Αντώνης Τσιφτσής: Το «διαμαντάκι» του Αστέρα, που τσεκάρει ο Παναθηναϊκός

Αντώνης Τσιφτσής: Το «διαμαντάκι» του Αστέρα, που τσεκάρει ο Παναθηναϊκός

Δικαιωμένος από τα φετινά αποτελέσματα ο Παναθηναϊκός επιμένει… νεανικά και εξετάζει το ενδεχόμενο της απόκτησης του 19χρονου τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης, Αντώνη Τσιφτσή.

Ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής Superleague. Οι πράσινοι με το πρώτο μισό της σεζόν να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως κάνουν μια πορεία υπεράνω πάσης προσδοκίας.

Ο Δώνης ξέρει και του αρέσει να δουλεύει με πιτσιρικάδες, τους οποίους έχει εντάξει με επιτυχία στην πρώτη ομάδα και τους έχει εξελίξει. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, μιας και το μοντέλο αυτό φαίνεται να δουλεύει, αλλά και αναγκασμένος από τους περιορισμούς μεταγραφών που ακόμα ισχύουν, φαίνεται ότι θα συνεχίσει να επενδύει σε πολλά υποσχόμενους νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχουν την προοπτική να αγωνιστούν και να ξεχωρίσουν στη Superleague.

Το τριφύλλι θέλει να βρει έναν νέο Βλαχοδήμο. Έναν τερματοφύλακα που τον απέκτησε στα 22 του από τις μικρές ομάδες της Στουτγάρδης σαν ελεύθερο, τον πούλησε στην Μπενφίκα έναντι 2.4 εκατ. ευρώ και η αξία του πλέον ανέρχεται στα 6 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό τσεκάρει τον 19χρονο τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης, Αντώνη Τσιφτσή. Ο Μακεδόνας πορτιέρο που κατάγεται από τα Γιαννιτσά και είναι συγχωριανός του Δημήτρη Πέλκα. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο ως… επιθετικός, αλλά το ύψος του και τα σωματικά του προσόντα τον… μετέτρεψαν σε τερματοφύλακα. Ο Κώστας Σαλαπάτας του Αστέρα Τρίπολης τον εντόπισε και άρχισε το… ψηστήρι. Ο νεαρός δοκιμάστηκε από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναιτωλικό, αλλά τελικά καταλήγει στη Τρίπολη λίγο μετά το 16ο έτος της ηλικίας του για να ενταχθεί στην Κ-17 των Αρκάδων. Και τα υπόλοιπα είναι Ιστορία.

Ο Τσιφτσής θεωρείται ποδοσφαιρικό προϊόν των Αρκάδων οι οποίοι δουλεύουν στους τερματοφύλακες με τον Γιώργο Λαρετζάκη που λέγεται ότι κάνει εξαιρετική δουλειά στις μικρές ηλικίες. Ο Τσιφτσής μάλιστα πέρσι έγινε ο νεότερος τερματοφύλακας που χρησιμοποιεί ο Αστέρας σε ματς Superleague, όταν και πήρε την ευκαιρία από τον Σάββα Παντελίδη να αγωνιστεί κόντρα στον Πλατανιά (2/4/18), σε ηλικία 18 ετών, 8 μηνών και 12 ημερών.

Ο Λαρετζάκης που είχε δουλέψει δύο χρόνια με τον νεαρό, ανέφερε πως δυνατά του στοιχεία είναι η ικανότητά του με την μπάλα στα πόδια και ο χαρακτήρας του, ενώ αυτό που πρέπει να βελτιώσει είναι η ψυχραιμία του σε καταστάσεις πίεσης, λογικό όμως αν σκεφτεί κανείς ότι δεν είναι ούτε 20 χρονών.

Φέτος ο ύψους 1.91μ τερματοφύλακας αγωνίζεται για την Κ-19 του Αστέρα και έχει 6 συμμετοχές ενώ βρίσκεται και στην αποστολή της ανδρικής ομάδας στα ματς Κυπέλλου για να αρχίσει να εγκλιματίζεται. Ο Τσιφτσής λοιπόν που είναι διεθνής με τις Εθνικές Κ-17, Κ-18 αλλά και Ενόπλων, έχει χρηματιστηριακή αξία που αγγίζει τις 150.000 ευρώ και το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της σεζόν, με τον Αστέρα να διατηρεί το δικαίωμα να του το ανανεώσει για έναν ακόμα χρόνο.

Είναι ένας από τους νεαρούς τερματοφύλακες (και όχι μόνο) που βρίσκονται στο μπλοκάκι του Νίκου Νταμπίζα και εξετάζονται «εξονυχιστικά» από τους πράσινους που επιμένουν να έχουν… καρφωμένο το βλέμμα στο μέλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ