Ο Τσόσιτς… ψήλωσε και πήρε πόντους για τη Λάρισα

Ο Τσόσιτς… ψήλωσε και πήρε πόντους για τη Λάρισα

Η καλή εμφάνση Ούρος Τσόσιτς στη Λισαβόνα τον φέρνει στις σκέψεις βασικών του Ουζουνίδη και για το Κυριακάτικο Λάρισα-ΑΕΚ.

Στο Μόναχο είχε παίξει σε τριάδα στόπερ απέναντι στην «μηχανή» της Μπάγερν. Στη Λισαβόνα έπαιξε σε τριάδα χαφ. Ο Ούρος Τσόσιτς ξεκίνησε την σεζόν δίχως να είναι η πρώτη επιλογή του Μαρίνου Ουζουνίδη. Δικαίως ο Βασίλης Λαμπρόπουλος με τον Μάριο Οικονόμου και τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι είχαν τον πρώτο λόγο για τα στόπερ. Και έτσι ο Σέρβος στόπερ περίμενε πότε-πότε την ευκαιρία του, αλλά γνώριζε ότι είχε δύσκολο έργο.

Και τελικά το πρόσφατο «κόψιμο» του Λαμπρόπουλου στα στόπερ και του Σιμόες στα χαφ σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Αλεφ, έφεραν τον Τσόσιτς στο σημείο να είναι αναγκαίος και μάλιστα άμεσα. Στο ματς με την Μπενφίκα έπαιξε τον ρόλο του κόφτη μπροστά από το κέντρο της άμυνας με Μοράν-Γαλανόπουλο μπροστά του. Ο 26χρονος έκανε τη δουλειά του πολύ καλά και έδειξε στον Ουζουνίδη ότι μπορεί να πάρει… κάτι και από εκείνον στον άξονα. Ειδικά τώρα που οι απουσίες «ξετίναξαν» τον άξονα της ΑΕΚ και η Λάρισα την Κυριακή το απόγευμα απειλεί την Ενωση.

Μετρά 16 συμμετοχές μα λιγότερα από 900 αγωνιστικά λεπτά, που δείχνει ότι δεν είναι πάντα ως βασικός στο χορτάρι. Μετά το 90λεπτο στο «Ντα Λουζ» ο Τσόσιτς ετοιμάζεται την Κυριακή για να μπει και στο «AEL FC Arena». Δίπλα στον Γαλανόπουλο στον άξονα, με τους Οικονόμου-Τσιγκρίνσκι στο κέντρο της άμυνας. Σαφώς και ο Τσόσιτς δεν μπορεί να δώσει όσα ένας χαφ. Απλά με το πάθος του και το καλό του ανασταλτικό παιχνίδι, μπορεί να κλείσει χώρους και να δώσει μια έξτρα ασφάλεια στα μετόπισθεν της Ενωσης.

Και επίσης η λύση Τσόσιτς μπορεί να λογίζεται μόνο ως προσωρινή στην ΑΕΚ, μέχρι να έρθει ο πρώτος χαφ από τις συνολικά δύο μεταγραφές για το άξονα για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Και σίγουρα μέχρι αρχές Ιανουαρίου ο Τσόσιτς θα είναι πολύτιμος και για τον άξονα, μέχρι να επιστρέψει ως λύση στα στόπερ εκεί που δεν έχει καταφέρει να γίνει βασικός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ