Ο Πέλκας άναψε (τουρκικές) φωτιές στον ΠΑΟΚ!

Ο Πέλκας άναψε (τουρκικές) φωτιές στον ΠΑΟΚ!

Οι διακοπές στην Πόλη, η εμφάνιση στην Ulker Sports Arena, η καλοκαιρινή πρόταση της Φενέρ, η διαφωνία για το νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και το μεταγραφικό «ντου» των Τούρκων!

Μπορεί ένα ταξίδι αναψυχής να «ανάψει» φωτιές στον ΠΑΟΚ; Μπορεί και παραμπορεί. Και το έκανε ήδη. Διότι η απόφαση του Δημήτρη Πέλκα να κάνει ολιγοήμερες διακοπές στην Κωνσταντινούπολη και να αποκαλύψει ο ίδιος την παρουσία του στην τουρκική πόλη, ήδη προκάλεσε έκρηξη σεναρίων για το μέλλον του. Μέλλον που τυπικά είναι «δεμένο» με τον ΠΑΟΚ έως το καλοκαίρι του 2021, αλλά στην πράξη τίποτε δεν είναι σίγουρο…

Η επίσκεψη του Πέλκα στην Πόλη και μάλιστα η παρουσία του στο γήπεδο της μπασκετικής Φενέρ, για το παιχνίδι με τη Ρεάλ, κρίνεται ως ένα έμμεσο μήνυμα στον ΠΑΟΚ. Ένα μήνυμα που έχει ήδη δοθεί εδώ και καιρό από τον ποδοσφαιριστή και τον εκπρόσωπό του, με τη σοβαρή διαφωνία που έχει προκύψει στο θέμα της αναπροσαρμογής του συμβολαίου του. Θέμα που «καίει» τον ΠΑΟΚ.

Ο Πέλκας είναι γνωστό ότι αποτελεί στόχο της Φενέρμπαχτσε. Το καλοκαίρι η τουρκική ομάδα κατέθεσε επίσημη πρόταση (έφτασε έως τα 6.000.000 €) στον Δικέφαλο του Βορρά, αλλά δεν πήρε το «ναι» που ήθελε. Αντίθετα, είχε πάρει το «ναι» του Ελληνα επιτελικού μέσου. Κάτι απολύτως λογικό, από τη στιγμή που του προσέφερε 3ετές συμβόλαιο, με καθαρές απολαβές 1.500.000 € τον χρόνο! Ποσό σχεδόν πενταπλάσιο από το τρέχον συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ.

Αυτή η χαοτική διαφορά στις απολαβές του Πέλκα είναι και ο λόγος τις διαφωνίας με τον Πολ Κουτσολιάκο. Όπως έχει αποκαλύψει to10.gr, ο ποδοσφαιριστής έχει ζητήσει συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 1.000.000 € από τον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, μάλιστα, ο παίκτης αρνήθηκε να κάνει πράξη «συμβουλές», που τον προέτρεπαν να «κάνει στην άκρη» τον ατζέντη του, να τον βγάλει από τις συζητήσεις με την ΠΑΕ και να μιλήσει ο ίδιος με τη διοίκηση Σαββίδη, για να τελειώσει το θέμα θετικά.

Όλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνουν ότι ο Πέλκας δεν θα ανανεώσει ή ότι δεν θα βρεθεί η χρυσή τομή με τον ΠΑΟΚ. Αλλά ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει… ψύχρα στις σχέσεις και παγωμάρα για το τι μέλλει γενέσθαι, είναι αδιαμφισβήτητο. Οσο κι αν σκούζουν διάφορα επιδοτούμενα παπαγαλάκια περί του αντιθέτου. Πόσο τυχαίο είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι ο Πέλκας ξαφνικά έχει μπει στο στόχαστρο ακόμη και των «φίλων» του και κατακρίνεται;

Και αυτό, όμως, μικρή σημασία έχει. Εκείνο που έχει πραγματικό ενδιαφέρον είναι ότι η παρουσία του Πέλκα στην Πόλη «ζωντανεύει» μεταγραφικά σενάρια για μετακίνησή του στην Τουρκία. Και δη στη Φενέρ, η οποία παραπαίει και έχει μπει σε διαδικασία αναδόμησης, αλλάζοντας μέσα στον Ιανουάριο το μισό της ρόστερ και ρίχνοντας στην αγορά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, για να καταφέρει να αλλάξει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Η Φενέρ ποτέ δεν ξέχασε τον Πέλκα. Ούτε ο Πέλκας τη Φενέρ και κυρίως τα τρελά λεφτά που του προσέφερε. Τώρα, μένει να φανεί εάν ο καπνός που σήκωσε το ταξίδι στην Πόλη, μπορεί να εξελιχθεί σε φωτιά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στον ΠΑΟΚ δεν πρέπει να χαίρονται ιδιαίτερα για την αναμόχλευση του θέματος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ