Η κριτική του Ολυμπιακού: Ο μαέστρος (Φορτούνης) και οι άλλοι…

Η κριτική του Ολυμπιακού: Ο μαέστρος (Φορτούνης) και οι άλλοι…

Ο Κώστας Φορτούνης οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μία σημαντική και ευρεία νίκη επί της Λαμίας, με αρκετούς ακόμη παίκτες να ξεχωρίζουν. To10.gr σχολιάζει την απόδοση των ποδοσφαιριστών των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του κόντρα στη Λαμία. Πήρε μία εύκολη, ευρεία νίκη. Επαιξε καλό ποδόσφαιρο, διασκέδασε τον κόσμο του και ο Κώστας Φορτούνης έκανε μία σπουδαία «δήλωση» κυριαρχίας προς τους αντιπάλους των Πειραιωτών. Με μπροστάρη τον αρχηγό του και σκόρερ τους Γκερέρο, Φετφατζίδη και Ομάρ, ο Ολυμπιακός μείωσε στους πέντε βαθμούς τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ και περιμένει. Και θα συνεχίσει να πιέζει ως το τέλος…

Ζοσέ Σα
Ηρθε σε επαφή με την μπάλα 3-4 φορές. Αλλά ουσιαστικά και με νόημα… μία. Στο 65′ έδιωξε με υπερέκταση και εντυπωσιακά σουτ του Δημούτσου. Κατά τα άλλα, θεατής. Κυριολεκτικά. Καθώς ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε και ο Πορτογάλος πέρασε ένα εξαιρετικά ήσυχο απόγευμα.

Ομάρ Ελαμπντελαουί
Ακόμη μία… κλασική φετινή εμφάνιση του Νορβηγού. Εντυπωσιακός και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Με αμέτρητες κούρσες, με πολύ καλή συνεργασία, αλλά και με γκολ. Το δεύτερο φετινό του στο πρωτάθλημα. Και με πέναλτι-μαρς πάνω του, το οποίο βεβαίως δεν δόθηκε. Ο παλιός καλός Ομάρ έχει επιστρέψει για τα καλά.

Ροντερίκ Μιράντα:
Επέστρεψε σε αγώνα του Ολυμπιακού μετά τις 9 Νοεμβρίου και τον εντός έδρας αγώνα με την Ντουντελάνζ. Η αποχή του φάνηκε. Παρότι ο Ολυμπιακός δεν πιέστηκε από τη Λαμία, είχε αρκετά λάθη σε πάσες.

Πάπε Σισέ
Παραλίγο να χρηστεί σκόρερ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά την αναμέτρηση με τη Μίλαν, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, μετά την κεφαλιά του στο 37ο λεπτό. Κατά τα άλλα δεν είχε το επίπεδο συγκέντρωσης του αγώνα με τους Ροσονέρι, κάνοντας κάποια λάθη. Με τις θετικές του ενέργειες, ωστόσο, να είναι πολύ περισσότερες.

Λεονάρντο Κούτρης
Ο Μαρτίνς τον επέλεξε ξανά για το αρχικό σχήμα, παρά την υπεροπροσπάθεια κόντρα στη Μίλαν. Και ο Ελληνας μπακ έδειξε ότι… αντέχει. Εκανε πολλές κούρσες και ειδικά με τον Γκερέρο μπροστά του είχε εξαιρετικές προωθήσεις. Στο 68′ έγινε ορθώς αλλαγή, καθώς είχε «σκάσει».

Γκιγιέρμε
Ανεξάντλητος. Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις. Ο Βραζιλιάνος, που ήταν συγκλονιστικός την Πέμπτη, έκανε ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση, αγωνιζόμενος μόνος του ως κόφτης. Αυτή τη φορά, μάλιστα, δεν έχει μόνο ανασταλτικές ενέργειες, αλλά έβαλε στο παιχνίδι του και μπόλικη δημιουργία. Δείχνοντας ότι έχει πολύ σημαντικές επιθετικές αρετές.

Ανδρέας Μπουχαλάκης
Κόντρα στη Μίλαν μπήκε για 10 λεπτά, ώστε να διατηρηθεί το σκορ πρόκρισης. Κόντρα στη Λαμία ξεκίνησε βασικός και στον σχηματισμό 4-3-3 του Μαρτίνς, χρησιμοποιήθηκε ως αριστερός εσωτερικός. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπορέσει να πάρει πολλές επιθετικές προσπάθειες και να δημιουργήσει ουκ ολίγες ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του.

Μπίμπαρς Νάτχο
Ξεκίνησε νευρικά και έκανε πολλά λάθη στις πάσες του. Ωστόσο από δική του εξαιρετική κούρσα και πάσα στον Φορτούνη, ξεκίνησε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού. Από το 60 έδειξε κουρασμένος και χωρίς δυνάμεις, αλλά ο Μαρτίνς επέλεξε να τον διατηρήσει στον αγωνιστικό χώρο σε όλο το ματς, για να του δώσει ρυθμό.

Γιάννης Φετφατζίδης
Ο Μαρτίνς του έδωσε δεύτερο συνεχόμενο ματς, λόγω και της απουσίας των Ποντένε, Ναουέλ, Λάζαρου, με τον «Φέτφα» να βοηθάει ουσιαστικά τους Ερυθρόλευκους. Πέτυχε το δεύτερο γκολ και έσπασε την «κατάρα» που τον κατατρύχει φέτος. Γεγονός πιο σημαντικό από την όχι τρομερή εμφάνισή του.

Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο
Ο ρόλος του «νέου Φουστέρ» φαίνεται ότι του αρέσει. Αλλά ασχέτως εάν του αρέσει ή όχι, αποδίδει. Και μάλιστα καλά. Ο Γκερέρο «ξεμπούκωσε» αγωνιζόμενος σε ρόλο περιφερειακού επιθετικού και ακραίου, σκόραρε το πρώτο γκολ, ήταν μέσα στο δεύτερο, έτρεξε ακατάπαυστα και γενικώς έδειξε ότι βρίσκει τον καλό του εαυτό.

Κώστας Φορτούνης
Ο καλύτερος όλων. Απλά απολαυστικός και ξανά σε θέση σέντερ φορ. Ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής προσέφερε μία σπάνιας ομορφιάς παράσταση. Εδωσε την πάρε-βάλε ασίστ στο πρώτο γκολ. Δημιούργησε το δεύτερο, ήταν «μέσα» και στο τρίτο. Εχασε σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ που θα γίνονταν viral σε παγκόσμιο επίπεδο. Ευκαιρίες που δημιούργησε ο ίδιος, με εκπληκτικές ενέργειες και ντρίμπλες. Με τέτοιον Φορτούνη ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να μην μοιράζει 3άρες και 4άρες.

Κώστας Τσιμίκας
Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για 25 λεπτά αντί του Κούτρη και προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις για την ομάδα του. Είχε καλές και κακές στιγμές, αλλά σε εκείνο το διάστημα ο Ολυμπιακός είχε χαλαρώσει.

Μάριος Βρουσάι
Ο νεαρός εξτρέμ του Ολυμπιακού πήρε την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα για φέτος, με τον Μαρτίνς να του δίνει την ευκαιρία. Στα 18-9 λεπτά που αγωνίστηκε πήρε προσπάθειες, έτρεξε και προσπάθησε να κάνει όσα του ζήτησε ο προπονητής του.

Δημήτρης Μάνος
Αγωνίστηκε για λιγότερα από 10 λεπτά, σε θέση εξτρέμ και αντί του Γκερέρο, διάστημα στο οποίο δεν κατάφερε να κάνει κάτι αξιοπρόσεκτο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ