Μια απόφαση που κοντράρει την προσπάθεια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη

Μια απόφαση που κοντράρει την προσπάθεια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη

Η απόφαση της σούπερ λίγκας να γίνει στις 12 Ιανουαρίου η 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος επιβαρύνει το πρόγραμμα του Ολυμπιακού. Κανένας σεβασμός στην προσπάθεια της μοναδικής ελληνικής ομάδας που συνεχίζει στην Ευρώπη. Σε διάστημα δέκα ημερών οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν δύο ματς με Ντινάμο και τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι ο μοναδικός σύλλογος που θα εκπροσωπήσει τον Φεβρουάριο το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, αλλά αυτά φαίνεται πως είναι «ψιλά γράμματα» για την Σούπερ Λίγκα.

Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κάποιος την απόφαση που λήφθηκε για την διεξαγωγή της 15ης αγωνιστικής το τριήμερο 12,13 και 14 Ιανουαρίου, χωρίς ο συνεταιρισμός να λάβει υπόψιν του τα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχουν να δώσουν οι ερυθρόλευκοι απέναντι στη Ντινάμο Κιέβου για την φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Με την απόφαση που πήραν οι ομάδες δείχνουν πως κάθε άλλο παρά ενδιαφέρονται για την ευρωπαϊκή πορεία ενός ελληνικού συλλόγου στην Ευρώπη, ειδικά μάλιστα σε μια περίοδο που το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από βαθμούς.

Η απόφαση που πήρε (κατά πλειοψηφία) η λίγκα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα του Ολυμπιακού και δείχνει πως δεν υπάρχει κανένας σεβασμός για την προσπάθεια ενός ελληνικού συλλόγου να χαρίσει κι άλλες διακρίσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από την στιγμή λοιπόν που το πρωτάθλημα πάει μια εβδομάδα πίσω το πρόγραμμα των ερυθρόλευκων γίνεται ακόμα πιο επίπονο, το διάστημα που οι ερυθρόλευκοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη Ντινάμο Κιέβου για την φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Πιο συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός θα δώσει τέσσερα ματς σε διάστημα δέκα ημερών, δηλαδή τα δύο παιχνίδια με τους Ουκρανούς και τα δύο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στις 14 Φεβρουαρίου οι ερυθρόλευκοι θα υποδεχθούν τη Ντινάμο στο Καραϊσκάκη και στις 17/18 Φεβρουαρίου θα παίξουν με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Τρεις μέρες αργότερα είναι προγραμματισμένη η ρεβάνς με τους Ουκρανούς στο Κίεβο και στις 24/25 Φεβρουαρίου οι πειραιώτες θα φιλοξενήσουν την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πως η απόφαση που πήρε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος δυσκολεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό την προσπάθεια των πειραιωτών στα δύο παιχνίδια με τη Ντινάμο, για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Προφανώς και αν κρίνει κάποιος από την στάση που κράτησαν οι περισσότερες ομάδες στην ψηφοφορία, δεν υπήρχε «λόγος» να… σκεφτεί κάποιος τον αγώνα ενός ελληνικού συλλόγου για πρόκριση στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ