Λουτσέσκου: «Αναλαμβάνω την ευθύνη, αλλά περιμένω αντίδραση με τον Λεβαδειακό»

Λουτσέσκου: «Αναλαμβάνω την ευθύνη, αλλά περιμένω αντίδραση με τον Λεβαδειακό»

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ανέλαβε την ευθύνη της ήττας από την ΜΠΑΤΕ, δηλώνοντας παράλληλα πως περιμένει οι παίκτες του να αντιδράσουν με νίκη για να πάει στη διακοπή ο Δικέφαλος του Βορρά με ηρεμία και καλή ψυχολογία.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι αναφορικά με την ήττα από τους Λευκορώσους, αλλά και για τον επερχόμενο αγώνα των Ασπρόμαυρων με τον Λεβαδειακό.

Για την κατάσταση που βρίσκεται: «Για τον αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Ευρώπη και την κατάσταση της ομάδας μετά από αυτόν: «Η κατάσταση της ομάδας είναι καλή. Στο πρωτάθλημα είμαστε πρώτοι και επτά βαθμούς πάνω από τον Ατρόμητο και οκτώ πάνω από τον Ολυμπιακό, ενώ αγωνιστικά οι διαφορές είναι στο +10 και στο +9. Από την άλλη η ήττα από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ μας κόστισε καθώς θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Βαθμολογικά το παιχνίδι δεν είχε καμία σημασία, το αποτέλεσμα στο άλλο παιχνίδι δεν μας βοηθούσε. Έχουμε μιλήσει πολύ για το πως οδηγηθήκαμε στον αποκλεισμό. Σίγουρα δεν αποκλειστήκαμε από τα τελευταία δύο παιχνίδια. Το παιχνίδι είχε χαθεί νωρίτερα. Είχαμε μία πολύ καλή πορεία το καλοκαίρι, αλλά από τη στιγμή που ξεκινήσαμε να παίζουμε κάθε τρεις μέρες, η ομάδα έδειξε ότι δεν είναι έτοιμη και δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε. Το γιατί έγινε αυτό αφήστε να το κρατήσω για μένα. Καταλαβαίνουμε απόλυτα την κατάσταση της ομάδας, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, και η ευθύνη είναι δική μου. Η προσοχή μας είναι στραμμένη στο πρωτάθλημα, αλλά θέλαμε να περάσουμε και στην Ευρώπη. Η πορεία μας στο πρωτάθλημα μας δίνει αυτοπεποίθηση, αλλά δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε και σε δεύτερη διοργάνωση».

Για το τι είναι πιο δύσκολο για έναν προπονητή: «Καταρχάς θεωρώ ότι δεν βιώνουμε μία δύσκολη περίοδο. Δύσκολη μπορούμε να την κάνουμε δύσκολη, ανάλογα με το πως θα την αντιμετωπίσουμε. Εμείς πρέπει να αντιδράσουμε σωστά,  να βρούμε ισορροπίες και να απομακρύνουμε τον αρνητισμό. Η ομάδα έχει ένα σημαντικό προβάδισμα στο πρωτάθλημα και πρέπει να το διατηρήσει, χωρίς να επιτρέψει στους αντιπάλους της να την πλησιάσουν και να την απειλήσουν. Πρέπει να μην έχουμε μεταπτώσεις στην ψυχολογία μας. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε τις ισορροπίες και να μην μας επηρεάζει τίποτα, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για τους τραυματίες: «Οι Πέλκας και Βιεϊρίνια είναι τραυματίες και δεν υπολογίζονται για την Δευτέρα».

Για την αναμέτρηση κόντρα στον Λεβαδειακό: «Είναι μία δυνατή ομάδα, οργανωμένη, με συνοχή και έχει έναν ιταλικό τρόπο παιχνιδιού. Το ρόστερ της απαρτίζεται από νεαρούς και γρήγορους παίκτες, από τη μέση και μπροστά, παίζει άμυνα και κυνηγάει τις αντεπιθέσεις. Όπως γίνεται πάντα κόντρα στον ΠΑΟΚ, θα πρέπει να έχουμε πλήρη συγκέντρωση και να αντιδράσουμε σωστά σε κάθε στιγμή, ώστε να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να εκμεταλλευτεί κάποια λάθη μας. Περιμένω ένα παρόμοιο παιχνίδι με αυτά που έχουμε δώσει ήδη και πρέπει να δώσουμε προσοχή σε κάθε φάση. Είμαι σίγουρος πως οι παίκτες μου θα έχουν μία καλή αντίδραση. Απομένει μία εβδομάδα μέχρι τη διακοπή και όλοι θέλουν να πάρουμε καλά αποτελέσματα, να ξεκουραστούμε και μετά να επιστρέψουμε στη δουλειά και να προετοιμαστούμε για τη συνέχεια. Θέλουμε να ανανεωθούμε και να κάνουμε αυτό που πρέπει στον δεύτερο γύρο» .

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ