Ο Βέλεθ και οι αριθμοί

Ο Βέλεθ και οι αριθμοί

Ο Ισπανός αμυντικός φαίνεται ότι αποτελεί τον παίκτη βαρόμετρο του Άρη στα μέχρι τώρα παιχνίδια του.

Το πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου –απομένει ο εξ αναβολής αγώνας με την Ξάνθη στα Πηγάδια- ολοκληρώθηκε για τον Άρη, όχι με τον τρόπο σίγουρα που θα περιμέναμε, με βάση το ξεκίνημα που έκανε. Οι 19 βαθμοί στο πρωτάθλημα (που μπορούν να φτάσουν στους 22 με νίκη στα Πηγάδια) θα μπορούσαν σίγουρα να είναι περισσότεροι, ενώ παταγώδης αποτυχία αποτελεί ο ντροπιαστικός αποκλεισμός από το κύπελλο.

Οι άνθρωποι του Άρη έχουν αποφασίσει να κάνουν αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας τους , προκειμένου να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο με την επανέναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Με τις ευθύνες να βαραίνουν αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις.

Αν, πάντως, ψάξει κανείς τον παίκτη που η παρουσία του αποτέλεσε βαρόμετρο για τον Άρη σ αυτό το πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου, δεν είναι άλλος από τον Φραν Βέλεθ. Πολλές φορές λέμε ότι οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια, όμως, στην περίπτωση του Ισπανού αμυντικού δεν είναι έτσι.

Αυτό που είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς , είναι ότι είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του Άρη στο κέντρο της άμυνας, που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Μπορεί, δηλαδή, να «χτίσει» παιχνίδι, κουβαλώντας την μπάλα μέχρι τη μεσαία γραμμή. Ένα ακόμα στοιχείο που τον διακρίνει, είναι το πάθος με το οποίο μπαίνει στις φάσεις. Ανεξάρτητα από το αν του βγεί ή όχι ένα παιχνίδι, αδιαφορία δεν μπορεί να του καταλογίσει κανείς.

Ο Άρης έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 19 βαθμούς στο πρωτάθλημα, με  έξι νίκες και μια ισοπαλία, στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι και τους 19 βαθμούς τους πήρε σε παιχνίδια που αγωνιζόταν ο Ισπανός αμυντικός. Αντίθετα, σε τέσσερις αναμετρήσεις πρωταθλήματος που είτε δεν πήρε μέρος  από την αρχή, είτε έγινε αναγκαστική αλλαγή, η ομάδα του μέτρησε ισάριθμες ήττες.

Το ίδιο ισχύει και στον θεσμό του κυπέλλου. Ο Άρης δέχτηκε ένα γκολ (στην ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα) σε αγώνα που πήρε μέρος ο Βέλεθ και τέσσερα στα άλλα δυο παιχνίδια, με Αήττητο Σπάτων και Εργοτέλη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο Παγκήτιο τα τρία γκολ που δέχθηκε ο Άρης σημειώθηκαν μετά το 38ο λεπτό, όταν και έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού ο Ισπανός.

Ο Άρης με Βέλεθ

Πρωτάθλημα

Αγων/Παιχνίδι/Αποτέλεσμα

1η/Λαμία –Άρης/0-3
2η/Άρης- Λάρισα/2-0
3η/Άρης-Λεβαδειακός/2-0
4η/ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης/1-0
5η/Άρης- Αστέρας Τρίπολης/2-0
10η/Απόλλων Σμύρνης-Άρης/1-2
11η/ΟΦΗ-Άρης/1-2
12η/Άρης-Παναθηναϊκός/1-1
13η/Ατρόμητος-Άρης/4-2
14η/Άρης-Παναιτωλικός/1-2

 

Κύπελλο

ΠΑΟΚ-Άρης/1-1

 

Ο Άρης χωρίς τον Βέλεθ

Πρωτάθλημα

Αγων./Παιχνίδι/αποτέλεσμα

6η/Πανιώνιος- Άρης /1-0
7η/Άρης-ΠΑΟΚ/1-2  (ξεκίνησε και έγινε αλλαγή στο 24΄)
8η/ΑΕΚ-Άρης/4-0
9η/Άρης-Ολυμπιακός/0-1

 

Κύπελλο

Άρης-Αήττητος Σπάτων/2-1
Εργοτέλης-Άρης/3-2 (Ξεκίνησε αλλά έγινε αλλαγή στο 38΄)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ