Τι χάνει ο ΠΑΟΚ από την αποχώρηση του Πρίγιοβιτς (vid)

Τι χάνει ο ΠΑΟΚ από την αποχώρηση του Πρίγιοβιτς (vid)

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς φεύγει για τα πετροδόλαρα της Αλ Ιτιχάντ, με το οικονομικό κέρδος να είναι τεράστιο για τον ΠΑΟΚ, όπως και το κενό που θα αφήσει πίσω του ο Σέρβος killer.

Το 2018 ήταν μια ονειρική χρονιά για τον ίδιο. Ήταν η σεζόν που εκτόξευσε την αξία του αλλά και που θα θυμάται για πάντα ως την πιο παραγωγική του, καθώς σημείωσε συνολικά 35 τέρματα. Μέχρι την… επόμενη τουλάχιστον. Ο λόγος φυσικά για τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος διήνυσε ένα ημερολογιακό έτος που όμοιο του δύσκολα θα πραγματοποιήσει ξανά.

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έκλεισε το 2018 ιδανικά, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην κορυφαία πεντάδα της Ευρώπης, μαζί με παίκτες όπως ο Μέσι ο Ρονάλντο και ο Σαλάχ. Ο «Πρίγιο» με τα επιτεύγματα του προσέλκυσε πολλές ομάδες τόσο από την Ευρώπη, όσο και εκτός αυτής, κι εντέλει στο μέλλον θα τον βλέπουμε στην Ασία. Ο killer του ΠΑΟΚ έχει μυθική πρόταση στα χέρια του από την Αλ Ιτιχάντ για συμβόλαιο 4,5 ετών με συνολικές απολαβές άνω των 20 εκατ. ευρώ, δείγμα του τι κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Πέρα όμως από τον ίδιο τον Σέρβο σαφώς κερδισμένος οικονομικά θα βγει και ο ΠΑΟΚ, καθώς αναμένεται να εισπράξει τουλάχιστον 9 εκατ. ευρώ σε ένα deal που δύσκολα μπορούσε να φανταστεί οποιοσδήποτε πριν 24 μήνες στους Θεσσαλονικείς. Ο Πρίγιοβιτς φεύγει από τους Κυπελλούχους Ελλάδας, όλοι μοιάζουν (και είναι) ευχαριστημένοι, αλλά αντικειμενικά το κενό που θα αφήσει πίσω του ο 29χρονος φορ είναι απλά δυσαναπλήρωτο.

Ένα κενό που δεν μπορεί να καλύψει σε καμία περίπτωση ούτε ο Ακπόμ, αλλά ούτε ο Καρέλης. Ο Πρίγιοβιτς είναι ο λόγος που ο Δικέφαλος βρίσκεται στο +8 και οδηγεί την κούρσα για τον πολυπόθητο τίτλο μετά από 34 χρόνια. Με τα γκολ που σημείωσε και που ήταν το ένα πιο κρίσιμο από το άλλο. Ο Σέρβος σε 14 αγωνιστικές μετράει το 43% των γκολ της ομάδας του Λουτσέσκου και είναι άγνωστο αν χωρίς αυτόν ο ΠΑΟΚ τα καταφέρνει εξίσου καλά.

Με μια πρώτη ανάγνωση οι Θεσσαλονικείς μοιάζουν κερδισμένοι από το deal για τον Πρίγιοβιτς, όμως αν αναλυθεί σε βάθος η συγκεκριμένη αποχώρηση, τότε ο ΠΑΟΚ χάνει πολλά περισσότερα. Χάνει τον παίκτη που έχει κάνει τη διαφορά στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος και όσα χρήματα κι αν δαπανήσει ο Δικέφαλος για τον αντικαταστάτη δεν θα βρει αντάξιο του. Ο Πρίγιοβιτς έχει εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας στις τελικές προσπάθειες, καθώς σκοράρει μία στις τρεις τελικές που επιχειρεί. Στο δεύτερο μισό του 2018 ο Πρίγιοβιτς έχει πετύχει 18 τέρματα, εκ των οποίων το ένα είναι με την εθνική ομάδα της Σερβίας. Είναι δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα και έχει δώσει με τα γκολ του αρκετούς «χρυσούς» βαθμούς στον ΠΑΟΚ που τον έχουν οδηγήσει στο +8 από τον Ολυμπιακό

Στον δρόμο για την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ χάνει ένα φονικό όπλο που έχει 36% ευστοχία μέσα από την περιοχή. Και στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου μοιάζει αδύνατον να βρει κάποιον που θα κάνει τη διαφορά που έκανε ο Σέρβος. Το χρονικό διάστημα είναι ελάχιστο για οποιονδήποτε να σκοράρει με την ίδια δεινότητα όπως ο Πρίγιοβιτς και με μια δεύτερη ανάγνωση ο ΠΑΟΚ φαίνεται να χάνει περισσότερα από όσα κερδίζει με την πώληση του. Ακόμα και το πρωτάθλημα που άπαντες στην Τούμπα ζουν κι αναπνέουν για την κατάκτηση του.

Τα 35 γκολ του Πρίγιοβιτς για το 2018:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ