. Θα χρειαστεί να είμαστε δυνατοί κι αποφασιστικοί, αλλά και έξυπνοι για το πώς θα διαχειριστούμε το παιχνίδι. Το τσιπάκι στο κεφάλι μας έχει γυρίσει».

-τη σημασία της τακτικής στο ματς με την ΑΕΛ: «Όταν το γήπεδο δεν είναι καλό, βάζεις άλλα πράγματα. Η ΑΕΛ ξέρει καλύτερα το γήπεδο, αλλά έχει και καλούς ποδοσφαιριστές. Είναι δύσκολο να παίξεις γρήγορα και ποιοτικά γι’ αυτό θα πρέπει να δούμε ίσως λίγο διαφορετικά το ματς. Υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα που έχουμε από το ματς με την Μπενφίκα. Ίσως κάνουμε κάποιες αλλαγές, έχουμε σε άλλες θέσεις μετρημένες επιλογές. Ο Άλεφ δεν θα είναι έτοιμος, μακάρι να είναι έτοιμος την άλλη εβδομάδα, γιατί ειδικά στη μεσαία γραμμή οι επιλογές είναι περιορισμένες».

-το αν θα χρησιμοποιήσει κόντρα στην ΑΕΛ τον Τσόσιτς στο κέντρο: «Ο Ούρος είναι έξυπνος, έχει τεχνική και μπορεί να βοηθήσει. Δεν είναι 100% έτοιμος να αντεπεξέλθει. Θα δούμε για το ματς της Κυριακής, δεν έχω αποφασίσει ακόμη».

-το αν θα χρησιμοποιήσει Μπάρκα ή Τσιντώτα στη Λάρισα: «Μη βιάζεστε, θα δούμε. Και οι δύο είναι καλοί τερματοφύλακες, δεν είναι κάτι που με προβληματίζει».

-τις μεταγραφές: «Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό. Όταν υπάρχει κάτι, θα ανακοινωθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ