Ο Μαρίνος, ο Λουτσέσκου, ο Μαρτίνς, ο Δώνης

Ο Μαρίνος, ο Λουτσέσκου, ο Μαρτίνς, ο Δώνης

Πως θα μπορούσε να δικαιολογήσει ο Ουζουνίδης την εικόνα της ΑΕΚ; Γιατί ο Δώνης πιέζει ακόμη περισσότερο τον τεχνικό της πρωταθλήτριας. Ποιο το ντόμινο με Λουτσέσκου και Μαρτίνς

Στον σταυρό του μαρτυρίου χριστουγεννιάτικα ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Η ΑΕΚ δεν ισιώνει με τίποτε, και πλέον οι φωνές για εκείνον πληθαίνουν. Αν σκεφτεί μάλιστα κανείς το γεγονός ότι πέρασε ο μισός Δεκέμβρης και η πρωταθλήτρια δεν έχει ανοίξει μεταγραφικό λογαριασμό; Δεν θα πρέπει να κάνει εντύπωση σε κανέναν οι πέραν τούδε αναζητήσεις της, να είναι ενισχυμένες. Πριν από παίκτες να πρέπει να βρει άνθρωπο για τον πάγκο της.

Πόσο φταίει ο προπονητής της ΑΕΚ; Σίγουρα λιγότερο από πολλούς. Από τον ιδιοκτήτη και την οικονομική πολιτική λιτότητας παρά τα 30 εκατ ευρώ του Τσάμπιονς Λιγκ. Από τους τρεις-τέσσερις που παριστάνουν τους τεχνικούς διευθυντές, τις επιλογές και την αστοχία τους. Από το μικρό ρόστερ που έγινε μικρότερο μετά το «καθάρισμα» της τρόικας Μπακασέτας, Σιμόες, Λαμπρόπουλος κλπ. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως ο προπονητής πληρώνει τον λογαριασμό. Ειδικά αν κάνει το λάθος μετά από ένα… ατελείωτο 0-0 με την ΑΕΛ (χωρίς έστω μια ευκαιρία) να μιλήσει για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και για τους διαιτητές. Γιατί τότε δεν τα έχει μόνο η διοίκηση μαζί του. Εκνευρίζεται και ο κόσμος. Και η ΑΕΚ δεν είναι ο Παναθηναϊκός που τον Μαρίνο τον είχε στα ώπα-ώπα.

Αν ήθελε ο Ουζουνίδης να απολογηθεί, θα έπρεπε να τους μιλήσει για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Και μέσω του Ρουμάνου να τους εξηγήσει τι σημαίνει «φταίει» ένας προπονητής για την εικόνα. Να τους φέρει παράδειγμα ένα κλαμπ, που το καλοκαίρι ο ιδιοκτήτης του είπε «μπάτζετ απεριόριστο» για τις μεταγραφές έστω και καθ υπερβολή. Να τους θυμίσει ότι ο ΠΑΟΚ κράτησε όλους τους καλούς παίκτες της περσινής ομάδας του. Να τους πει ότι ο Λουτσέσκου είναι δεύτερη χρονιά στην Τούμπα και πλέον έχει πραγματικό χρόνο για να δείξει την δουλειά του. Να τους πει ακόμη, ότι η δική του ΑΕΚ την Βίντι την απέκλεισε και αν ήθελε σώνει και ντε να ρίξει μια… μπηχτή στους διαιτητές; Να αναφέρει ότι και ο Λουτσέσκου λέει για τους ρέφερι, χωρίς να φοβάται ότι θα πέσει φωτιά από τον ουρανό να τον κάψει.

Δεν μπορεί όμως ο Ουζουνίδης να πει το παραμικρό για τον συνάδελφο του. Όχι από αλληλεγγύη, αλλά από… βαθμούς. Γιατί ο Λουτσέσκου μπορεί να εμφανίζει τον ΠΑΟΚ πολύ χειρότερο από τον περσινό, αλλά στην ΑΕΚ ρίχνει 11 βαθμούς και μόλις βραδιάσει πιθανότατα η διαφορά θα είναι στους 14. Έναν βαθμό για κάθε αγωνιστική πρωταθλήματος. Και να μιλήσεις λοιπόν από τέτοια απόσταση, δύσκολα θα σε ακούσει κανείς. Και ας έχεις δίκιο. Και ας είναι στην πραγματικότητα η εικόνα του ΠΑΟΚ «φωτογραφία» των χειρισμών του προπονητή του.

Στο μεταξύ ο Μάκης Χάβος χθες βράδυ στο Φάληρο έγινε ένας ακόμη που διατύπωσε την άποψη πως «το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα το παίζει ο Ολυμπιακός». Δεν το έκανε φυσικά για δημόσιες σχέσεις. Την αλήθεια είπε. Η εικόνα των Ερυθρόλευκων στα μισά της σεζόν είναι τέτοια που δεν χρειάζεσαι δεύτερες σκέψεις. Με τον Φορτούνη σε τρομερή κατάσταση και έναν πολύ καλό προπονητή να έχει μοιράσει την τράπουλα σωστά οι Ερυθρόλευκοι έγιναν ομάδα που χαίρεσαι να βλέπεις. Για την ταχύτητα στο παιχνίδι τους, για τις ευκαιρίες που παράγουν. Για τον ρυθμό τους. Ο Μαρτίνς και ο τρόπος του θα μπορούσε να είναι η απάντηση. Κυρίως στον Λουτσέσκου που οι περισσότεροι πίστευαν φέτος ότι η δική του ομάδα θα έπρεπε τέτοια εποχή να γίνεται θέμα συζήτησης από τον Χάβο, τον Ντέμη, τον Κατσουράνη κλπ. Για το ποδόσφαιρο που παίζει.

Η απάντηση για τον Μαρίνο; Είναι ο Δώνης και όσα κάνει φέτος ο δικός του ο Παναθηναϊκός, σβήνοντας σε χρόνο dt τις αναμνήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ