Ο Πέλκας, ο Βαρέλα και το «Ελ Καντουρί συμβόλαιο» που δημιουργεί δύσκολες ισορροπίες στον ΠΑΟΚ

Ο Πέλκας, ο Βαρέλα και το «Ελ Καντουρί συμβόλαιο» που δημιουργεί δύσκολες ισορροπίες στον ΠΑΟΚ

Το 1.000.000 € τον χρόνο του Μαροκινού, έγινε «θέλω» για τους δύο παίκτες που ο Δικέφαλος προσπαθεί να ανανεώσει. Και τα λεφτά είναι πολλά. Και με… αιτία.

Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη έφερε, γκρίνια και αυτοκριτική. Η πρόκριση του Ολυμπιακού και μάλιστα σε βάρος της Μίλαν έκανε την ατμόσφαιρα ακόμη πιο βαριά. Στην πραγματικότητα όμως ο οργανισμός ΠΑΟΚ έχει αντισώματα και μάλιστα ισχυρά. Το όνειρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος έπειτα από 34 ολόκληρα χρόνια είναι από μόνο του κάτι μεγαλύτερο. Μια ιδέα που φυσικά και στη Τούμπα είναι αποφασισμένη να την προστατέψουν με κάθε κόστος.

Μην φανταστείτε όμως ότι τα όποια προβλήματα εμφανίστηκαν την Πέμπτη. Είναι καιρός τώρα που ο Δικέφαλος πασχίζει να προστατέψει την ηρεμία του κρατώντας μακριά από τα ΜΜΕ διάφορες… ιστορίες που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν άλλη βαρύτητα στην καθημερινότητα του κλαμπ. Για παράδειγμα; Προσπαθεί ο ΠΑΟΚ να ανανεώσει το συμβόλαιο του Δημήτρη Πέλκα. Θέλει ακριβώς το αυτό και για τον Φερνάντο Βαρέλα. Δύο καθοριστικοί κρίκοι στην αλυσίδα της ομάδας του Λουτσέσκου. Με πολύ μεγάλη προσφορά, αλλά και ακόμη μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι των Κυπελλούχων. Και ενώ θεωρητικά σε μια ομάδα δίχως οικονομικά προβλήματα το «θέλω» θα έφτανε για να γίνουν όλα πιο εύκολα; Οι απαιτήσεις των δύο ποδοσφαιριστών όχι δεν…βοηθούν στη διαπραγμάτευση, αλλά έχουν δημιουργήσει και ένα μικρό αδιέξοδο. Αντίθετα, την καθυστερούν χαρακτηριστικά.

Τι θέλουν Πέλκας και Βαρέλα για να υπογράψουν; Τα χρήματα που προβλέπει το ετήσιο συμβόλαιο του Ομάρ Ελ Καντούρι. Ένας από τους πιο καλοπληρωμένους ο συγκεκριμένος αν αναλογιστεί κανείς, ότι συζητάμε για αμοιβή της τάξης του 1 εκατ ευρώ τον χρόνο. Ο Βαρέλα παίρνει κάτι παραπάνω από τα μισά. Ο Πέλκας το καλοκαίρι έφερε πρόταση 6,5 εκατ ευρώ από την Φενερμπαχτσέ και οι Τούρκοι του έδιναν πάνω από εκατομμύριο. Δεν είναι παράλογο το αίτημα τους λοιπόν, μπορεί να πει κάποιος σε μια πρώτη ανάγνωση. Δεν είναι όμως και λειτουργικό. Και αυτό δεν μπορεί να το παραβλέψει κανείς.

Στο μεταξύ πάμε για το τέλος του μισού της σεζόν. Και ειδικά ο Βαρέλα που το καλοκαίρι μείνει ελεύθερος;  Φυσικά και θα απασχολήσει μπόλικες ομάδες με βάση την διετία του στη Θεσσαλονίκη. Ο Βαρέλα που ήδη έχει κάποιες ομάδες από την Τουρκία να τον κοιτάζουν στα μάτια, έτοιμες να του προσφέρουν τα χρήματα που θέλει. Το συμβόλαιο του Πέλκα πάλι είναι «ισχυρό». Αλλά ούτε αυτό σημαίνει ότι διεθνής Έλληνας θα είναι μέσα στα… κέφια του.

Δύσκολες υποθέσεις αυτές για μια ομάδα. Κοιτάξτε τι έγινε στην ΑΕΚ με Σιμόες, Μπακασέτα και Λαμπρόπουλο. Πως στο πρώτο «ταρακούνημα» ήρθαν στην επιφάνεια αυτές οι ιστορίες που έκαναν μεγάλο κακό ως εδώ στην Ένωση. Δύσκολες υποθέσεις, που μπορεί να τις λύσεις μόνο ο Ιβάν Σαββίδης. Γιατί αν περιμένει από τους συνεργάτες του; Ας το αφήσουμε Χριστουγεννιάτικα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ